zondag 29 oktober 2023

Luctor A1 te laat wakker tegen SDCDe eerste competitiewedstrijd in de Hoofdklasse D bracht Luctor A1 naar Denekamp. In een duel waar Luctor lange tijd achter de feiten en een 3-1 achterstand aanliep werd het in de slotfase toch nog ineens razendspannend. SDC wist ternauwernood stand te houden en stapte met 4-3 als overwinnaar van het veld. 

Je hebt zo van die wedstrijddagen dat alles tegen zit. De dag van SDC'12 A1 - Luctor A1 was er zo een. Het begon al bij aankomst. Uw IWEKB-verslaggever had nog niet geluncht dus liep hij direct van parkeerplaats naar de kantine van Sportpark de Molendijk. Hij had wel zin in een broodje kroket met mosterd. Eenmaal binnen werd hem medegedeeld dat de frituur van ZATERDAGCLUB!!!! SDC'12 om half vijf!! zou worden aangezet. Er waren wel ballen gehakt en tosti's. Nou vooruit, een bal gehakt dan maar. Het was de bedoeling dat de bal gehakt zou worden weggespoeld met een lekker kopje koffie, maar wat hem werd ingeschonken was een gruwelijk borrelend brouwsel waar Madam Mikmak nog een puntje aan kon zuigen. Wat hebben wij het dan getroffen met de heerlijke filterkoffie in de BGT. Godvergeme wat was dat hete zwarte bocht van SDC smerig.

De volgende tegenvaller was er een van de spelers van coach Chris. Teun bleek geen voetbalbroekje en sokken te hebben ingepakt. In de gauwigheid moest Sem, die wissel stond in de eerste helft, maar even een trainingsbroek aandoen en zijn voetbalspullen afstaan aan Teun, die ondertussen met zijn moeder belde met het dringende verzoek om de missende spullen naar Denekamp te brengen. Dat had nog heel wat voeten in aarde want naar verluidt was er in de kast en wasmand van Teun nergens een witte voetbalbroek te bekennen. Zijn moeder ging de buurt in en wist een broekje te scoren bij buurvrouw Elles, de mama van Noah uit de B1. Het broekje was nog nat dus onderweg naar Denekamp legde de vindingrijke mama van Teun het broekje tegen het ventilatierooster aan met de kachel van de Hyundai i20 op vol vermogen. Eenmaal aangekomen op de Molendijk was de wedstrijd al een kwartier bezig maar was het voetbalbroekje inmiddels voldoende opgedroogd om aan te trekken. Driewerf hulde voor de mama van Teun. 

Sem krijgt de opgedroogde voetbalbroek van Noah om aan te trekken

Dan nu naar het voetbal. Net als Heracles, zien we Luctor A1 dit seizoen vaak nogal moeizaam uit de startblokken komen. Dat was tegen SDC niet anders. De gastheren openden na een minuut of 15 de score als gevolg van slecht positiespel in het centrum van de luctordefensie. De spits van SDC kon ongehinderd dwars door het midden doorlopen en een hoek uitkiezen. Luctor wist dit foutje nog snel te repareren toen Arda Bram aanspeelde, waarna de spits zijn directe bewaker het bos instuurde en uitstekend afrondde.

Bram is zijn bewaker te slim af en schiet de gelijkmaker binnen

Helaas was dat zo'n beetje het laatste wapenfeit van Luctor in de eerste helft. Dan deed SDC het beter. Het profiteerde optimaal van persoonlijke fouten in de achterhoede van Luctor (dekkingsfout en hoge bal door het midden) waardoor we met 3-1 gingen rusten.

In de tweede helft duurde het lang voordat Luctor iets terugzag van het harde werken. Nu moet gezegd worden dat ze wel hun best deden, maar vaak leek het voetbal nergens op. Passes kwamen niet aan, vrijstaande spelers werden over het hoofd gezien en Chris moest voortdurend zijn jongen bijsturen in het positiespel. Pas nadat Teun twintig minuten voor tijd vanuit een vrije trap de 3-2 maakte, Leek bij Luctor het kwartje te gaan vallen. De Anschlusstreffer was er eentje om in te lijsten. Dat had uw verslaggever ook graag gedaan, maar bij het uploaden van de foto's kwam hij er tot zijn grote schrik achter dat het tweede deel van de foto's niet meer geĆ¼pload konden worden naar Google Photo's. Door een of andere bug in de SD-kaart waren de foto's alleen nog maar te bekijken op het schermpje van de camera. Dat kon er ook nog wel bij op deze dag. Omdat het zo'n perfect uitgevoerde vrije trap was, wilde ik u er toch nog een glimp van meegeven via een serie van foto's van het schermpje. Amateurisme troef, ik weet het, maar het is niet anders. (UPDATE: DIT EUVEL IS INMIDDELS VERHOLPEN)


Da's beter dan wat ik hieronder eerst had staan.

Wat volgde was een slotfase waarin van alles gebeurde. SDC maakte bijna direct 2-4 waarmee de zaak leek te zijn beslist. Daar dacht Ryan anders over. Met een ragfijne kopbal uit een corner scoorde hij 3-4 en was alles weer open. Luctor speelde nu alles of niets om toch nog een punt uit het vuur te slepen. Lucas leek de held van de dag te worden, maar zijn kopbal spatte tot ontsteltenis van de meegereisde fans uiteen op de lat. Het mocht niet zo zijn. SDC hield de voorsprong met hangen en wurgen vast tot het eindsignaal. 

We hebben, zoals gezegd, dus nog een klein aantal foto's kunnen uploaden naar een webalbum dat u HIERRR kunt bekijken.

Hopelijk volgende keer beter van het team en van uw verslaggever.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten