zondag 23 oktober 2022

Luctor A1 klaar voor competitie na uitstekende oefencampagne

Sil doet wat hij het liefst doet: stofzuigen


Net toen de voetballers op de Nederlandse amateurvoetbalvelden warm waren gedraaid, heeft de KNVB  in al zijn wijsheid gemeend, een herfststop te moeten inlassen van drie weken. Het hoe en waarom blijft  vooralsnog in nevelen gehuld. Coach Huub van Luctor A1 vond het allemaal maar niks. Hij was niet van zins om zomaar drie weken te gaan lanterfanten : "Ledigheid is des duivels oorkussen" aldus de bijbelvaste jeugdtrainer. Er werd dus gewoon getraind in de week en gevoetbald in het weekend. 

Vorige week was LSV in Lonneker de tegenstander. Uw IWEKB-verslaggever was mee om foto's te maken maar was vergeten de batterij van zijn camera op te laden. Vroeg in de eerste helft was het kaarsje in de camera uitgegaan. Gelukkig was Luctor A1 wel bij de les. Na een ijzersterk begin stond het na een kwartier al 0-2. LSV werd helemaal van het kastje naar de muur gespeeld. Zo leek het, want na de 0-2 wisten de gastheren ineens wel elkaar meer dan drie keer de bal toe te spelen en af en toe voor het doel van Hidde op te duiken. Het ging nu meer gelijk op wat uiteindelijk resulteerde in de aansluitingstreffer. Maar daar bleef het verder bij. Coach Huub was in zijn nopjes met een zakelijke 1-2 overwinning.Gisteren stond de tweede oefenpot op het programma: DOS A1-uit. De club waar coach Huub trainer was voordat hij naar Luctor kwam. In het team van DOS A1 liepen nog spelers rond die hij ook had getraind, al waren ze inmiddels flink gegroeid in de lengte (en sommigen ook in de breedte). DOS A1 had alle wedstrijden gewonnen in het bekertoernooi in de 1e Klasse, kortom een ideale sparringpartner voor Luctor A1 dat volgende week de competitie begint in de "1e klasse (2e fase) 07 NAJAAR"

De spelers gaven tijdens de warming-up de indruk dat het hen allemaal weinig kon boeien. Plichtmatig werden de rondootjes afgewerkt, het was immers vakantie. Dat kwam ze op een donderpreek in de kleedkamer te staan. Huub verwachte 100 procent inzet, anders konden ze net zo goed naar huis gaan. zijn woorden misten hun uitwerking niet want in de wedstrijd lieten Huubs pupillen zich van hun beste kant zien. Ongetwijfeld tot tevredenheid van de Technische Commissie die was meegereisd naar Vriezenveen om de verrichtingen van de A1 te aanschouwen. Het constateerde dat er bij de jeugd nog best wel Luctor-1-waardig materiaal zit aan te komen. 

Technische commissie laat zich bijpraten door hun scouts Henri en Jan

Vooral de "Onder 18" lieten zich van hun goede kant zien. Wout was een baken van rust achterin, die steeds op de goede plek stond en aan de basis stond van elke Luctoraanval. Sil liep weer anderhalve marathon waarin hij alles wat rook naar een DOS-aanval de kop indrukte met het enthousiasme van een beagle op vossenjacht. Op het middenveld viel Hein op die zichtbaar plezier beleefde aan zijn vele rushes. The Man of the Match was voorin te vinden. Teun die begon als "10" en later op rechtsbuiten werd gezet, was als een jongetje op het schoolplein. Hij dolde met zijn tegenstanders, passeerde ze met speels gemak, passte, blockte, plukte in de sprint ballen uit de lucht die dood op zijn voet vielen en maakte beide goals van Luctor (vrije trap in de kruising en een rush over rechts die hij koelbloedig ondanks een overtreding op hem, die hem half deed wankelen, in de linkerhoek afmaakte). 

Teun verschalkt DOS-keeper voor de tweede keer

Dat juist hij vandaag zich zo liet zien was opmerkelijk. Hij was net terug van een weekje Malaga met zijn familie. Hij had dus niet getraind en zei vooraf dat hij wel het fijn vond om op de bank te beginnen. Maar omdat Teun niet de enige was die in de vakantie niet had getraind, en er ook nog mensen op vakantie waren, kon coach Huub niet anders dan een spijbelaar in de basis zetten. Teun zag zijn naam op zijn bord staan en dacht, "Nou dan moet ik er maar wast van maken". En zo geschiedde. 

Huub was tevreden. Zijn Luctor A1 haalde de maximale score uit de oefencampagne. Het is klaar voor de competitie.

We hebben nog uiteraard weer een webalbum met alle foto's van de wedstrijd. Die kunt u HIERRR bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten