zondag 10 april 2022

Bijbelse plaag en Excelsior'31 teisteren Luctor B1

Kort nieuws - Na de eclatante 5-0 overwinning tegen aartsrivaal PH trof Luctor B1 gisteren in Rijssen een tegenstander van een hele andere categorie: Excelsior'31 B1. Een divisisieniveauwaardige ploeg die door een speling van het lot (geen promoties naar divisieniveau vanwege coronaperikelen) al twee jaar op hoofdklasseniveau zijn wedstrijden afwerkt. De eerste wedstrijd in de najaarscompetitie was geëindigd in 0-0 waarbij Luctor bijna constant in de verdediging was gedrongen en in de slotfase nog bijna de 3 punten had gestolen.

Onze Lieve Heer had kennelijk nog een appeltje te schillen

Er was dus hoop dat de jongens van coach Huub gisteren weer zo'n kunstje konden flikken. Maar die hoop bleek ijdel. De Rijssenaren namen de Almeloërs vanaf het eerste fluitsignaal in de houdgreep. En wat ze in Almelo 2 keer 40 minuten niet lukte, wisten ze dit keer het doel van Hidde al naar 3 minuten te vinden. Luctor stribbelde nog even tegen en kreeg een paar levensgrote kansen uit een corners en vrij schop, maar daarna was het Excelsior dat de klok sloeg. Het doel van Luctor veranderde in een schiettent en de bezoekers waren best tevreden dat het na 35 minuten 3-0 stond.

Op dat moment begon Onze Lieve Heer zich ook met de wedstrijd te bemoeien. Hij liet een hagelstorm uit het boek Exodus neerdalen over de Koerbelt. Scheidsrechter Grolle staakte de wedstrijd waarna teammanager Patrick voorstelde om meteen maar te gaan rusten. Of liever nog helemaal af te fluiten. Maar helaas, de laatste 5 minuten van de eerste helft moesten gewoon nog worden gespeeld. Met hun doorweekte kloffie toog het team van coach Huub met frisse tegenzin weer het veld op. De jongens van Excelsior hadden veel meer zin wat resulteerde in nog twee goals voordat dhr Grolle eindelijk floot voor rust.

In de pauze sprak coach Huub de jongens moed in: 'We beginnen gewoon weer bij 0-0' dat werk. Het leek zijn vruchten af te werken want in de tweede helft was de organisatie beter op orde. Maar goed, helemaal zonder kleerscheuren kwamen ze er niet van af. Excelsior scoorde nog 3 keer. Gelukkig geen dubbele cijfers.

We hebben zoals altijd weer foto's, die u HIERRR allemaal kunt bekijken.