zondag 24 april 2022

Luctor B1 oogst lof maar geen punten tegen titelkandidaat


 

“Waanzin is steeds opnieuw hetzelfde doen, en dan verschillende uitkomsten verwachten”

Interimcoach Patrick moet deze aan Albert Einstein toegeschreven uitspraak in zijn hoofd hebben gehad toen hij gisteren de honneurs waarnam voor coach Huub die verhinderd was vanwege het vrijgezellenweekend van zijn broer dat plaatsvond in Keulen. Patrick had namelijk Teun in de spits gezet in de thuiswedstrijd tegen Hellendoorn. De ploeg bestaand uit onder meer een half dozijn reuzen waar Luctor B1 in de jaargang '21/'22 al twee keer kansloos van verloren had, kon je wel weer voor de zoveelste keer in de standaardopstelling tegemoet treden, maar dan kon je dus inderdaad moeilijk een verschillende uitkomst verwachten. 

Niet dat we Patrick nu moeten gaan zien als de Einstein onder het trainersgilde, maar je kan niet ontkennen dat'ie over dingen nadenkt: Teun in de spits: "Kiek'n wat't wordt". Welnu, ik kan u vertellen dat de gelegenheidsmidvoor in de hele wedstrijd nul kansen heeft gekregen. Missie mislukt, zult u denken, maar niets in minder waar. Want waar Teun een bijrol speelde, stonden andere jongens hun mannetje. Zo was Arnak deze keer een onvermoeibare wingback die de hele linkerflank bestreek met talloze intercepties, dribbels en passes. Sem, met zijn grillige rushes over rechts, was een plaag voor zijn bewaker en toonde zijn klasse toen hij na een mooie diagonale pass van Hein, de bal in de loop meenam en de keeper van Hellendoorn met een leper schuiver in de linkerhoek verraste. In het doel was Youri, die Hidde verving, de absolute uitblinker. Uitkomen, hoge ballen, reddingen met de voet, op alles wat Hellendoorn probeerde had Youri wel een antwoord. 

Maar om eerlijk te zijn doen we het de rest van het team tekort door alleen deze spelers te noemen. De 'man van de wedstrijd' was de teamgeest. Luctor liet zich nu eens niet als makke lammetjes naar de slachtbank voeren. Er werd van de eerste tot de laatste seconde gestreden voor elke centimeter van het hoofdveld. Als er iets fout ging werd er niet gescholden maar beurden de jongens elkaar op. Prachtig om te zien. Dat, toen het laatste fluitsignaal geklonken had, Hellendoorn met een minimale 1-2 toch nog - onverdiend - de volle buit mee naar Salland nam was jammer, maar hoe Luctor B1 zijn fans had getrakteerd op voetbal hoe voetbal bedoeld is, verdient een dikke, dikke pluim. Hulde!

Hieronder nog een paar foto's, de rest kunt u HIERRR bekijken


Sem scoort 1-0
"Schat, ik zit te coachen! Of staat het huis in de fik?"


Geen opmerkingen:

Een reactie posten