zaterdag 13 oktober 2018

Torphantom Ivar velt UD Weerselo

Onder subtropische temperaturen speelde Luctor C1 vandaag (13 oktober!) tegen UD Weerselo een wedstrijd waar je het ook zonder het zomerse weer warm van zou krijgen. Het was niet te zien dat het team van coach Huub met een - door omstandigheden gedwongen - aangepaste opstelling aantrad. Integendeel, Luctor C1 speelde als een op volle toeren draaiend naaimachientje. Veel spelers haalden vandaag een ruime voldoende maar Man of the Match was natuurlijk Ivar. De rechtsbuiten had tot vandaag doelpuntverstoppertje gespeeld. Om de een of andere reden was het er nog niet uitgekomen dit seizoen. Maar vandaag ging hij helemaal los. Tot verbazing van zijn teamgenoten  brak hij de ban met een heuse hattrick. Keer op keer dook hij op het juiste moment op in het strafschopgebied om à la Roy "Das Torphantom" Makaay, de keeper met een zuiver geplaatst schot te verschalken. Ook Dylan en vooral Casey scoorden fraaie doelpunten. UD kon er ondanks een vroege voorsprong weinig tegenoverstellen. Er viel dan ook niets af te dingen op de 5-2 eindstand. Een mooi resultaat waarmee Luctor C1 aansluiting houd met de top 3.We beleven deze dagen een Indian Summer die zijn gelijke niet kent. De pepernoten liggen al anderhalve maand in de schappen, maar het is nog gewoon 28 graden in Twente. Barbecueweer. De boeren zullen er wellicht anders over denken, maar de fans van Luctor C1 genieten er met volle teugen van. En er was al zoveel te genieten bij Luctor vandaag. Neem nou de nieuwe ballen gehakt. De catering is overgestapt op andere ballen van een leverancier uit Hardenberg en die mogen er wezen. Formaat grapefruit, maar voor hetzelfde geld. De zaakwaarnemers van Casey en Sem wisten genoeg. 
Helaas was niet iedereen in de gelegenheid om de nieuwe ballen te proeven. De zaakwaarnemer van Tom was door zijn vrouw het dak opgestuurd omdat het "mooi weer was om de dakkapel schoon te maken". Veel zin had hij er niet in, want hij heeft hoogtevrees. "Heb ik weer" mopperde hij in zichzelf. 


Maar hij mag trots zijn op zichzelf. De dakkapel ligt er weer een jaartje picobello bij.

Terug naar het voetbal. De ploeg van coach Huub kreeg UD Weerselo C1 op bezoek. Gezien de stand (UD had een punt meer dan Luctor) was de verwachting dat beide teams aan elkaar gewaagd zouden zijn. De zaakwaarnemers van de tweedejaars C1-spelers waren er nog niet helemaal gerust op. Ze konden zich de wedstrijd van vorig jaar nog herinneren in de promotieklasse toen UD het toenmalige Luctor C1 helemaal van de mat had gespeeld. Maar dat was toen, en nu is nu.

Toen Huub zijn opstelling had meegedeeld aan de schrijvende pers ging er een geroezemoes door de zaal. Sem werd tot verrassing van velen naast Robin in het hart van de verdediging geposteerd, dat had niemand zien aankomen. De reden van deze omzetting had niks met een nieuwe tactische vondst te maken, maar kwam doordat Koen zijn pols had geblesseerd in de training en Thijmen en Ryan voor straf op de bank moesten plaats nemen omdat ze te laat waren geweest op de training. 

De aanpassing in de opstelling pakte goed uit want Sem vertolkte zijn rol als Ausputzer met verve. Alsof hij nooit anders gedaan had. Dat gold overigens ook voor zijn ploeggenoten. Met uitzondering van een korte fase na de rust speelde het hele team op een manier zoals het bedoeld was. Luctor C1 speelde dominant en met zelfvertrouwen. Ook nadat UD na 6 minuten tegen het spelbeeld in op voorsprong kwam, had je als toeschouwer het gevoel dat dit nog wel goed ging komen. Luctor drong UD langzaam maar zeker terug op eigen helft en was het wachten op de gelijkmaker. Dylan trof eerst nog de UD-keeper op zijn weg maar in de 18e minuut had Ivar meer succes. 

Ja u leest het goed, Ivar heeft gescoord. De rechtsbuiten werd door zijn teamgenoten al geplaagd dat hij als rechtsbuiten na zoveel wedstrijden nog steeds op nul goals stond. Daar kwam vandaag een eind aan. En hoe. Hij brak de ban met een diagonaal schot dat niet eens zo hard was, maar dodelijk precies via de binnenkant paal het doel in stuiterde. Ivar heeft gescoord! Ivar heeft gescoord! riepen de lachende wissels op de bank met vrolijke verbazing. Casey schiet de bal onhoudbaar in de kruising

Vanaf nu begon het echt te lopen bij Luctor. Dylan maakte al drie minuten later op aangeven van Teun 2-1. En nog weer vijf minuten later schoot Casey bijna vanuit stand de bal vanaf de rand 16 zo in de linker winkelhaak: 3-1. UD had een minuut later de spanning terug kunnen brengen maar de flipperkastbal wilde uiteindelijk niet in voor de Weerseloërs. 


De bezoekers putten hier kennelijk wat moed uit, want in de tweede helft namen ze korte tijd even de regie over in de wedstrijd. En met succes. In de 40e minuut was het raak nadat hun linksbuiten de diepte was ingestuurd en uitstekend afrondd in de rechterhoek. 

Tom wordt geklopt
Het leek eventjes helemaal fout te gaan voor Luctor, maar die vrees bleek ongegrond. Ivar maakte aan alle illusies van UD een eind. Hij kreeg de bal op een presenteerblaadje aangereikt door Dylan en schoot hard door het midden de bal tegen de touwen. Vanaf dat moment was UD geslagen. Luctor speelde de wedstrijd op professionele wijze uit. Er kwamen nog een handvol kansen waarvan er slechts eentje werd benut. En weer door Ivar, die na een fluwelen passje van Sem de Weerselose keeper voor de derde keer verschalkte. Met de hattrick snoerde Ivar voorgoed de monden van de critici. Hij was een torphantom à la Roy Makaay. De goaltjesdief van weleer kon zich ook altijd goed verstoppen om dan ineens toe te slaan. Ivar had zich alleen iets langer verstopt dan eigenlijk de bedoeling was. 

Torphantom Ivar schiet de 5-2 (zijn derde) tegen de touwen
UD had vrede met de situatie. Ze waren op waarde geklopt. Mooi om te zien, want sommige fans herinnerden zich nog de wedstrijd van een jaar geleden van Luctor D1 - UD Weerselo D1 waarin de staf en spelers van UD moeite hadden gehad om de fatsoensregels na te leven. Dat was vandaag heel anders. Geen onvertogen woord ging er over de lippen van de C1-leiding, hulde hiervoor. Wellicht was dit mede te danken aan het voortreffelijke optreden van scheidsrechter Dekker. Hij was werkelijk op geen fout te betrappen.

Coach van UD Weerselo bedankt de foutloze scheids Dekker

Voor Luctor betekende de overwinning dat het aansluiting hield met de top van de ranglijst, slechts twee punten verwijderd van plek 1. Wie weet wat er voor het verrassende team van coach Huub de komende weken nog allemaal in het vat zit. 


Er zijn meer foto's gemaakt van de wedstrijd die u HIERRR kunt bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten