zondag 7 oktober 2018

Luctor C1 toont veerkracht tegen koploper Achilles'12


Ook in de zesde wedstrijd van het seizoen (waarvan 3 bekerwedstrijden), heeft Luctor C1 ballen getoond. Bij koploper Achilles'12 liepen de Almeloërs een helft lang achter de feiten aan zonder ook maar een moment aanspraak te kunnen maken op een resultaat. Dankzij een beetje geluk en goed keeperswerk bleef de schade beperkt tot één doelpunt. Een donderpreek van de technische staf in de rust zorgde voor een kentering want in de tweede helft ging het veel meer gelijk op. Met meer passie in het spel (drie gele kaarten) kreeg Luctor een overwicht zonder overigens echt grote kansen te creëren. Maar met Sem als vrijetrappenspecialist weet je dat er altijd een goaltje in het verschiet ligt. Vandaag slaagde hij er zelfs twee keer in van buiten de zestien een achterstand gelijk te trekken. In een spannende slotfase roken de bezoekers nog even aan een (onverdiende) overwinning, maar gescoord werd er niet meer. Eindstand 2-2.

Luctor C1 doet een beetje denken Heracles Almelo dit seizoen. Een leuk ploegje waar niet te veel van werd verwacht, maar tot ieders verbazing er telkens weer toch een resultaat uit weet te slepen. In de beker stoomde het glansrijk door naar de knock-out fase waarna het in de competitie tegen de flinke boerenzonen van Saasveldia en het fanatieke Stevo, 4 uit 2 haalde. Vandaag stond de lastige uitwedstrijd tegen koploper Achilles'12 op het programma. Een ploeg die je normaal gesproken eerder in de Hoofdklasse of Derde Divisie zou verwachten.

Dat was ook wel te zien aan het spel van de gastheren dat in de eerste helft duidelijk de meerdere was Luctor. Met dank aan Luctor overigens, dat veel te gemakzuchtig speelde, met name bij balverlies. Aan de kant vroegen Koen en Huub zich al af of de spelers 's avonds niet te laat naar bed gingen. Hoe het ook zij, het was een slappe bedoening van Luctorkant. Achilles mocht het zichzelf aanrekenen dat het niet meer dan één keer scoorde voor rust. Het kreeg genoeg kansen, maar deed er veel te weinig mee. Luctor had dit mede te danken aan het goede keeperswerk van Tom, afgezien van zijn slippertje bij de 1-0. Voor de rest hield hij alles tegen wat op hem af kwam.


Als Achilles scouts naar de eerdere wedstrijden van Luctor zou hebben gestuurd, zouden ze geweten hebben dat Luctor een team is dat uit het niets een wedstrijd kan omdraaien. Daar kwamen ze in de tweede helft ook achter. Hiervoor was wel een donderpreek van Huub nodig. Hij hamerde er in de rust op dat zijn spelers het team van Achilles feller op de huid moest gaan zitten. Hij bracht de wedstrijd tegen Excelsior in herinnering waarin ze werden weggespeeld voor rust, maar in de tweede helft de Derde Divisionist als een tweedeklasser wegzetten. Kennelijk ging er nu toch een lichtje branden bij de jongens want na rust werd het ineens weer een gelijkopgaande strijd. Luctor was veel gretiger dan voor rust, waardoor Achilles veel minder tijd kreeg om de bal rond te spelen. Dylan ging hierbij voorop in de strijd. De aanvaller heeft een tijdje aan de kant gestaan met een enkelblessure, maar toen hij inviel na rust, trok hij onverschrokken ten aanval. Misschien wel iets te onverschrokken, want bij zijn vliegende tackle op de keeper van Achilles raakte hij weliswaar de bal, maar ook de keeper. De staf van Achilles beklaagde zich luidruchtig bij de jonge scheidsrechter maar die zag er niet meer in dan een vrije trap.


