zondag 21 november 2021

Luctor B1 worstelt zich boven MVV na achterstand in heroïsch gevecht

Het zijn altijd mooie wedstrijden tegen MVV. De twee buren zijn vaak aan elkaar gewaagd en maken er dan een mooie derby van. Zo ook gisteren op Sportpark de Horst waar Luctor B1 en MVV B1 alweer voor de tweede keer dit seizoen tegen elkaar aantraden. De eerste keer, in het bekertoernooi, liep op een deceptie uit voor de jongens van coach Huub. Ze werden toen getrakteerd op een (ietwat geflatteerde) 1-6 nederlaag. Er was dus wat recht te zetten.

Daarbij was het zaak om het fysiek sterke MVV minder makkelijk in het spel te laten komen dan de vorige keer. Er werd daarom besloten om te beginnen met defensief dichtgetimmerde opstelling: 4-1-3-2 of iets wat daar op leek. De "1" positie zou normaal gesproken ingenomen worden door aanvoerder Sil, maar hij moest vanwege een schorsing toekijken. Toch kon hij zich verdienstelijk maken op de bank. Team- en waterzakmanager Patrick zat namelijk thuis met griepverschijnselen (thuistestje was negatief) zodat junior de honneurs mocht waarnemen. Dat deed hij onberispelijk.

Maar goed, zijn tomeloze energie in zijn rol als Ausputzer werden vandaag node gemist. Dat was ook wel te merken in de beginfase van de wedstrijd waarin Luctor moeite had om antwoorden te vinden op het fysieke overwicht van hun oosterburen. De bezoekers waren in duelkracht een maatje groter dan Luctor. Ze waren sowieso een maatje groter trouwens. Het was zaak om de eerste minuten zonder kleerscheuren door te komen om daarna langzaam maar zeker in de wedstrijd te groeien. Dat lukte maar deels. Hoe langer de eerste helft duurde, hoe meer Luctor zich wist te ontworstelen aan de wurggreep van MVV, maar dat ging wel ten koste van een vroege tegengoal na knullig balverlies in de Luctordefensie. 

De vroege achterstand beloofde niet veel goeds, maar zoals gezegd kregen de jongens van coach Huub steeds beter door hoe je de pummels van MVV kon pootje lichten. Via snel direct spel over de flanken deelde Luctor keer op keer speldenprikken uit aan de verdedigend niet zo overtuigende MVV-backs.  Maar het bleef bij speldenprikken tot het rustsignaal.

In de rust bleek dat spelmaker Teun voor de zoveelste keer dit seizoen niet meer verder kon. Al sinds de tweede minuut liep hij mank na een ongelukkig duel met de MVV aanvoerder en kort voor rust knalde hij met zijn achterhoofd op de grond waarna hij groggy op de grond bleef liggen. Interimverzorger Sil probeerde de duizeligheid nog weg te wassen met de spons, maar tevergeefs. Teun kon niet verder.

Coach Dilano van de D1 die ook op de bank had plaatsgenomen kon zich niet inhouden en gaf Teun met een sardonische glimlach een hilarische preek, waarin hij met zoveel woorden vertelde dat watjes die altijd op de grond liggen beter in een kelderklasseteam kunnen gaan voetballen. "Je hebt er toch niks aan". Dit leidde tot grote hilariteit bij Teuns ploeggenoten op de bank.

Ligt'ie weer

Afijn, Huub voerde hierop wat wijzigingen in de opstelling en de formatie door. Luctor trok de stoute schoenen aan en ging 4-3-3 spelen. Die tactische aanpassing betaalde zich meteen uit. In de eerste minuut na rust scoorde Jay na een snelle rush. Alleen voor de keeper hield hij zijn hoofd koel en scoorde beheersd: 1-1!

De goal was een kantelpunt in de wedstrijd. Het was nu veel meer een gelijkopgaande strijd, met kansen over en weer maar de grootste kansen waren voor Luctor. Optisch had MVV misschien nog steeds een overwicht, maar ze deden er te weinig mee. Dat was ook een verdienste van de verdeding waar de backs Efraïm en Kervork de zaakjes goed voor elkaar hadden. Voorin waren het Jay, Sem en Tristan die steeds weer voor gevaar zorgden. Wat je ook zag was dat MVV moeite had het fysieke spel gericht op duelkracht, langer vol te houden. De 2-1 van Jay kwam dan ook niet uit de lucht vallen. De voorsprong gaf Luctor ineens vleugels. Bijna letterlijk, want vleugelspits Tristan gooide nu alle remmen los. Uit een van zijn indrukwekkende rushes scoorde hij 3-1 waarmee het pleit was beslecht. Omdat het zo mooi was, hieronder de goal van Tristan in 9 foto's.

Tristan zet zijn brommer aan

In de slotseconden scoorde MVV nog wel de 3-2, maar die goal was slecht voor de statistieken want direct daarop floot de scheids het eindsignaal. Zo sleepte Luctor een zwaarbevochten overwinning uit het vuur tegen een sterker gewaande opponent, die via een uitgekiende tactiek en met de juiste mentale instelling zijn meerdere moest erkennen in Luctor B1. Chapeau!

Voor alle foto's (niet geredigeerd dus ook veel meuk) kunt u zoals altijd HIERRR klikken.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten