zaterdag 13 januari 2018

Luctor C1 kampioen na monsterzege op SV Enter

We hebben er met zijn allen even op moeten wachten, maar vandaag heeft Luctor C1 dan toch eindelijk het kampioenschap in de Eerste Klasse binnengehaald. In de uitwedstrijd (die na overleg met SV Enter op De Horst werd gespeeld) was het team van coach Robbie vanaf de eerste minuut heer en meester. Al na 45 seconden was het raak voor Luctor door Julius die een foute terugspeelbal van Enter genadeloos afstrafte. Niet lang daarna verdubbelde Julius de score en leek de wedstrijd een trainingspartij te worden. Luctor ging steeds meer met de handrem er op spelen waardoor de roodwitten geloofden dat er nog een ommekeer mogelijk was. Vooral toen het team uit het klompendorp kort na rust onverwacht een penalty kreeg en ook benutte. De wedstrijd leek ineens weer spannend, Luctor moest immers winnen om kampioen te worden. Maar schijn bedriegt. In de tweede helft was er maar één team dat de dienst uitmaakte: Luctor. Casey kalmeerde het gemoed van coach Robbie met een simpele binnentikker waarna Alec, Julian en Olav de eindstand op 1-6 brachten. Een prachtige kampioenswaardige uitslag. Na de wedstrijd kon het feest beginnen met kinderchampagne voor de spelers en bier voor hun zaakwaarnemers. Het bleef nog lang onrustig op De Horst.

Er zijn ook (nog niet bewerkte) foto's gemaakt. Die kunt u bekijken als u HIERRR klikt. De rest van het verslag leest u hieronder.

Gefeliciteerd jongens!
"Nee Mam, 't is niet in Enter, ze spelen thuis! Maar het is toch een uitwedstrijd? Ja maar ze hebben het verplaatst naar De Horst op verzoek van Luctor!"

Het was maar goed dat de mama van Jochem nog even met haar moeder sprak over de kampioenswedstrijd van hun (klein)zoon, anders hadden opa en oma mooi op Sportpark De Krompatte naar een leeg veld staan koekeloeren. Het was ook wel een gedoe die kampioenswedstrijd. Eerst werd hij begin december afgelast vanwege het winterweer. Daarna kreeg coach Robbie het niet met de coach van Enter voor elkaar om de wedstrijd een week later te spelen omdat de laatste al wat anders had en toch wel heel graag bij de wedstrijd van zijn team wilde zijn. Dus moest het maar op 13 januari, midden in de winterstop. Om Luctor tegemoet te komen werd besloten om de wedstrijd te verplaatsen naar De Horst. Dat was natuurlijk ook het mooiste, kampioen worden in eigen huis.

En gelukkig was iedereen die het wilde meemaken op tijd ingelicht over de verplaatsing naar De Horst want de parkeerplaats was goed gevuld. Het weer had slechter gekund. Er blies wel een koude wind, maar het was droog. Met een goede winterjas en een hete bak koffie uit de Luctorkantine was het goed te doen.

Voor coach Robbie was het de vraag hoe Luctor C1 de feestdagen was doorgekomen. Was iedereen nog fit? Was iedereen bij de les? Toen Robbie de kleedkamer uitstapte was te zien dat hij er nog niet helemaal gerust op was, getuige zijn strakke smoel.

Robbie geconcentreerd, Henri geamuseerd
De zorgen van Robbie bleken al gauw nergens voor nodig geweest. Er waren nog geen 45 seconden verstreken sinds het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Pas of het stond al 0-1 (het was immers officieel een uitwedstrijd) voor Luctor. Het was een kadootje van Enter. Een Enterse terugspeelbal was veel te slap waardoor Julian eerder bij de bal kon komen dan de niet zo kwieke volslanke keeper van Enter. Julius kon Julian simpel bedienen die voor een leeg doel de bal simpel over de achterlijn schoot. Luctor C1 stond voor!

Julius opent de score. Was het trouwens een Rabona?

Er kon zowaar een lachje af bij Robbie. Die werd nog wat breder na een minuut of 5 toen Julius na een fraaie solo de voorsprong verdubbelde. Dat ging lekker zo. Luctor domineerde de wedstrijd in de eerste 20 minuten volkomen. De bezoekers uit het klompendorp kwamen er niet aan te pas. Slechts sporadisch waren er meer dan drie rood-witte shirts op de helft van Luctor te bespeuren.

Luctor had in deze fase de score eigenlijk verder moeten uitbouwen gezien het overwicht. Maar om de een of andere reden leken de spelers van Luctor de twee goals voorsprong wel prima te vinden. Alsof ze dachten "Het is nog winterstop, waarom zouden we ons dan uitsloven?". Luctor schakelde naarmate de eerste helft vorderde steeds weer een tandje lager zo leek het. Hierdoor ging de Entercoach geloven dat ze Luctor eigenlijk best wel goed partij gaven. Als ze dit tot de rust konden volhouden dan was er na rust met een meer aanvallende instelling misschien nog wel wat te halen, zo sprak hij af met zijn assistent.

Toen de scheids floot voor rust, haastte iedereen zich naar de warme kantine. Daar zat de stemming er al goed in want de biertrap stroomde al. De Luctorfans namen er al een op het aanstaande kampioenschap. "Ze bint al an't tapp'n hier, mooi op tied" zei een Enterse fan vol bewondering.

Jut en Jul zoeken de warme kantine op

Nadat de magen weer gevuld waren met ballen gehakt, bier en koffie, was het tijd voor de tweede helft. Kijken hoeveel ze er nog bijmaken, zo was de gedachte bij de Luctorfans. Maar dat viel aanvankelijk tegen. Na zo'n vijf minuten in de tweede helft, kreeg Enter een penalty na een onreglementaire tackle van Rogelio. Scheidsrechter Pas was overigens indirect betrokken bij het ontstaan van de penalty, want doordat hij een Luctorpass van richting veranderde kon Enter uitbreken waaruit uiteindelijk de penalty ontstond. Coach Robbie was not amused. In de eerste helft had hij de Luctorspelers ook al een paar keer in de weg gestaan en nu dit. "Wat een $%^*@-"

Tom kiest de verkeerde hoek. Enter scoort 1-2.

De penalty werd perfect ingeschoten waarmee het ineens nog maar 1-2 stond. Het zal toch niet? De fans van Luctor keken nu toch even ongemakkelijk. Maar dat duurde gelukkig niet lang. Casey maakte al heel snel de bevrijdende 1-3 via een intikker, tot opluchting van iedereen van Luctor. Vanaf dat moment veranderde de wedstrijd in een kat-en-muisspelletje, waarbij de kat Luctor het muisje Enter alle hoeken van het veld liet zien. Uitblinker Alec maakte 1-4 na een klutssituatie, Julian scoorde met een geplaatste schuiver in de linkerhoek en Casey bediende Olav die de 1-6 eindstand op het scorebord zette. Hiermee kwamen de "thuisspelende" bezoekers uit Enter nog goed weg.

Casey viert de 1-3 met Julius en Olav
Met nog een paar minuten te spelen waren de voorbereidingen voor het kampioensfeest al in volle gang. De kinderchampagne (appel & aardbei), bloemen en kampioensschaal werden klaargezet. Het aftellen was begonnen. Toen scheidsrechter Pas eindelijk affloot kon het feest beginnen. Er werd gezongen en gedanst door spelers en staf en het publiek klapte zijn handen stuk. Ze hadden het'm geflikt. Ze moesten er even op wachten, maar dan heb je ook wat.

Van harte gefeliciteerd allemaal en veel succes straks in de promotieklasse!