Het incident veranderde de sfeer van de wedstrijd. Luctor kreeg de zwarte piet toegeschoven van Achilles en het werd vanaf nu een stuk onvriendelijker tussen beide teams. Leuk is anders maar Luctor C1 is de laatste om dan de handoek in de ring te gooien. Sterker, het nam langzaam maar zeker het heft in handen. Kansen waren schaars, maar het spel speelde zich meer en meer af op de helft van Achilles. De gelijkmaker van Sem kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Dat will zeggen, eigenlijk ook weer wel, want het was weer een hoge vrije trap van Sem die onhoudbaar het doel binnenzeilde op een manier waar alleen hij een patent op lijkt te hebben.

Sem maakt gelijk met een mooie diagonale vrije trap vanaf de punt van het strafschopgebied


Tom is geklopt door een van richting veranderd schot
Lang kon Luctor niet genieten van de gelijkmaker want Achilles kwam binnen drie minuten alweer op voorsprong door een van richting veranderde vrije trap. Psychologisch het beste antwoord van de gastheren, zou je zeggen. Meteen weer een tik uitdelen. Maar als het om kampfgeist gaat, is Luctor dit jaar niet te kloppen. Ondanks dat de verdediging van Achilles fysiek duidelijk de meerdere was, bleef Luctor er voor gaan. Het was aandoenlijk om te zien hoe Teun op linksbuiten telkens in de tang genomen werd door de veel grotere en sterkere rechtsback van Achilles, maar opgeven deed hij niet. Kon ook niet want Huub was door zijn wissels heen. De frêle vleugelspits was na afloop van de wedstrijd toegetakeld als een beurs appeltje. Het was zo erg dat hij 's avonds bij een bezoek aan zijn jarige oma zelfs de lift nam (ondanks zijn liftenfobie) want twee trappen naar boven kon hij niet meer belopen.

Zoals gezegd was het in de tweede helft een stuk onvriendelijker dan in de eerste. De jonge arbiter, die voor rust een prima wedstrijd had gefloten, had nu moeite om zich niets aan te trekken van het verbale geweld van de trainers en spelers. Je kon je niet aan de indruk onttrekken dat er door hem gefloten werd als er vanaf de kant geschreeuwd werd om een overtreding. Dit kwam het schouwspel niet ten goede. Ondertussen bleef Luctor wel met vereende krachten proberen om voor de tweede keer een achterstand weg te werken. Uiteindelijk was het andermaal een vrije trap van Sem die de keeper van Achilles deed verrassen. Vanaf een metertje of 25 mocht Sem het proberen. Dit leek eigenlijk te ver maar de felle herfstzon scheen vol in het gezicht van de petloze Hengelose keeper. Om de hoge bal van Sem te kunnen volgen moest de goalie recht tegen de zon inkijken. Hij zag hierdoor te laat dat het dalende projectiel via onderkant lat het Hengelose doel binnenviel. Sem had het voor de zoveelste keer dit seizoen geflikt: 2-2!

Hij flikt het'm weer
In de laatste minuten speelden beide teams alles of niets. Bijna had Teun nog de overwinning gestolen toen hij aan de aandacht van zijn bewaker was ontsnapt. Sem stuurde hem de diepte in maar zijn lage geplaatste schot werd nu wel gekeerd door de keeper van Achilles.


Schot van Teun wordt gekeerd
Dat zou ook te veel geweest zijn voor het team van Huub. Voetballend was Achilles de betere ploeg geweest. De thuisploeg had zeker ook de meeste kansen gehad, met name voor rust. Maar in het voetbal is de wedstrijd pas beslist als het laatste fluitsignaal heeft geklonken. Luctor besefte dit beter dan Achilles. Onder het motto "Ik worstel en kom boven" wist het tegen de koploper toch nog een prima resultaat uit het vuur te slepen.


We hebben nog meer foto's. Het webalbum kunt u HIERRR bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten