zondag 13 februari 2022

Hellendoorn geeft Luctor B1 een pak voor de broek


Na de zwaarbevochten remise tegen Excelsior, hoopte Luctor B1 nog zo'n huzarenstukje te flikken op bezoek bij v.v. Hellendoorn, nummer 2 in de Hoofdklasse E Najaar. Helaas voor coach Huub en zijn mannen was de tegenstand van Hellendoorn van een andere orde dan Excelsior. Liefst zeven keer wisten ze het doel te vinden terwijl Luctor daar weinig tegenover kon stellen. 

"Moet ik het nog uitleggen jongens?" vroeg Huub tijdens de tactische bespreking. Dertien koppen schudden het hoofd. Was niet nodig, want de tactiek tegen Hellendoorn zou een kopie zijn van de wedstrijd tegen Excelsior '31. "Ok, dan kunnen we gaan" zei Huub.

Inspectie van het hoofdveld

De club v.v. Hellendoorn was geen adres dat veel belletjes deed rinkelen bij uw verslaggever en zijn chauffer, teammanager Patrick. Deze laatste wilde zijn navigatiesysteem gebruiken maar hij wist nog niet zo goed hoe alles werkte in zijn spliksplinternieuwe Renault Megane. Hij had daarom zijn telefoonnavigatie aangezet. Uw verslaggever vond dat maar amateuristisch en besloot om daarom zelf maar het adres in te voeren in het schitterende car-entertainmentsystem van de comfortabele Franse limousine. Dat ging best vlot want we waren de vriezenveenseweg nog niet op gedraaid of  we hoorden al twee vrouwenstemmen kakelen waar we naar toe moesten. Eentje uit de telefoon en eentje uit het schitterende car-entertainmentsystem. "Die kan uit" zei Patrick en legde de dame uit zijn telefoon het zwijgen op.

De reis naar Hellendoorn liep voorspoedig en aangekomen op de parkeerplaats vond Patrick een mooie brede "Frauenparkplatz" waar hij zijn Franse auto met Duits kenteken zonder gedoe neer kon zetten. Dde supporterskaravaan kwam niet veel later waardoor er nog genoeg tijd was voor de fans om onder het genot van een bekertje kof


fie bij te kletsen in de kantine van de zaterdagclub. Het ging over van alles en nog wat: Nachtkleding, sauna's en vochtplekken onder andere. Details mag u zelf verder invullen.


Scheids meldt zich in de koffiehoek


Dan nu de wedstrijd. Deze werd geleid door scheidsrechter "Afgeschermd". (Naam verborgen op voetbal.nl). Een man met een karrevracht aan ervaring, wat niet verwonderlijk is gezien zijn geschatte leeftijd van 93. Normaal zou er op deze plek weinig aandacht besteed worden aan de scheidsrechter in een wedstrijd met zo'n groot krachtsverschil. Hellendoorn zou toch wel gewonnen hebben. Maar scheidsrechter "Afgeschermd" (93) deed er alles aan om er voor te zorgen dat er niet alleen over het spel van Hellendoorn maar ook over zijn optreden zou worden nagepraat.

Scheidsrechter "Afgeschermd" (93) betreedt het veld in gestrekte draf

Zo presteerde hij het om een vrije trap voor Hellendoorn te laten nemen op de pupillenmanier: De Hellendoorner mocht de bal doodleuk indribbelen. Omdat hij het allemaal niet meer kon belopen op zijn bejaarde benen bezag hij een groot deel van het spel van grote afstand resulterend in warrige beslissingen. Uit zijn manier van communiceren bleek tevens een groot generatieconflict tussen staf en spelers van beide teams enerzijds en scheidsrechter "Afgeschermd" (93) anderzijds. Men begreep elkaar niet. 

Coach Huub (31) krijgt een standje van scheidsrechter afgeschermd (93)

Als gevolg hiervan kreeg Ryan een gele kaart na gebakkelei over de plek waar hij de bal moest neerleggen. "Moet ik'm van buiten het veld nemen?" Vroeg Ryan geïrriteerd toen hij gesommeerd werd de bal steeds verder terug te leggen. Niemand snapte waarom. Coach Huub vroeg zich hardop af of ze de KNVB niet een brief moesten sturen met het advies om scheidsrechter "Afgeschermd" (93) met een welverdiend en hoognodig fluitpensioen te sturen.

De spelers van Hellendoorn waren bijna allemaal van dit formaat

Gebeurde er verder nog wat in de wedstrijd? Genoeg. In de eerste helft kon Luctor nog aardig weerstand bieden tegen de Sallanders die bijna zonder uitzondering het postuur van A1-spelers hadden. Maar in de tweede helft ging het blauwgele kaarsje langzaam maar zeker uit. Hellendoorn scoorde 7 goals waar weinig op viel af te dingen. Geen schande, tegen deze fysiek oppermachtige ploeg. Tegen Diepenveen liggen er weer kansen volgende week om het bevlekte blazoen weer wat op te poetsen.

Wilt u nog meer foto's zien? Klikt u dan HIERRR.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten