zondag 9 oktober 2016

Keeperstrainer Luctor aan dood ontsnapt

Afgelopen week was op de Luctorwebsite te lezen dat de keeperstraining niet doorging in verband met ziekte van keeperstrainer Patrick van der Ley. Naar nu blijkt was het geen simpel influenzavirusje (griep) waar Van der Ley mee te kampen had, maar iets veel gemeners. De werking van zijn nieren was in een paar dagen snel achteruitgegaan zonder dat er een oorzaak bekend was. Van der Ley werd met spoed opgenomen in het ZGT waar hij een nierpunctie onderging. Inmiddels ging het van kwaad tot erger met Patrick en was zijn nierfunctie gezakt tot onder de 10%.

De uitslag van het onderzoek bracht aan het licht dat het hantavirus verantwoordelijk was voor Patricks misère. Op Wikipedia is onder meer het volgende te lezen over het door de rosse woelmuis overgedragen hantavirus:

....De hemorragische (bloedingsneiging) koorts met renaal (nier) syndroom kenmerkt zich door koorts, bloedingsneiging, lage bloeddruk en nierinsufficiëntie. Het ziektebeloop kan variëren van mild tot snel dodelijk....


Foto van de sluipmoordenaar: De rosse woelmuis, drager van het hantavirus. (Afbeelding: Flickr)


Broze maar opgeluchte Patrick is weer thuis
Gelukkig gaf Patricks lichaam zich niet zo snel gewonnen. Mede door de goede zorg van de mensen in het ZGT ging zijn lichaam het gevecht aan met het gevaarlijke virus. De strijd lijkt nu te zijn beslist in het voordeel van de voormalig Heraclesdoelman.

Ik worstel en kom boven sprak kort met hem daags na zijn ontslag uit het ziekenhuis. Hij vertelde dat hij het virus waarschijnlijk had opgelopen op Camping Westerholt in Delden toen hij een keer wat muizenkeutels had weggeveegd bij zijn chalet wat hij daar met zijn gezin bewoont in de zomermaanden. Toen moet het virus via stof in de keutels zijn opgewaaid en ingeademd. Patrick klonk nog breekbaar toen hij het vertelde maar was opgelucht dat het ergste nu achter de rug lijkt. Hij heeft nog wel een paar weken nodig om er weer helemaal bovenop te komen.


Uw verslaggever gaf hem nog de tip mee: Stop met die avontuurlijke vakanties op levensgevaarlijke campings. Volgend jaar maar gewoon op trektocht door het Amazonegebied, da's toch net zo leuk en veel veiliger!

Wij van Ik worstel en kom boven wensen Patrick een spoedig herstel toe opdat hij maar snel weer zijn keeperswijsheden kan delen met zijn pupillen bij Luctor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten