zaterdag 31 maart 2018

Luctor D1 bezorgt AVC-scheids Ken Roling nat pak

We hebben er even op moeten wachten, maar Luctor D1 is eindelijk van de hatelijke nul af in de promotiepoule Eerste Klasse 04. Op de heilige grond van AVC Heracles speelden de jongens van trainer Cas een puike wedstrijd tegen de plaatselijke D1. Voor rust genoot  iedereen nog met volle teugen van het heerlijke lentezonnetje waardoor er op het veld nog niet zo heel veel te zien was, al werd er wel twee keer gescoord door Delano en Gijs. In de tweede helft ging het steeds beter lopen bij Luctor en moest de keeper van AVC vol aan de bak. Hij ontpopte zich tot man of the match met de ene na de andere redding. Pas laat in de wedstrijd viel de bevrijdende 0-3 door Wout, waarna scheidsrechter / overloper Ken Roling in de slotfase AVC Heracles nog een hoogst dubieuze strafschop gaf. Dit moest de scheidsrechter na afloop bezuren toen grensrechter Youri zijn oud Luctorcollega een volkomen verdiend nat pak bezorgde met de waterzak van Enrique. Eindstand 1-3

De goedgeefse scheids Ken Roling krijgt als dank voor de penalty voor AVC ook een kadootje van grensrechter Youri

"Je gaat toch wel positief over me schrijven?" vroeg AVC-clubscheidsrechter en oud-Luctoriaan Ken Roling.  Hij was er kennelijk toch niet helemaal gerust op. Daar was ook alle reden toe, want een paar minuten daarvoor had hij een penalty gegeven voor AVC, waar de meningen nogal verdeeld over waren. Enerzijds was er de mening van scheidsrechter Roling die een strafschop zag terwijl alle spelers van Luctor en Heracles, alsook alle toeschouwers langs de kant een perfecte door Hein uitgevoerde tackle op de bal zagen. Wat scheidsrechter Roling bezielde, Joost mag het weten.

Na afloop kwam de blinde Amerikaanse soulzanger Stevie Wonder zelfs nog even verhaal halen bij scheidsrechter Ken.

"Dat was geen strafschop Ken, dat zag ik nog!" aldus Stevie Wonder, tot grote schik van Enrique

Maar de fluitende glazenwasser van glasenwassersbedrijf Schoonzicht “Bij u alles schoon voor ons heel gewoon”, hoeft zich geen zorgen te maken dat we hier een zuur stukje gaan schrijven. Hij is altijd van harte welkom op Sportpark De Horst en ook op Ikworstelenkomboven.com zal er altijd een bijzonder plekje zijn voor deze achterbakse thuisfluitende overloper, met zijn uitgestreken grijnzende smoel.

Tot zover de kwestie Ken Roling, dan nu naar de wedstrijd AVC Heracles D1 - Luctor D1. De jongens van trainer Cas hadden wat goed te maken tegen AVC. In de najaarscompetitie waren ze namelijk op een pijnlijke 0-4 nederlaag getrakteerd en dat moest rechtgezet worden. Een overwinning op AVC zou extra zoet zijn want dan was Luctor meteen verlost van de hatelijke nul èn de rode lantaarn op de ranglijst. AVC had namelijk net al Luctor een dramatische start van de voorjaarscompetitie beleefd, met enkel nederlagen. Het was kortom een echte zespuntenderby.

Veel rivaliteit dus, maar ook veel onderling respect. De meeste spelers kenden elkaar immers van school, of uit de buurt. Dat was te zien in de wedstrijd. Er werd veel gekletst onderling, alsof het een trainingspartijtje was. Dat was verfrissend om te zien. Geen opgefokt gedoe van trainers of van fans langs de kant, geen gescheld op het veld, gewoon lekker ballen tussen vrienden. Een heerlijk lentezonnetje maakte het plaatje compleet. Dat wil zeggen, één ding ontbrak toch wel een beetje in de eerste helft: strijd. Het was nogal gezapig allemaal. Net voordat de eerste mensen langs de kant in slaap dreigden te sukkelen, brak Luctor de wedstrijd open.

Het was heerlijk weer. De papa van Sil deed een Ruud Krolletje.

Ryan kon vanaf de rand zestien uithalen en zag de bal snoeihard tegen de paal knallen. "OOOEEEFFF!!!" gonsde het langs de kant. Delano was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken maar schoot tegen de keeper aan. Deze had de bal echter niet klemvast waardoor Delano in poging twee (die veel moeilijker was) met een sliding alsnog kon scoren. "Wil je het in het vervolg niet meer zo spannend maken Delano!" riep zijn papa, die nog lucht aan het happen was na die bijna misser van zijn oogappel.

De 0-1 was wat de wedstrijd nodig had. De thuisploeg kreeg al gauw een goede mogelijkheid op de gelijkmaker met een schot vanuit de tweede lijn, maar Sepp keek de bal vakkundig naast. Kon ik dat maar, moet zijn collega aan de overkant even later gedacht hebben. Want toen Gijs vanaf zo'n twintig meter op zijn doel schoot, kon hij springen, vliegen, duiken en de bal naast proberen te kijken wat hij wilde, maar daar had de bal van Gijs geen boodschap aan. Het was pure perfectie.

Applaus van Ryan voor de perfecte goal

De slaapverwekkende eerste helft was door deze goal alleen al het aanzien waard geweest. Er zat dus toch nog leven in de wedstrijd. Dat was vooral na rust te merken toen de wedstrijd steeds meer opbloeide. Vooral van Luctorzijde welteverstaan want AVC had met zoveel fysiek malheur te kampen gehad in de eerste helft dat het met tien man verder moest. Dat was jammer voor de spanning, maar voor de liefhebbers viel er nog genoeg te genieten. Vooral Gijs was zichtbaar in zijn element, want hij toverde de ene na de andere balgoocheltruc uit zijn hoge hoed.

Ryan werd als aanspeelpunt met de rug naar de goal nu ook vaker gevonden van waaruit hij opkomende middenvelders kon bedienen. Dit resulteerde in een karrevracht aan kansen voor Luctor maar goals vielen er vooralsnog niet. Dat was volledig te danken aan de keeper van AVC Heracles die alles wat op hem afkwam onschadelijk wist te maken.

In de slotfase wist Luctor toch nog het net te vinden in de persoon van Wout die met een indrukwekkende solo de AVC defensie openreet waarna hij de uitblinkende doelman verschalkte met een bekeken schot in de rechterhoek.

Het slotakkoord was (zoals bekend) voor scheidsrechter Roling die AVC nog een doelpunt gunde door de zuivere tackle van Hein met een strafschop te bestraffen. Dat Luctor niet op zich zitten. Meteen na het laatste fluitsignaal moest scheidsrechter Roling rennen voor zijn leven.