zondag 15 oktober 2023

Niet te stoppen Luctor C1 wint ook laatste bekerpot
'Waarom kom je niet een keer bij ons kijken?' vroeg teammanager Maarten een paar weken geleden aan uw IWEKB-verslaggever. Zijn ploeg Luctor C1 had zojuist de zoveelste overwinning in het bekertoernooi gehaald, 'Was het niet eens tijd dat IWEKB iets over het best presterende team van Luctor et Emergo ging schrijven?' Daar had de teammanager een punt. De ploeg van coach Marc was in de eerste 6 wedstrijden van de 1e Klasse Zwaluwen Jeugd Bekercompetitie een klasse apart geweest. Alles gewonnen en een doelsaldo van +24. De afsluiter tegen DOS'37 in Vriezenveen was de gelegenheid om dit team eens met een bezoek te vereren. Het werd een memorabele wedstrijd. De voortekenen daarvan waren al zichtbaar tijdens de warming-up. Luctor C1 was vorige week tegen KOSC namelijk al kampioen geworden. Iedereen die het voetbal volgt weet dat een kampioen de pot na het kampioensfeest er met de pet naar gooit. Dat was bij Luctor C1 niet anders. Coach Marc zag tot zijn ongenoegen dat de rondootjes op z'n janboerenfluitjes werden afgewerkt. "Kom op jongens, mag best feller!". 

De woorden van de coach leken tegen dovemansoren gericht, want ook in de eeste helft speelde de kampioen zoals in de warming-up: Als een stel bejaarden. De thuisclub daarentegen was er alles aan gelegen om het bekertoernooi af te sluiten met een mooi resultaat tegen de kampioen. Het speelde gedisciplineerd, wachtend op foutjes van Luctor om die dan middels hun handige snelle voorwaartsen af te straffen. De tactiek van de DOS-coach pakte heel goed uit. De thuisclub wist in de eerste helft twee keer het net te vinden. Uw IWEKB-verslaggever vroeg zich af hoe het kon dat Luctor C1 6 punten los stond van de nummer 2 maar nu als een stel beginners werd afgestraft. 

Na het rustsignaal hadden de meegereisde fans langs de kant er een hard hoofd in. Maar daar hadden ze buiten coach Marc gerekend. Met een gezicht als een oorwurm stapte hij gedecideerd de kleedkamer binnen. Hier zag je een topcoach aan het werk: Ondanks tegenslag niet opgeven en altijd een plan B hebben als plan A niet goed uitpakt. Een donderspeech gecombineerd met een tactische omzetting moest zijn team weer in het gareel krijgen. 

Buiten het veld was er meer te genieten dan op het veld

En warempel, in de tweede helft liet Luctor C1 zien – wakkergeschud door coach Marc – waarom ze de beste ploeg van de bekercompetitie waren. De bezoekers grepen DOS'37 bij de keel en waren niet van plan die nog los te laten. De achterstand van 2-0 werd in een mum van tijd weggegumt na goals van Mees en Stijn. Daarna volgde nog een lange belegering op het doel van de Vriezenveense doelman. Dit was niet zonder risico's omdat er veel ruimte lag achter de laatste lijn van Luctor. DOS'37 wist een paar keer aan de wurggreep van Luctor te ontsnappen, resulterend in hachelijke momenten voor het Luctordoel. Maar waar de venijnige speldenprikken van voor rust nog resultaat hadden, bleek DOS'37 na rust niet meer in staat om Luctor pijn te doen.

Keano haalt de trekker over

DOS'37 was nu de prooi dat wachtte op het moment dat Luctor de trekker overhaalde. Daat duurde nog best lang, maar uiteindelijk maakte Keano met twee goals aan alle Vriezenveense illusies een eind. De jongens (m/v) van coach Marc onderstreepten voor de zoveelste keer dat er met Luctor C1 deze jaargang niet te spotten valt: Glorieus kampioen zonder puntverlies en promotie waren een feit. Chapeau! De komende tegenstanders van Luctor C1 in de Hoofdklasse kunnen hun borst alvast natmaken.

Job done

Zoals altijd hebben we foto's (een karrevracht dit keer) van voor tijdens en na de wedstrijd. Die kunt u bekijken als u HIERRR klikt. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten