zaterdag 18 november 2023

Luctor A1 sluipt richting top ranglijst na dikke thuisoverwinning

Op een kletsnat veld worstelen en boven komen

Op het koude en kletsnatte hoofdveld van Sportpark de Horst boekte Luctor A1 zijn tweede achtereenvolgende zege. Kou en regen trotserend waren Luctor en Berghuizen lange tijd aan elkaar gewaagd al had Luctor wel het optische overwicht. Dat vertaalde zich uiteindelijk ook in een daadwerkelijk overwicht door twee doelpunten van Max en Sem. Na rust maakte Berghuizen het alweer snel spannend met de aansluitingstreffer maar het kon daar niet genoeg moed uit putten om het Luctor - dat voor de verandering eens nagenoeg foutloos speelde - echt lastig te maken. Diep in de tweede helft maakten Bram, Thieme en Tristan aan alle onzekerheid een eind waarmee een toch wel geflatteerde 5-1 eindstand op het scorebord prijkte. 

Het was nat en koud, maar dat waren de vingers gelukkig niet

Onze Lieve Heer vond het na de natste oktober sinds de metingen begonnen, dat we hij in november niet moest verslappen. Vol doorgaan voor een nieuw jaarrecord. Da's allemaal leuk voor de statistieken, maar de gemiddelde jeugdvoetbalfan denkt daar ongetwijfeld anders over. Voor de harde kern van Luctor A1 kan het daarentegen niet hard genoeg regenen. Zij hebben immers met eigen ogen kunnen aanschouwen dat de jongens van coach Chris in de regen het beste naar boven halen. De 3-4 winst tegen KOSC in de stromende regen van een week geleden bleek geen toevalstreffer want een week later op het hoofdveld van een nog natter De Horst liet Luctor A1 zien dat er in kou en regen niet men hen te spotten valt.

Eerste waarschuwingsschot van Arda

Van Berghuizen werd in het bekertoernooi nog verloren, maar dit keer was Luctor uitstekend opgewassen tegen hun snelle flanken en hun reusachtige spits en middenvelder. Wat ook opviel was de concentratie in de achterhoede. Wie dit team al een tijdje volgt heeft kunnen zien dat het week in, week uit kadootjes uitdeelt alsof het pepernoten zijn. Nu de Sint in het land is, lijkt die rol (gelukkig) voor even weggelegd voor de Goedheiligman. In deze glibberige omstandigheden is een foutje snel gemaakt, maar het aantal slippertjes was op de vingers van één hand te tellen.


Na een sterke openingsfase van Berghuizen kreeg Luctor steeds meer de overhand. Voorin drukte Sem een stempel op de wedstrijd met onnavolgbare passeerbewegingen die niet alleen zijn tegenstander maar ook hemzelf soms voor de gek hielden. Een beetje zoals Peter van Vossen dat vroeger ook deed. 

Dribbelkoning Sem bezorgde zijn directe tegenstander een hele vervelende middag

De spelers van Berghuizen hadden er hun handen vol aan wat andere spelers van Luctor meer vrijheid gaf. Dit stelde Max in staat aan de aandacht ontsnappen van zijn bewaker en de score te openen.  

Max op weg naar de...

...1-0

Even later werd Sem beloond voor zijn goede spel. Goed doorjagen leverde Luctor de bal op waarop een paar flitsende passes volgden, eindigend in een loepzuiver schot van Sem in de linkerbenedenhoek.

Hidde had ook wel wat te doen

De 2-0 was lekker maar Berghuizen was nog niet verslagen. Voor rust kreeg het al een goede mogelijkheid om dichterbij te komen maar Hidde redde uitstekend op een schot van hun reusachtige nummer 8.

Hier mag hij de bal uit het net vissen

Kort na rust was het wel raak. Een corner voor Berghuizen kon niet worden weggewerkt waarna uit de scrimmage die er op volgde een Oldenzaler de aansluitingstreffer maakte. De 2-1 was op dat moment een redelijke weergave van de veldverhoudingen. Luctor was dan wel beter maar Berghuizen was nog lang niet verslagen. Nu belandde de wedstrijd in een fase waarin het zaak was om het hoofd koel te houden. Niet te overhaast, maar wachten op de mogelijkheden die echt wel gingen komen. Hierin slaagde Luctor met vlag en wimpel. Op het glibberige veld kwamen de liefhebbers van glijtackels goed tot hun recht. Lucas, Hein, Thieme en Sil genoten er met volle teugen van. Berghuizen begon het langzaam te dagen, Luctor gaat dit niet meer uit handen geven. Je zag de krachten langzaam leeglopen bij de bezoekers. Luctor hoefde alleen maar te wachten op de kans om de trekker over te halen.

Bram à la Sneijder tegen Brazilië met het hoofd

Het was Bram die een kwartier voor tijd het vonnis velde over Berghuizen met een Sneijderiaanse kopbal. Vervolgens wreven Thieme en Tristan ook nog wat zout in de wond van de moegestreden Oldenzalers. Zo eindigde de wedstrijd in een ietwat geflatteerde 5-1 overwinning voor Luctor. 

Thieme, verdwaald in het strafschopgebied van Berghuizen, maakt 4-1

Toen de jongens van coach Chris ook nog hoorden dat koploper Stevo had verloren was het feest helemaal compleet. Ineens heeft Luctor alles weer in eigen hand. Wanneer het vanaf nu alles wint, dan is Luctor A1 kampioen in de Hoofdklasse. Zo ver is het nog lang niet, maar daar werd gisteren tijdens de derde helft, voor de zekerheid toch maar vast een voorschot op genomen. Het was nog lang onrustig in de BGT.

We hebben weer een fotoalbum gemaakt van de wedstrijd dat u HIERRR kunt bekijken. Helaas was onder de slechte weersomstandigheden de scherpte van de de camera van uw IWEKB-verslaggever ver te zoeken. De autofocus kon maar matig overweg met het slechte licht en de regen. Zelfs de teamfoto's zijn beroerd. Volgende week doen we een tweede poging.


Nog weer zo'n lekkere glijtackle van Hein


Ka-ching!! Krampaanval: 3 euro in de boetepot

En de 5-1 mag op het scorebord

Geen opmerkingen:

Een reactie posten