zaterdag 11 november 2023

Overwinning op karakter voor Luctor A1 in kletsnat Ootmarsum

Luctor A1 heeft bij KOSC in Ootmarsum een zwaarbevochten overwinning behaald. Na de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht nadat Bram de score had geopend en Teun twee loepzuivere vrije trappen binnenschoot. Maar een minuut na de hervatting stond het al weer 1-3. Luctor kwam vervolgens via een eigen goal op 1-4 waarmee de wedstrijd gespeeld leek. Toch wisten ze het weer te presteren om KOSC op een hele goedkope manier terug te laten komen naar 3-4. In een hectische slotfase waar ook nog rood getrokken werd (2e geel) voor een Ootmarsummer wist Luctor met hangen en wurgen de punten in de tas te houden.

In de aanloop naar de wedstrijd KOSC A1 - Luctor A1 was mooi te zien hoe elke speler zijn eigen manier heeft om zich voorbereiden op de wedstrijd. Er zijn er die een sigaretje roken tegen de zenuwen. Anderen zoals Efraim zoeken hun heil in verantwoord voedsel. Hij werkte vlak voor vertrek naar Ootmarsum twee bakken kwark, boordevol eiwitten en koolhydraten, naar binnen om zijn lichaam van de broodnodige brand- en bouwstoffen te voorzien.

Dan heb je types als Sil, die ter ontspanning graag even op een wipkip zijn hoofd leegmaakt, voordat coach Chris het in de kleedkamer weer volstopt met tactische aanwijzingen.

Tot slot zijn er spelers als Ryan die graag gaan vissen. Alleen is het dan agendatechnisch gezien wel handig om dan niet op de wedstrijddag mee te gaan met de Luctorvisdag om te strijden voor de Johan Korte/Gerard Polkobokaal. Coach Chris zal hem dit de komende dagen waarschijnlijk nog wel een keer uitleggen.

Dan nu naar het voetbal. De gastheren (hekkensluiter met 1 punt) begonnen verrassend sterk. In het eerste kwartier kwamen ze een paar keer goed door over de vleugels, maar de voorzetten vonden geen spits. Luctor had even nodig om op gang te komen, maar bij de eerste de beste aanval was het meteen raak. Tristan werd na een snelle combinatie op links de diepte ingestuurd. Zijn voorzet schoot voorbij aan Teun en de verdedigers, maar Bram wist de lastige bal te controleren en beheerst binnen te schieten.

De goal was het startschot voor een prima eerste helft van Luctor, al waren echte grote kansen vrij zeldzaam. Maar je hebt niet altijd grote kansen nodig om te scoren wanneer je beschikt over een vrije trappenspecialist. Tegen SDC hebben we al kunnen zien dat Teun een gouden linkervoetje heeft, en tegen KOSC deed hij het nog eens dunnetjes over met twee schitterende vrije trappen van buiten de zestien. De eerste verdween in de rechterkruising, de tweede verraste de KOSC-Keeper laag in de linkerhoek.

Teun kijkt eens even goed waar hij de bal gaat neerleggen

Daar dus

2 minuten later mag hij weer

Opnieuw perfect in de hoek

In de slotfase van de eerste helft drukte Luctor KOSC verder in het nauw. Arda kreeg nog een grote kans om de vierde te scoren maar zijn schot ging niet in het doel maar raakte wel de regenboog.

Een schot van Arda op weg naar de regenboog

Ruststand 0-3. Niks aan het handje, zou je denken. Bij KOSC dachten ze er echter anders over. Hidde had in de kleedkamer nog geroepen 'En nu een keer de nul houden!' Zijn aansporing bleek aan dovemansoren gericht want binnen een minuut na aftrap van de tweede helft kon hij de bal uit het net vissen. Het stond ineens 1-3 met nog een hele helft te spelen. Donkere wolken pakten zich nu ook letterlijk samen boven sportpark 'n Tooslag als een voorbode voor een zenuwslopende tweede helft. De marge van 3 goals werd echter vrij snel gerepareerd toen een corner van Luctor op een knullige manier door de keeper en verdediger van KOSC in eigen doel werd gewerkt.

De bal hobbelt het doel in na gepruts van de KOSC-defensie

Opnieuw leek de wedstrijd in het slot te zitten, en waren de donkere wolken, waaruit het inmiddels met bakken tegelijk naar beneden viel, slechts een weerverschijnsel en geen symbolische aankondiging van naderend onheil. Of toch wel? Ja toch wel.

Coach Chris, wind en regen trotserend, zag met lede ogen aan dat zijn jongens de controle over de wedstrijd begonnen te verliezen. Niet dat Luctor geen kansen kreeg, die kregen ze genoeg. Maar het vizier stond niet meer op scherp. Een derde vrije trap van Teun werd door de gewaarschuwde keeper nu schitterend uit de hoek gebokst.

Drie keer is scheepsrecht voor de KOSC-goalie

Een scrimmage waarbij Bram de bal toch echt over de lijn leek te drukken werd door de vlagger van KOSC (best begrijpelijk) niet als doelpunt erkend.

Die zit er toch in??

Naast het missen van kansen hielp het Luctor niet dat het achterin weer kadootjes begon uit te delen. Wat er maar niet in wil bij het team van coach Chris, is dat er soms fases in de wedstrijd zitten dat de 'passing game' ingeruild moet worden voor holknotsbegoniavoetbal. Niet mooi, maar het kan effectief zijn wanneer een wedstrijd over de streep moet worden getrokken als dit niet lukt met het verzorgde voetbal wat je eigenlijk het liefst speelt.

Afijn, twee kadootjes verder stond het met nog een klein kwartier te gaan zomaar weer 3-4. Er volgde een heerlijke even zenuwslopende als afzichtelijke slotfase waarin de trainers van KOSC hun kelen schor schreeuwden en het meegereisde Luctorpubliek bijna niet meer durfde te kijken naar wat er zich op het door regen doorweekte kunstgrasveld afspeelde.

Zelfs een rode kaart (tweede geel), vijf minuten voor tijd, voor een middenvelder van KOSC veranderde niets aan het spelbeeld. KOSC beukte met alles wat het had, maar het was niet genoeg om de geparkeerde Luctorbus opzij te zetten. Toen de uitstekend fluitende scheids Bezembinder eindelijk affloot na 96 minuten vlogen de jongens van coach Chris elkaar in de armen. Eindstand 3-4. Oliver Kahn zou zeggen: 'Mund apputzen, drei Punkte'.

Alle foto's van de wedsrtrijd kunt u bekijken wanneer u HIERRR op de link naar het webalbum klikt.