zondag 17 september 2023

Stevo pikt punt van flitsend spelend Luctor A1

Na twee wedstrijden waarin Luctor A1 met de neus op de feiten werd gedrukt door twee tegenstanders die het bekertoernooi serieus namen, was het voor coach Chris nog wachten op de eerste punten voor zijn ploeg. En ook op de eerste goal trouwens.

Om niet in een negatieve spiraal te geraken, was het zaak om in de derde speelronde (STEVO-uit) met een goed resultaat uit Geesteren terug te keren. Het affiche STEVO - Luctor is doorgaans garantie voor spektakel en ook vandaag werd het publiek niet teleurgesteld. Hierin speelde scheidsrechter Slagers een hoofdrol. Onder zijn autoritaire leiding was er geen ruimte voor tegenspraak of het nu kwam van spelers, coaches of grensrechters. Hierover later meer.

Het duurde even voordat de wedstrijd echt loskwam, maar na een minuut of tien begon het spel van Luctor te lopen als een naaimachientje. Met vlotte, flitsende combinaties werden de gastheren van het kastje naar de muur gespeeld, door een technisch superieur Luctor. De openingsgoal van Tristan, uitstekend in de diepte aangspeeld door Sil, was dan ook meer dan verdiend.

De keeper van STEVO kan alleen maar kijken naar het schot van Tristan: 0-1

Na de 0-1 bleef Luctor doordrukken. Er kwamen legio mogelijkheden om de score verder uit te bouwen, maar zoals we al eerder zagen sterven de meeste aanvallen van Luctor A1 in schoonheid omdat het ontbreekt aan scorend vermogen en koelbloedigheid. Zo bleef het 0-1 tot de rust.

Uitblinker Efraim hield zijn tegenstander 90 minuten lang in zijn achterzak

In de tweede helft vloeiden de krachten langzaam maar zeker uit beide teams als gevolg van het warme drukkende weer. Vloeiende aanvallen zoals voor de pauze waren nu nog een zeldzaamheid, het werd een uitputtingsslag. STEVO kreeg nauwlijks kansen om ergens aanspraak op te maken, maar wist toch na driekwart van de speeltijd de gelijkmaker te maken uit een rommelige situatie bij een corner.
De gelijkmaker was een tegenvaller voor het sterkere Luctor, maar de dreun werd goed verwerkt. Dat wil zeggen, grensrechter Hendrie moest Wout nog wel een keer te hulp komen toen hij niet alert reageerde op een steekpass op de spits van STEVO. Hendrie vlagde onverbiddelijk voor buitenspel. Scheidsrechter Slagers ging er in mee, maar de tenen van uw IWEKB-verslaggever kromden van plaatsvervangende schaamte. De altijd luidruchtige coach van STEVO had nu alle reden om er nog een paar poliepen op zijn stembanden bij te schreeuwen: 'NOOIT BUITENSPEL SCHEIDS!!!' riep hij tevergeefs.

Het werd nog zuurder voor STEVO toen GIJS enkele minuten later de 1-2 maakte ondanks dat de grensrechter van STEVO de vlag hardnekkig omhoog hield vanwege buitenspel. Scheids Slagers wilde er niets van weten en overrulede zijn assistent. Hij had het laatste woord. De eerlijkheid gebied te zeggen dat Gijs daadwerkelijk buitenspel stond (aldus de zaakwaarnemer van Sil die op één lijn stond) maar Luctor nam het kadootje van de leidsman dankbaar in ontvangst. Zo leek Luctor alsnog op een (toch wel verdiende) overwinning af te stevenen, ware het niet dat STEVO in de slotfase na een onnodige overtreding uit een vrije trap alsnog de gelijkmaker wist te maken.

Gijs ontworstelt zich van twee tegenstanders en scoort de 1-2

Eindstand 2-2. Coach Chris mag tevreden zijn over het vertoonde spel, maar op het gebied van 'rücksichtlosigkeit' zijn er nog wel wat stappen te maken. Werk aan de winkel dus.

Zoals altijd hebben we weer een webalbum met alle foto's. Die kunt u HIERRR bekijken.