zondag 8 oktober 2023

Luctor A1 vergeet puntje te pikken in Oldenzaal

De Hoofdklasse Zwaluwen Jeugd Beker zit er op voor Luctor A1. Gisteren ging het team van coach Chris voor de afsluiter op bezoek bij de koploper uit Oldenzaal: Quick '20 A2. U leest het goed de A2 van Quick '20. Want de Oldenzaalse grootmacht heeft ook nog een A1 dat in de Eerste Divisie speelt. En dus een tweede team dat gewoon koploper is in de beker op hoofdklasseniveau. 

Voor de staf van Luctor was het dus zaak om goed voorbereid te zijn. Of een supergezellig verjaardagsfeest van assistent-coach Youri op de vrijdagavond, met afsluitend bezoek aan een roemruchte horecagelegenheid op de Koornmarkt daar ook onder valt is de vraag, maar dat is wel hoe het is gegaan. Er was zelfs een A1-staflid (namen noemen we niet) die zich meermaals afvroeg of hij met een Luctor A1-fan (ook deze naam noemen we niet) naar huis gefietst was. Beide personen konden het zich niet meer goed herinneren. Ze trachtten de gebeurtenissen van de vorige avond nog voor de geest te halen maar hoe ze het ook probeerden, het laatste deel konden ze maar niet scherp krijgen, terwijl ze met half dichtgeknepen ogen aan een AA-drinkflesje lurkten om de nadorst weg te werken. 

Gelukkig maakte coach Chris nog wel een frisse indruk. Een fris hoofd was ook wel nodig, want met een door blessures uitgedund team en twee vaste basiskrachten die niet hadden kunnen trainen vanwege studieperikelen en daarom op de bank begonnen, viel het nog niet mee om alle puzzelstukjes uit te leggen. 


Maar dat viel uiteindelijk alleszins mee. Er waren nog geen 10 minuten gespeeld of Luctor stond al voor met 0-1. Een domme fout van de gastheren werd genadeloos afgestraft door Tristan en Bram. Zo was het begin van de wedstrijd duidelijk voor Luctor. De nummer 1 van de ranglijst speelde heel slordig, koploperonwaardig. Helaas voor Luctor duurde hun overwicht niet langer dan een kwartier. Daarna volgde een half uur waarin de Oldenzalers lieten zien waarom ze bovenaan stonden. Al moet gezegd worden dat de spelers van Luctor de duels maar halfslachtig aangingen. 

Quick'20 wist de 0-1 achterstand om te zetten naar een 2-1 voorsprong waarbij vooral hun tweede goal een vermelding verdient. Van een metertje of 25 werd de bal met een magnifiek krullend schot in de winkelhaak geknald, zo onhoudbaar dat niet alleen Hidde maar ook Courtois deze bal uit het net had moeten vissen. Luctor moest alle zeilen bijzetten om verdere schade te voorkomen. Dat lukte met kunst- en vliegwerk en wat hulp van het houtwerk. In de laatste minuut voor rust kreeg Tristan zelfs nog een reuzenkans op de gelijkmaker maar de keeper van Quick verkleinde zijn hoek bekwaam en blokte het schot.

Dat Quick het karwei niet had afgemaakt in de eerste helft kwam de wedstrijd ten goede. Met 3 nieuwe krachten in het veld, had Luctor grote delen van de tweede helft de touwtjes in handen. De gelijkmaker kwam er echter niet want Quick scoorde uit een corner waarbij de bal uit de handen glipte van Hidde. Erg zuur, maar de wedstrijd was nog niet gespeeld. Luctor bleef zijn vertrouwde, geduldige spelletje spelen, wachtend op mogelijkheden. Die kwamen er ook wel, maar de finishing touch ontbrak. Toen niemand nog rekening hield met een terugkeer van Luctor maakte Arda het toch nog spannend. Hij glipte langs zijn verdediger aan de zijkant van de 16 waarna hij onreglementair naar de vloer werd gewerkt. Penalty! 


Bram (Man of the Match) knalde hem onberispelijk tegen de touwen, 2-3! Het was nu volle bak, alles of niets. Het werd niets. Sil kreeg rood wegens het vasgrijpen van een doorgebroken tegenstander en uit de vrije trap scoorde Quick de 4-2. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. 


De jongens van coach Chris verlieten met opgeheven hoofd het veld. Ze hadden de koploper het vuur na aan de schenen gelegd en hadden best een puntje verdiend. Zo eindigt Luctor de bekercompetitie met slechts 4 punten. Wie alle wedstrijden gezien heeft weet dat het er met iets meer geluk minstens 4 meer hadden kunnen zijn. Al met al kan coach Chris met een halfvol glas terugkijken op de eerste fase van het seizoen. Voetballend ziet hij het team wekelijks groeien, maar qua resultaten houdt het nog niet over. 

Volgende week is het herfstvakantie. De komende weken heeft de coach dus tijd om iets meer killerinstinct in het team te slijpen. Als hij hierin slaagt, dan kon het best nog wel eens een hele leuke competitie worden.

We hebben nog meer foto's van de wedstrijd. Die kunt u HIERRR bekijken.Geen opmerkingen:

Een reactie posten