maandag 15 april 2024

Zuur verlies Luctor A1 na puike pot tegen koploper

Luctor A1 heeft afgelopen zaterdag aan klantenbinding gedaan door thuis tegen koploper Achilles'12 een dijk van een wedstrijd op de mat te leggen. De jongens van coach Chris hadden wat goed te maken na de wanprestatie tegen ON van een week geleden waarin het als gevolg van een vrijdagavond doorzakken tot in de kleine uurtjes de zaterdagmiddag volledig kon afschrijven. Het was een wijze les: De derde helft dient altijd NA de eerste twee helften plaats te vinden en dus niet de avond voorafgaand aan de wedstrijd.

7 dagen later was alles anders. De ploeg begon scherp en gedisciplineerd aan de krachtmeting tegen de lijstaanvoerder wat resulteerde in een aantal vette kansen. Een daarvan werd verzilverd door Chiel, die de keeper van Achilles de bal ontfutselde na een ongelukkige terugspeelbal van een Enschedese verdediger, zoals alleen hij dat kan met zijn uitschuifbare benen.

Staf en spelers van Achilles keken elkaar aan en vroegen zich af hoe laagvlieger Luctor zo gevaarlijk kon zijn. Maar volgers van het team waren minder verbaasd. Luctor kan op een goede dag elk team partij geven, daar kunnen de spelers van Quick'20 over meepraten die in hun kampioenswedstrijd van de najaarscompetitie op een pijnlijke nederlaag werden getrakteerd door het team van coach Chris. 

Ook tegen Achilles'12 toonden ze dat er met hen niet te spotten viel. De bezoekers begon het na de 1-0 achterstand ook te dagen dat ze uit een ander vaatje moesten gaan tappen. In het laatste half uur van de eerste helft nam Achilles de regie van de wedstrijd over. Het overwicht vertaalde zich niet echt in grote kansen (de grootste kansen waren voor Luctor) maar de verdiende gelijkmaker die kort voor rust viel was er eentje om in te lijsten. De bal stuiterde uit de kluts voor de voeten van een speler van Achilles die bal vol op de pantoffel nam waarna hij met een sierlijke boog kansloos over Hidde het doel in plofte. 

De 1-1 was een tegenvaller maar gezien het spelbeeld niet onverdiend. Voor Achilles was het vlak voor de pauze een mooie opsteker die perspectief bood voor het vervolg. Maar dat viel vies tegen. In de tweede helft kwamen de EnschedeĆ«rs bijna niet meer in het spel voor en was het juist Luctor dat de wedstrijd naar zich toe trok. Hoe langer de wedstrijd duurde hoe meer je dacht: dit gaat Achilles niet meer omdraaien. Het was dan ook zuurder dan zuur dat Luctor toch nog het hoofd moest buigen toen Achilles uit een sporadische kans in de slotfase de 1-2 scoorde. Luctor zette in de resterende minuten alles op alles om het tij te keren maar het was tevergeefs. De punten gingen naar Enschede maar de jongens van Luctor A1 mogen trots zijn op een hele goede pot voetbal waar ze zich  evenwaardig hadden getoond tegen de koploper. Daar moesten ze het mee doen. De derde helft kon beginnen.


Wilt u meer foto's zien dan kunt u HIERRR klikken.Geen opmerkingen:

Een reactie posten