zondag 5 november 2023

Luctor A1 doet zichzelf tekort in onderhoudende remise tegen Stevo

Teun opent de score met een loepzuiver binnenkrullend schot

Het treffen tussen Luctor A1 en Stevo A1 op Sportpark de Horst was een herhaling van zetten. Net als in het bekertoernooi kwam het veel sterkere Luctor op voorsprong, maar wist Stevo optimaal te profiteren van overmoedig geknoei in de achterhoede van Luctor, resulterend in een karig puntje voor beide teams.  

De zaakwaarnemers hebben er weer ontzettend veel zin in

'Doen jullie geen gel in je haar dan?' Vroeg de ene wissel zittend in de dug-out aan zijn collega's. 'Ik doe altijd eerst wat schuim in, dat moet je even laten drogen, dan wat wax er in en dan nog een heel klein beetje haarlak om het te fixeren.'

Als u nu denkt dat dit een gesprek was tussen wisselsspeelsters van Luctor VR1 dan komt u bedrogen uit. Het was de bank van Luctor A1. Jongens onder 19 dus. Uw IWEKB-verslaggever ving de conversatie op tijdens de wedstrijd Luctor A1 - Stevo A1, schuilend voor de regen in de dug-out. Nu ben ik nog van de generatie waarin het gebruikelijk was om van alles in het haar te smeren (bier en zeep) om de coupe, of wat er voor moet doorgaan, in het gareel te houden, dus wie ben ik om daar iets van te vinden? Dit waren gewoon gezonde Almelose jongens die het fijn vinden om met een verzorgde coiffure door het leven te gaan. 

Coach Chris moet er het zijne van gedacht hebben. Schuimpje hier en waxje daar, allemaal mooi en aardig dat zijn jongens op de bank en in het veld hier zorgvuldig aandacht aan besteden (De coach geeft zelf weinig om het spul), maar het zou ook fijn zijn wanneer zijn jongens een deel van hun grijze cellen meer gingen gebruiken om na te denken hoe je het best in een voetbalwedstrijd een voorsprong over de streep kunt trekken. Ze zouden dan waarschijnlijk gaan inzien dat je achterin geen mannetjes moet uitkappen vanwege het veel hogere risico dat een fout in de achterste linie dodelijk kan zijn. 

Dat kwartje was gisteren nog niet gevallen helaas. Voor de zoveelste keer dit seizoen zagen we dat Luctor A1 liever voor mooi kiest dan voor simpel. Mannetje uitkappen is mooi hoor, maar als je tegenstander zich niet laat foppen, je de bal ontfutselt, richting het doel van Hidde sprint, en de assist voor de gelijkmaker geeft, dan was een simpel lelijk maar veilig balletje terug  wellicht toch een betere optie geweest. Zo werd een verdiende voorsprong totaal onnodig uit handen gegeven. 


Luctor had nog bijna een uur om de fout te herstellen, dus zoveel was er eigenlijk niet aan de hand. De ploeg bleef geduldig op zoek gaan naar de voorsprong en had die zeker ook verdiend. Er kwamen grote kansen voor Bram, Ryan, Sil en Teun maar hij wilde er maar niet in. Luctor beukte met alles wat ze hadden in een adembenemd slotoffensief. Stevo kraakte en piepte maar het barstte niet. 

Ook deze bal van Ryan gaat er niet in: zijnet.


Zo eindigde de wedstrijd in een heel mager gelijkspel voor Luctor. Zwaar teleurgesteld dropen de spelers van coach Chris af naar de kleedkamer. Het duurde nog lang voor ze de teleurstelling van zich af gespoeld, geconditioned, gescrubd, geföhnd, geschuimd, gewaxt en gestyled hadden. Maar toen ze eenmaal de kantine instapten voor de 3e helft zagen ze er wel als om door een ringetje te halen uit.

Zoals altijd hebben we foto's gemaakt. Het webalbum kunt u HIERRR bekijken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten