zondag 1 oktober 2023

Sterk Luctor A1 geeft 3 punten op presenteerblaadje aan SDC'12

Luctor A1 heeft zich afgelopen zaterdag een slechte dienst bewezen in de eindfase van het bekertoernooi. Ondanks 1-0 voorsprong en een langdurig veldoverwicht op SDC'12 A1 gaf het alles uit handen na twee knullige verdedigingsfouten. SDC kende geen genade en profiteerde optimaal van het defensieve gepruts.

De voortekenen waren al niet gunstig. Vorige week speelde Ryan zijn beste wedstrijd als midvoor in zijn carrière, scoorde een hattrick om daarna heel ongelukkig neer te komen na een kopduel. Zijn enkel klapte dubbel met een beschadigde enkelband tot gevolg.

Domme pech voor Ryan en voor het team van coach Chris die op zoek moest naar een vervanger in de spits. Naast Ryan was ook Casper nog niet speelklaar (enkelblessure). Teun was wel (min of meer hersteld) van een blessure aan zijn, (drie keer raden....) enkel.

Niet optimaal dus voor Coach Chris, maar a't neet kan zoas't möt, dan möt't meer zoas't kan, aldus een oud Twents spreekwoord. Middenvelder Bram kreeg de ondankbare om de midvoorpositie in te vullen. Kiek'n wat't wördt

Donkere wolken pakken zich samen boven De Horst.

Welnu, het werd best wel wat, want het spel van de jongens van coach Chris was bijzonder goed te pruimen. Geduldig spelend op balbezit, creëerde het langzaam maar zeker een overwicht over de bezoekers uit Denekamp. Dat leverde enkele kansen op, vooral vanaf de linkerflank waar de snelle Tristan het leven van de Denekampse rechstback moeilijk maakte. De 1-0 voor Luctor, halverwege de eerste helft kwam dan ook niet als een verassing. Na onhandig uitverdedigen van SDC kreeg Bram de bal aangespeeld waarna hij de Denekampse doelman met een bekeken lobvolley verschalkte.

Bram scoort 1-0

Het leek de aanzet voor een leuk Luctormiddagje, maar daar wilde SDC niet aan meewerken. Hoewel Luctor over grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij was, liepen er bij SDC ook een paar spelers rond die wel wat met een bal konden. En als je als Luctorverdediger (zonder rugdekking) jou de bal laat ontfutselen door die spelers in plaats de bal gewoon een lel te geven richting de Horstlaan dan kun je zomaar het deksel op de neus krijgen. En dat was precies wat er gebeurde. Een keer voor rust en een keer diep in de tweede helft. De 1-0 voorsprong draaide zo om naar een 1-2 achterstand. In de alles-of-niets-fase scoorden de bezoekers ook nog een 3e treffer waarmee ze een heel geflatteerde 1-3 eindstand op het scorebord zetten.

Een bijzonder zure, knullige, onnodige nederlaag voor de A1 die stof tot nadenken geeft. En huiswerk voor twee niet nader te noemen verdedigers (zij weten wel wie we bedoelen). Hen is opgedragen het voetbalhandboek er even bij te pakken, waarin ze de tekst onder het kopje "Wegperen" uit het hoofd moeten leren. Woensdagavond voor aanvang van de training volgt de overhoring door coach Chris.

Wilt u de foto's nog bekijken, dan kunt u HIERRR klikken voor de link naar het webalbum.