maandag 20 mei 2024

Fans worden verwend bij doelpuntrijk competitieslot van Luctor A1

Het zit er op voor coach Chris en zijn jongens. Het seizoen 2023/2024 was er een met pieken en dalen die elkaar bijna wekelijks afwisselden. Er was geen pijl op te trekken, op Luctor A1 deze jaargang. Tegen de sterkste tegenstanders werd vaak het beste spel gespeeld, maar tegen de laagvliegers liep men nogal eens een zeperd op. Toch was over het algemeen het verzorgde spel van de ploeg een van de pluspunten van het jaar. Ook de teamgeest was en is top.

Afgelopen zaterdag sloot het vriendenteam het seizoen af met een klinkende 6-1 overwinning tegen De Tubanters uit Enschede. Vooral in de eerste helft lieten de jongens van coach Chris hun tegenstander alle hoeken van het veld zien. De mandekking door de Tubanters was niet om over naar huis te schrijven waardoor het soms wel leek of de elf van Luctor tegen negen van Tubanters speelde. De vrijheid die er vooral voor de middenvelders was, was ongekend. Na de eerste inleidende beschietingen op het doel van de Tubanters die allen geen doel troffen was het Tristan die de score opende met een venijnig schot dat over de keeper heen het doel in plofte.

De 1-0 was de aanzet naar een ijzersterke fase van Luctor waarin de stand gestaag werd uitgebouwd naar ee 4-0 voor sprong voor Luctor:

2-0: Teun verraste de Tubanterkeeper met zijn rechterchocoladebeen in de rechterhoek.

3-0: Slim overstapje van Teun stuurde zijn bewaker het bos in en zette Bram vrij voor de keeper die met veel gevoel binnenschoot.

4-0: Een foute pass van Tubanters belandt bij Teun waarna hij met links de bal in de linkerhoek krult

Tubanters mocht zijn handen dichtknijpen dat het bij het ranjadrinken in de rust "slechts" 4-0 stond. In de tweede helft was het aanvankelijk hetzelfde verhaal. Luctor kreeg een aantal vette kansen, maar de Tubanters hadden een nieuwe keeper ingewisseld die alles uit het doel ranselde wat op hem afgevuurd werd.

Naarmate de tweede helft vorderde liet Luctor de teugels wat vieren wat de bezoekers in staat stelde om zich ook aanvallend te laten gelden. Dat leverde warempel een doelpunt op uit een door de Luctordefensie slecht weggewerkt corner.

Tubanters maakt de eretreffer

De 4-1 gaf de enthousiaste coach van de Tubanters extra motivatie om zijn spelers nog meer aan te sporen. Tubanters kon zich een tijdje redelijk meten met Luctor maar in de laatste 10 minuten waren het goals van Lucas en Arda die de bezoekers nog maar eens met de neus op de feiten drukten. Luctor was de baas op De Horst en niemand anders.

Lucas balt zijn vuist: 5-1

De bezoekers maakten zich ook geen illusies en accepteerden de nederlaag als kerels. Luctor was gewoon beter, daar gingen ze verder niet over zeuren. Met glimlachende gezichten schudden de spelers van beide ploegen elkaar de handen. Zo hoort het.