maandag 25 september 2023

Eerste seizoensoverwinning Luctor A1 een feit (wordt gezegd)

Afgelopen zaterdag was er weer genoeg te zien op de Twentse voetbalvelden bij de jeugd. Dat was ook het geval bij de wedstrijd van Luctor A1 dat op bezoek ging bij de buren van MVV'29 in Harbrinkhoek. Het team van coach Chris beleeft een moeizame start in het seizoen 2023/24. Na 3 wedstrijden in de bekercompetitie had het slechts één schamel puntje bijelkaar gevoetbald, vorige week uit bij STEVO. Dat viel, na de vlekkeloze voorbereiding in juni waarin alle wedstrijden soeverein werden gewonnen, toch een beetje tegen. De fans snakten naar een overwinning. 

Dat zou dan moeten gebeuren bij de goede noabers in Harbrinkhoek. Nu verwacht u waarschijnlijk een uitgebreid verslag van uw IWEKB-verslaggever met het hele verhaal van de wedstrijd met alles er op en eraan. Maar, beste lezer, ik kan u uit de droom helpen. Ik was er niet bij en heb geen seconde gezien van de wedstrijd vanwege agendatechnische redenen. 

Alles wat ik over de wedstrijd weet, is mij achteraf verteld door mensen die er bij waren. Desondanks vroeg coach Chris of ik toch niet gewoon een verslag wilde schrijven, aangezien ik de speciale verslaggever van Luctor A1 ben dit jaar. Hij had Teun gevraagd of hij mij het verhaal van de wedstrijd kon vertellen. De spelmaker van A1 had zelf niet gespeeld vanwege een blessure maar had alles vanaf de kant goed kunnen volgen. Teun vond het prima en wilde mij wel even bijpraten aan de lange tafel in de kantine: 

'Ryan was mie toch goed.... niet normaal... scoorde een vette hattrick.'

 vertelde Teun enthousiast. 

'De eerste deed denken aan de kopbal van Robin van Persie tegen Spanje op het WK van Brazilë na die bal van Blind.'

 zo ging hij verder. 

'De tweede was een heul mooi afstandschot en de derde was uit een penalty die hij zo onmeunig hard hoog in de linkerhoek schoot, niet normaal.... echt niet normaal! Maar daarna, echt heel kut, ging hij een luchtduel aan en bij het neerkomen klapte zijn enkel dubbel. Hij schreeuwde het uit van de pijn. Dat was wel kloten. 

De vierde goal werd gemaakt door Bram en... o ja we kwamen ook nog eerst achter met 1-0, maar we hebben dus met 1-4 gewonnen. Iedereen speelde echt heel goed. Allemaal.'

Tot zover het verslag. En de foto's dan? Tja, uw IWEKB-verslaggever was er niet dus we hebben geen foto's van de wedstrijd. Maar niet getreurd, we hebben even gegraven in ons archief van het Officiële Luctor et Emergo E1 blog en warempel, daar vonden we nog mooi artikel met een foto van coach Chris waar hij heel voordelig op staat, samen met zijn teammaat Maik. Ze zijn allebei geen spat veranderd. Daar moeten we het deze week maar mee doen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten