zaterdag 21 mei 2022

PH in eigen huis afgedroogd door Luctor B1Nog één wedstrijd vlammen. Dat was de opdracht vandaag voor Luctor B1. Volgende week is weliswaar de laatste wedstrijd van het seizoen, maar dat is een ingecalculeerde nederlaag tegen Excelsior. Vandaag moest het gebeuren tegen PH B1. De ploeg uit de Schelfhorst - roemloos laatste met nul punten -  was er alles aan gelegen om het seizoen nog met een positieve noot af te sluiten door aartsrivaal Luctor te verslaan. Maar daar wilden de jongens van coach Huub natuurlijk niets van weten. PH moest voor de vierde keer in de jaargang 2021/2022 over de knie worden gelegd. Dat hoeven we hier natuurlijk niet uit te leggen.

Alles anders dan 3 punten mee terug naar de BGT zou ook een blamage zijn geweest voor de bezoekers, want PH B1 heeft dit seizoen zoveel klappen opgelopen dat het vandaag met pijn en moeite 11 spelers het veld in kon sturen. De ploeg snakt naar het einde.

Maar de gifbeker was nog niet leeg voor PH B1. Luctor maakte er een demonstratiepot van en liet er geen twijfel over bestaan over wie er de baas is in Almelo-Noord: De jongens in de witte broek met blauwgele trui. In de eerste helft was het pleit al beslecht: 4 goals van de bezoekers sloegen alle spanning uit de wedstrijd waarna de wedstrijd vakkundig werd uitgevoetbald. Na rust scoorde Luctor nog één keer. PH stelde daar bitter weinig tegenover. Best wel jammer, want het zou leuker zijn geweest om hier te kunnen lezen over een lekker ouderwetse derby waar de vonken van af vlogen. Maar daar was geen sprake van helaas. 

Jay laat de keeper van PH voor de vijfde keer vissen


Twee spelers verdienen nog wel een eervolle vermelding: aanvoerder Sil beleefde een superdag. Dat kon je al merken bij de toss. Deze won hij glansrijk, wat we nog vaak hebben gezien dit seizoen. Maar in de wedstrijd gebeurde er iets wat nog zeldzamer is als een elfstedentocht in juni: Sil scoorde, wat zeg ik, hij scoorde twee keer in één helft. U leest het goed, Sil scoorde twee keer. In de tweede helft liet hij zich ook nog een keer gelden door hardop vragen te stellen over het gezichtsvermogen van scheidsrechter Duindam. Met het gehoor van de leidsman bleek overigens niks mis, getuige de gele prent die hij na zijn verbale uitbarsting voor Sil uit zijn borstzak haalde.

U ziet het goed, aanvoerder Sil scoort

Komt'ie aan Sil

Maar de absolute uitblinker van de dag was Kevork. Als een uitgehongerde teckel peuzelde hij zijn directe tegenstander met huid en haar op vandaag. Daarnaast stond hij aan de basis van ontelbare aanvallen. De werklust van Kevork is van het niveau Dirk Kuijt, Wout Weghorst, dat werk. Die jongen komt er wel. 

Man of the match KevorkEn zo werd het een saaie maar afgetekende overwinning voor Luctor B1. De jongens van Huub vonden het natuurlijk geen enkel probleem. Als je 12 punten pakt van PH in één jaargang dan mag je spreken van een geslaag seizoen.

Wilt u nog meer foto's zien, klikt u dan HIERRR voor de link naar het webalbum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten