zondag 5 februari 2023

Enter ligt dwars bij eerste voorjaarspot Luctor B2

De voorjaarscompetitie is voor de jeugdcompetitie inmiddels in alle hevigheid losgebarsten, maar dat geldt nog niet voor Luctor A1, het team dat IWEKB deze jaargang met extra aandacht volgt. We hadden voor de verandering dus een keer tijd om eens een wedstrijd mee te pakken van Luctor B2, het team van coach Calvin. Het ontving SV Enter B1 op De Horst, extra leuk voor uw IWEKB-verslaggever, want hij heeft bij deze club in zijn jonge jaren — niet geheel onverdienstelijk — gevoetbald.

Coach Calvin
De jongens van coach Calvin moesten dus spelen tegen een B1-team. Konden ze vast aan wennen want ze zijn in een loodzware competitie ingedeeld met (afgezien van ON B2) alleen maar B1 teams van clubs als MVV, SVZW en AVC Heracles.

Tegen Enter B1 lieten ze zien dat Luctor B2 niet voor niets zo hoog is ingeschaald. Het nam meteen het initiatief tegen de rood-witten uit het klompendorp. Het was wachten op de openingsgoal van de gastheren maar dat duurde best lang. Pas na een goed half uur profiteerde Antonio van een fout bij Enter. Hij zette met een droge knal de 1-0 op het scorebord. Enter had tot dat moment nog niet veel laten zien maar was nu wakkergeschud. De bezoekers kropen meer uit hun schulp en kwamen vlak voor rust pardoes op gelijke hoogte na een aanval over de rechtervleugel die door hun spits ijskoud werd binnengewerkt. Het stond weer gelijk.

"Gebruik je lichaam!" riep de leider van Enter B1 tegen zijn pupil. Waarop deze vanwege het enorme verschil in lichaamsmassa tussen hem en Antonio vertwijfeld terugriep: "Hoe dan?"

Ook na rust was het opnieuw Luctor dat het beste van het spel had. Het kreeg legio kansen en raakte een paar keer het houtwerk. Gescoord werd er ook, maar de 2-1 halverwege de tweede helft bleek niet genoeg om Enter op de knieĆ«n te krijgen. In het laatste kwart liet Luctor zich toch nog de kaas van het brood eten want Enter scoorde twee keer. De jongens van coach Calvin probeerden in de slotfase met man en macht de stand weer in evenwicht te brengen, maar tevergeefs. Op het allerlaatst was er nog een opstootje, resulterend in een paar rode kaarten over en weer. Dat was jammer want tot dat moment was het een sportieve wedstrijd geweest. En zo eindigde de wedstrijd in een hele zure, onnodige 2-3 nederlaag.

Als altijd hebben we weer een fotoalbum gemaakt dat u kunt bekijken wanneer u HIERRR klikt.