zondag 11 februari 2024

Bekersprookje Luctor C1 wreed uitgeblazen door leep Colmschate

Kort nieuws - Gisteren mocht Luctor C1 aantreden tegen Colmschate C1 in de kwartfinale van het bekertoernooi. Van tevoren werd Colmschate als duidelijke favoriet ingeschaald door de analisten, maar daar was in de wedstrijd niet veel van te merken. Luctor was in de eerste helft heer en meester terwijl Colmschate zich ingroef, wachtend op foutjes van de tegenstander. De gastheren regen een handvol levensgrote kansen aaneen, maar het net werd niet gevonden. Ook Colmschate was af en toe gevaarlijk in de omschakeling via hun snelle vleugelspelers, maar zij mochten zich in de handen wringen toen scheids Koray het rustsignaal blies en het nog steeds 0-0 stond. Als het 3-0 had gestaan hadden ze geen reden tot mopperen gehad.

Vroeg in de 2e helft scoorde Colmschate geheel onverdiend 0-1 uit een counter wat bij Luctor bij Luctor aankwam als een mokerslag. Het kon zich niet meer oprichten en was minder dominant dan voor rust. Colmschate vond het allemaal prima en bleef zijn vertrouwde spel spelen: Laat de tegenstander maar voetballen, wij houden wel tegen en wachten op een zwak moment om toe te slaan. Je kan daar wat van vinden maar hun tactiek werkte perfect want diep in de tweede helft scoorden ze ook de 0-2 waarmee de wedstrijd was beslist. Jaloersmakend prestatievoetbal, niet altijd even mooi om naar te kijken maar zeer effectief.

En zo eindigde de mooie bekertoernooireis die coach Marc met zijn jongens maakte in de kwartfinale. Ze hebben in het toernooi veel goede tegenstanders naar huis gestuurd met mooi verzorgd voetbal. Daar mogen ze best trots op zijn.

De foto's van de kwartfinale (niet geredigeerd) kunt in het webalbum vinden wanneer u HIERRR klikt.