zondag 6 februari 2022

Rijssense Reus krijgt Luctor B1 niet klein

In de loodzware Hoofdklasse E waarin een handvol "divisiewaardige" ploegen zijn afgedaald, ontving Luctor B1 afgelopen zaterdag het grote Excelsior uit Rijssen op Sportpark De Horst. In aanloop naar de wedstrijd was het respect voor Excelsior groot onder de spelers van coach Huub. Met frisse tegenzin begonnen ze aan de warming up. Er lag dus een schone taak bij Huub bij de aansluitende peptalk om het moreel van zijn gevechtstroepen om te zetten van het niveau 

"Heeft er nog iemand een witte vlag?" 

naar 

"OVER MY DEAD BODY!!" 

Het moet gezegd: Daarin slaagde Huub glansrijk, want het doel van keeper Hidde bleef twee keer veertig minuten een onneembare vesting. De gevechtskracht van de Rijssenaren was weliswaar groter maar de thuisploeg toonde een bewonderenswaardige teamgeest waarbij de Luctorspelers elkaar voortdurend opzweepten om vooral niet op te geven. Hoe langer de wedstrijd duurde, hoe meer de Rijssenaren in woord en gebaar hun frustraties de vrije loop lieten, niet in het minst vanwege het flitsende counterspel van Luctor, dat Excelsior meer dan eens in grote verlegenheid wist te brengen. 

Toen scheidsrechter Holterman na een zinderende slotfase bij een brilstand het eindsignaal floot, was Luctor de ploeg die als morele winnaar van het veld stapte. Je mocht je misschien zelfs afvragen of er, gezien de gevaarlijke counters, niet meer in had gezeten. Maar al met al was de 0-0 een terechte uitslag. Excelsior had de betere voetballers, Luctor de betere instelling. Met vrolijke gezichten namen spelers en coach Huub de felicitaties voor hun overwinningsremise in ontvangst. 

Dat smaakt naar meer en hierop hoeven ze niet te wachten want de uitwedstrijd bij Hellendoorn, nummer 2 van de ranglijst, staat volgende week alweer op het programma. De witte vlag nemen ze vast niet mee in de tas naar Hellendoorn.

We hebben nog een bult ongeredigeerde foto's die HIERRR kunt bekijken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten