dinsdag 30 mei 2023

Spektakelploeg Luctor A1 krijgt te weinig in Holtens kansenfestival

In de voorlaatste wedstrijd van het seizoen reisde Luctor A1 afgelopen zaterdag af naar de Sallands Heuvelrug voor de uitwedstrijd tegen Blauw Wit '66 uit Holten. Een club die bij weinigen van Luctor scherp op het netvlies stond. De stand leerde dat de ploeg streed om plek 2 met Twente uit Goor en bij een overwinning de competitie zou gaan afsluiten op deze eervolle plek. Omdat Luctor in het begin van het seizoen nog een pak rammel van jewelste had gekregen van de Goorse concurrent van Blauw Wit, zou er voor elk resultaat vooraf getekend worden.

Sil passeert de keeper maar de bal gaat net voorlangs

Maar het ontzag voor de ploeg uit Holten vooraf bleek tijdens de wedstrijd nergens nodig voor te zijn geweest. De thuisploeg was samengesteld uit een stel flinke knullen die hard konden rennen maar voetballend zeker geen hoogvliegers waren. Het speelde afwachtend countervoetbal en liet Luctor het meeste werk doen. Tactisch gezien was dat een verstandige keus.

Luctor was op het middenveld heer en meester, waar Sil als vanouds als een opgevoerde Nilfisk alle kruimels opzoog tussen beide strafschopgebieden. Het dominante spel van de bezoekers leverde een handvol kansen op, met name voor Chiel die een plaag was voor zijn verdedigers. Helaas ontbrak de finishing touch bij de lange midvoor en zag hij tot zijn frustratie alle kansen verloren gaan. Bij de gastheren was het qua afwerking veel beter. Enkele spaarzame tegenstoten leverden twee uitstekende goals op voor Blauw Wit, waardoor coach Huub al voor rust zich genoodzaakt zag om enkele tactische wijzigingen door te voeren.

Het was warm en zonnig. Senn had hier rekening mee gehouden.

Dat resulteerde kort na de drinkpauze (het was warm) in een aansluitingstreffer door Thijmen die op magnifieke wijze een vrije trap in de rechterbovenhoek wist te krullen. De 1-2 was meer dan verdiend en gaf de Almelose burger weer moed. Tot de rust werd er niet meer gescoord maar de tweede helft zou er nog genoeg tijd zijn om de wedstrijd om te draaien.

Schitterende vrije trap van Thijmen vliegt onhoudbaar in de rechterkruising

Toen de ervaren en uitstekend fluitende scheidsrechter Wijnberg het startsignaal gaf voor de tweede helft viel het op dat coach Huub zijn centerback Ryan op midvoor had gepositioneerd en Chiel nam de linksvoorpositie in. Vanaf dat moment was het eigenlijk alleen nog maar Luctor dat de klok sloeg. Toen Chiel eindelijk zijn doelpunt maakte en de 2-2 op het scorebord zette was het alleen nog maar de vraag hoe lang het zou duren voor Luctor het werk zou afmaken. De gastheren hingen in de touwen klaar voor de genadeklap. Welnu, dat duurde tot een minuut voor tijd. Opnieuw was het Chiel die scoorde (hij had inmiddels alweer een paar kansen om zeep geholpen) en de wedstrijd leek beslist. Er leek geen vuiltje aan de lucht maar in blessuretijd forceerde Blauw Wit in een alles-of-niets-offensief een corner waaruit Lucas op heel ongelukkige wijze de bal op zijn hand kreeg. Scheids Wijnberg was onverbiddelijk en wees naar de stip. Penaltykiller Hidde kon dit keer zijn ploeg niet redden. Hij dook de hoek in terwijl de Holtense penaltynemer de bal door het midden binnenschoot. Geheel onverdiend stond het weer gelijk.

Scheids Wijnberg 'De Collina van 't Vletgoor' geeft een bankspeler geel.

Lucas kreeg in de blessuretijd van de blessuretijd alsnog de kans om zijn ongelukkige fout goed te maken maar kopte tot ontsteltenis van het uitvak een corner tegen de lat. Het mocht niet zo zijn. Eindstand 3-3. Heel erg zuur maar desondanks kon coach Huub met tevredenheid terugkijken op deze wedstrijd. Mooi voetbal, teruggekomen van 2-0 achter en weer niet verloren.

Hard gestreden maar 2 punten te weinig gekregen

Woensdagavond volgt nog de afsluiter van het seizoen tegen laagvlieger Enter Vooruit. Wanneer alle spelers weer fit zijn (Wout, Ryan en Teun vielen allemaal geblesseerd uit) zal dit ook geen onoverkomelijke horde moeten zijn en zal het hoogste team van de Luctorjeugd op een mooie plek in het linkerrijtje gaan eindigen.

We hebben als altijd weer een bult foto's (niet geredigeerd, dus er zit ook wel wat troep bij) die u HIERRR kunt bekijken.