zaterdag 23 maart 2019

Slordig Luctor C1 laat zwaluwen ontsnappen

Soms zit het mee, soms zit het tegen. Er had heel wat meer ingezeten voor de jongens van coach Huub, maar de SportVereniging Zwaluwen Wierden C1 had het geluk dat de voetbalgoden besloten hadden om Luctor niet te laten winnen vandaag. Daar zag het in de eerste helft trouwens ook niet naar uit. De bezoekers uit Wierden waren sterker in de duels en straalden de wil uit om te winnen. De 0-2 voorsprong na 45 minuten was dan ook niet onverdiend. Maar na rust was het een ander verhaal. Luctor tapte ging uit een ander vaatje tappen waar de zangvogels uit Wierden geen antwoord op hadden. Met Sem terug op het middenveld - terug na een maandenlange revalidatie - viel alles ineens weer op zijn plek. Dat wil zeggen, ze deden bijna alles goed, behalve scoren. Slechts één keer wisten ze het net te vinden, maar ze hadden met een beetje meer koelbloedigheid ook een keer of 4/5 vaker kunnen scoren. De ene na de andere 100% kans werd verprutst. Het was zo'n middag dat alles net verkeerd viel. In de slotseconde maakte SVZW uit hun enige kans na rust ook nog 1-3 om extra zout in de wond te strooien. Jammer maar helaas.

We hebben alweer weer een berg foto's die u HIERRR kunt bekijken. Hieronder de rest van het verslag.

Elk zichzelf respecterend voetbaltrainer weet: De basis van succes ligt in de voorbereiding. Dat zie je terug in de trainersstaf bij Luctor et Emergo. Wij van IWEKB kijken er nu al een aantal jaartjes in de keuken en we kunnen u vertellen dat er veel "zichzelf respecterende voetbaltrainers" rondlopen en hebben rondgelopen bij de leukste voetbalclub van Almelo-Noord en omstreken. De Ken Rolings, de Robbie Barendsen, de Cas Horsmannen van deze wereld, noem ze maar op. Als de voorbereiding nog niet bestond, dan zouden ze het wel uitgevonden hebben. Hetzelfde geldt voor de nieuwe trainer van Luctor C1 dit seizoen, Huub Knoop. Ook hij gaat niet over één nacht ijs om zijn jongens te preppen voor de volgende wedstrijd. Dat is geen toeval, want de trainers en oud-trainers zijn weliswaar elkaars concurrenten, maar ook elkaars collega's. Ze houden elkaar scherp via Whatsapp. Zo besmetten ze elkaar met het voorbereidingsvirus.

Robbie Barends
Cas Horsman

Ken Roling
Huub Knoop

Voor de wedstrijd Luctor C1 - SVZW C1 moest iedereen zich om half twaalf melden bij coach Huub in de Luctorkantine. De aftrap stond om kwart voor één gepland, genoeg tijd dus voor:

1. een gedegen tactische powerpoint presentatie in de vergaderruimte,
2. een volledige warming-up èn
3. een laatste peptalk in de kleedkamer.

Zou je denken.

Maar nee, coach Huub had het allemaal zo mooi uitgestippeldde maar de 75 minuten waren bij lange na niet genoeg om Luctor C1 in het gareel te krijgen. Wij kennen niet de details wat er zich in de kleedkamer heeft afgespeeld, maar coach Huub vond het nodig om nog 7 minuten extra voorbereiding toe te voegen aan de 75 minuten die hij al had opgebruikt. SVZW en scheidsrechter Weggeman stonden al wortel te schieten op de middencirkel toen om 12.52 uur eindelijk de deur van kleedkamer 1 openzwaaide. De wedstrijd kon beginnen!

Eindelijk, dachten de fans. Maar coach Huub dacht daar anders over want het leek nergens op wat zijn jongens na de aftrap op het hoofdveld lieten zien. SVZW controleerde de wedstrijd, Luctor liep achter de feiten aan. Voor Huub zat er niets anders op dan om zijn tactische bespreking, staand vanaf de zijlijn, voort te zetten. Zo plakte hij nog eens 35 minuten plus een kwartier in de rust aan de voorbereiding van de wedstrijd Luctor C1 - SVZW C1. Was ook wel nodig hoor, want SVZW scoorde 2 goals in de eerste helft terwijl Luctor daar bijna niets tegenover stelde.

Huub is nog niet klaar met de voorbereiding en zet deze voort langs de zijlijn

Maar je kan zeggen wat je wil, na 125 minuten voorbereiding was het team wel bij de les. Het schoot na rust uit de startblokken en greep SVZW bij de keel. De Wierdenaren wisten zich geen raad met het dynamische spel van Luctor na de thee. Nu konden de jongens in blauw wel ineens over meer dan drie schijven de bal rondspelen. Best knap trouwens op de knollentuin dat doorgaat voor het hoofdveld van Luctor. Over voorbereiding gesproken: de gemeente Almelo mag best wel wat meer tijd steken in de preparatie van het veld.

Afijn, de tweede helft bood eindelijk datgene waarvoor de trouwe harde kern zich naar Sportpark De Horst had begeven. Het regende kansen op het SVZW-doel. Helaas voor Luctor stond het vizier bij de gastheren niet op scherp. Een handvol "zekere doelpunten" werden om zeep geholpen. Dat had verschillende oorzaken. Zo speelde de keeper van de bezoekers een dijk van een wedstrijd, daarnaast kampte Luctor met een gebrek aan koelbloedigheid en alsof dat nog niet genoeg was, had de pechduivel deze wedstrijd de kant van SVZW gekozen.

De 35 minuten van de tweede helft bleken onvoldoende om de wedstrijd te doen kantelen. De vrije trap van de na een slepende blessure teruggekeerde Sem was het enige schot dat de doellijn passeerde. In de slotseconde werd Luctor uit zijn lijden verlost door een sluw genomen vrije trap van SVZW. Het enige Wierdense schot op goal na rust was meteen een goal. Eindstand 1-3.

De zaakwaarnemers kunnen ondanks alles  nog lachen

Volgende week is Luctor C1 vrij. Over twee weken wacht de uitwedstrijd naar het verre Weerselo tegen Utile Dulci C1. De aftrap zal zijn om 11:30 uur, dus we vertrekken naar alle verwachting om half zeven 's ochtends. Hopelijk tot dan.