zaterdag 15 oktober 2016

Nuttig puntje brengt Luctor D1 twee plaatsen winst

Ondanks een mager gelijkspel heeft Luctor goede zaken gedaan in de Derde Divisie G van het D-voetbal. Het puntje was voldoende om Longa en Tubantia in de stand op doelsaldo voorbij te streven. Dit was te danken aan een sterke eerste helft, waarin het tegenstander Genemuiden flink op de huid zat. Uit een fraai aangesneden vrije trap maakte Casey bij de tweede paal prachtig 1-0, op dat moment meer dan verdiend. Helaas konden de jongens het hoge tempo in de tweede helft niet vasthouden terwijl Genemuiden juist steeds beter ging voetballen. De bezoekers maakten al vroeg de gelijkmaker waarna het er lange tijd naar uit zag dat Luctor weer aan het kortste eind zou gaan trekken. Na wat omzettingen in de opstelling met Glenn als extra slot op de deur kwam er weer wat rust in het spel van Luctor en kon het puntje over de streep worden getrokken.

Voor de wedstrijd tegen Genemuiden moesten de spelers van Luctor D1 zich extra vroeg melden op Sportpark De Horst want vandaag stond ook nog het maken van de traditionele elftalfoto op het programma. Fotografe Henriëtte Poelakker liet zich van haar vrolijkste kant zien om een lach te toveren op de gezichtjes van de D-pupillen, coach Robbie en vlagger Henri.

Uw IWEKB - fotograaf die het fotomoment van een afstandje gadesloeg vond dat het nog wel wat vrolijker kon en ging vlak achter de half hurkende Luctor pr-manager staan om opzichtig in te kunnen zoemen op haar fraaie achterpartij. Zij had niets in de gaten tot hilariteit van spelers en staf.

Henriëtte laat zich van haar vrolijkste kant zien

De IWEKB-fotograaf zoemt in op de welgevormde derrière van Henriëtte
Haha, lache!

De stemming zat er dus goed in voor de wedstrijd, wat ook was terug te zien op het veld. Luctor D1 begon voortvarend en had in de eerste minuut uit een corner meteen al op voorsprong kunnen komen door een kopbal van Rogelio. De bal ging naast maar het gaf de burger moed. Genemuiden was verrast door het energieke spel van Luctor dat enthousiast de aanval zocht. De groenwitten die zich het niveau van Luctor van te voren anders hadden voorgesteld, hadden aanvankelijk moeite om in het spel te komen. Het gezicht van de coach van de bezoekers stond op onweer. Hij schold zijn spelers de huid vol wat het zelfvertrouwen van zijn pupillen geen goed deed.

Rogelio kopt naast
Genemuiden-coach, toch al geen lachbekje, heeft het gezicht op onweer
Ook de scheidsrechter kreeg commentaar van de Genemuidencoach maar daarin trof hij een hele kwaaie. De arbiter leidde de wedstrijd vanaf de eerste minuut als een schoolmeester uit grootvaders tijd. Autoritair en geen enkele tegenspraak duldend. Niet iedereen was hier van gecharmeerd, maar uw IWEKB-verslaggever heeft hem in de hele wedstrijd op geen fout kunnen betrappen. Dat hebben we dit seizoen ook anders gezien.

Scheidsrechter zet Genemuiden-coach op zijn plek

Ondertussen straalde Luctor meer dan Genemuiden uit, dat het wilde winnen vandaag. De Almeloërs waren vaker op de helft van de bezoekers te vinden dan andersom. Er kwamen kansjes en kansen maar zo als zo vaak dit seizoen, stond het vizier niet op scherp. Ondanks dat Genemuiden niet echt in de wedstrijd zat, was het uit de spaarzame aanvallen die het had best gevaarlijk. Gelukkig was Tom alert en maakte hij alle schoten van de zaterdagclub onschadelijk.

Maar het was toch voornamelijk Luctor dat aanspraak maakte op een treffer, getuige de acties van Robin (luchtduel met keeper), Casey (Diagonaal schot net over) en Dylan (paal na passeeractie). Vlak voor rust was het dan eindelijk raak. Robin leverde een lastig te verdedigen voorzet af in het strafschopgebied van Genemuiden die na doorkoppen van Glenn bij de tweede paal voor de voeten van Casey belandde. De stuiterende bal was nog lastig genoeg, maar hij volleerde hem beheerst binnen.

Casey (verstopt achter Ryan) knalt de 1-0 binnen

Met de verdiende 1-0 ging Luctor rusten. Coach Robbie, die zijn opstelling op een paar plekken omgooide, (onder meer vanwege een blessure van Chiel) zag tot zijn verdriet dat dit in de tweede helft niet goed uitpakte. Al vrij snel na rust maakte Genemuiden gelijk door een ongelukkig eigen doelpunt van Rogelio die in een kluts zijn keeper met een lullig lobje passeerde. De rollen waren ineens omgedraaid.

Teun gooit zich in de baan van het schot van de nummer 6 van Genemuiden

Genemuiden bleek over een plan B te beschikken terwijl Luctor geen schim meer was van het team van voor rust. De Sallanders wonnen de slag op het middenveld door beter positiespel en verzorgder voetbal. De spelers van Luctor slaagden er niet meer in om elkaar drie keer achter elkaar de bal toe te spelen. Het was kick'n rush voetbal, met de hoop op een bevlieging van Dylan of Casey voorin. Luctor trof het dat Tom een beresterke pot keepte en alles tegenhield wat op hem af kwam.

Robbie keek het nog een tijdje aan maar greep uiteindelijk toch in. Glenn die van hot naar her rende op het middenveld, schoof een linie naar achteren om het hart van de defensie te komen versterken. Dit ging hem duidelijk beter af. Er kwam nu ook weer meer rust in het spel van Luctor, waardoor Genemuiden moeite kreeg om door te dringen tot de 16 meter van Luctor en alleen nog maar via afstandsschoten in de buurt van het Luctordoel kon komen. Luctor meldde zich nu ook weer wat vaker op de helft van Genemuiden, maar zonder de overtuiging die het voor rust nog toonde. Het had voor rust te veel met krachten gesmeten en miste de puf om Genemuiden nog pijn te doen.

Zo eindigde de wedstrijd in 1-1. Over de gehele wedstrijd gezien een terechte uitslag. Nog steeds geen overwinning dus voor coach Robbie en zijn pupillen, maar het gelijkspel was wel genoeg om concurrenten Longa en Tubantia op basis van doelsaldo te passeren op de ranglijst. Hoe je het ook wendt of keert, is dat ook een resultaat.