maandag 27 mei 2024

Luctor flikt stunt van de eeuw in seizoensafsluiter... op haar na

Mick schiet de bal tegen een woud van SDOL-spelers. 

'Jeffrey! Moet je niet naar de zaak om bloemen te halen?' werd er geroepen naar Jeffrey, sponsorcommissielid van Luctor en DGA van 't Bloemenwinkeltje. Hij lachte als een boer met kiespijn. Want wat kon hij doen? 

'Aloh Jeffrey... goat is bloem'n haal'n!'

De vraag naar de bloemenman was meer dan een grap. Luctor was op dat moment bezig met de vervolmaking van stunt van de eeuw in het Twentse amateurvoetbal. Het moest thuis winnen van SDOL met 7 doelpunten verschil en tegelijkertijd hopen op een nederlaag van het bijna ongenaakbare UD Weerselo tegen degradant Nieuw Heeten. Helemaal niemand op Sportpark De Horst hield vooraf rekening met dit sprookjesscenario, want zeg nou zelf, dat kon toch helemaal niet?

Welnu, toen er 78 minuten waren gespeeld in Almelo en Weerselo stond het 9-2 (!)* voor Luctor tegen SDOL en was het Nieuw Heeten dat zojuist de totaal onverwachte gelijkmaker tegen UD Weerselo had gemaakt....

9-2! en 1-1 in Weerselo

Nieuw Heeten hoefde nog maar één doelpunt te maken en coach Ruud en zijn jongens zouden het meest krankzinnige hoofdstuk uit de roemruchte biografie van de Almelose volksclub Luctor et Emergo hebben geschreven. Je voelde dat de joligheid langs het veld ineens omsloeg naar een onwezenlijke spanning. De mensen hadden ineens meer oog voor de app Liveuitslagen hun smartphone dan voor het spel op het veld. Zou Nieuw Heeten ook nog de 1-2 kunnen scoren? De mooie droom duurde helaas maar 10 minuten. In de 88e minuut wist UD een einde te maken aan hun eigen droom (die een nachtmerrie was) met de bevrijdende 2-1 tegen de degradant. 

De stunt der stunten bleef uit, UD Weerselo was kampioen, Luctor et Emergo kon zich opmaken voor de play-offs en Jeffrey kon een kannetje bier gaan halen. De bloemen kunnen hopelijk wachten tot over een paar weken. 

Foto's van de wedstrijd kunt u bekijken als u HIERRR klikt.

*De goals van Luctor werden gescoord door: Deniz (3X), Mick (2X), Tycho (2X), Sten en een eigen doelpunt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten