zaterdag 27 november 2021

Hulzense Boys krijgt voetballes van Luctor B1

"Waar is Noah eigenlijk?" Coach Huub onderbrak zijn tactische bespreking plotseling toen hij besefte dat zijn frêle middenvelder niet in de kamer zat. "Ik bel wel even", zei Hein. "Hé Noah waar ben je?" Vroeg Hein met de mobiel op de speaker. "Ik kom net uit bed", klonk het slaperig aan de andere kant van de lijn... om drie voor elf 's ochtends.... Tot grote hilariteit van zijn teamgenoten. "Mooi" zag je Huub denken, één wisselspeler was dus al bekend.

De schone slaper Noah wordt onder gejuich begroet door zijn teamgenoten als hij eindelijk arriveert


Dat Noah de wedstrijd niet helemaal serieus leek te nemen was niet verrassend. De tegenstander van vandaag was Hulzense Boys. De nummer laatst in de Hoofdklasse met 0 punten uit 6 wedstrijden, 1 goal voor, 27 tegen. Appeltje eitje, zou je zeggen, maar schijn bedriegt. Nadere bestudering leerde dat de "De Boys" bijna alleen tegen de hoogstgeklasseerde teams hadden gespeeld. Daarnaast werd tegen koploper Hellendoorn met maar 0-1 verloren. Huub waarschuwde zijn jongens daarom dat ze deze wedstrijd niet zomaar even met twee vingers in de neus zouden winnen.

Het was ze immers in het verleden ook wel eens gebeurd dat ze het deksel op de neus hadden gekregen van een minder gewaande tegenstander. De uitwedstrijd tegen Hulzense Boys zou zomaar weer in een deceptie kunnen uitlopen. 

Welnu, ik kan u verklappen, dat deed het niet.

Luctor was vandaag de Hulzense Boys op een guur en miezerig Sportpark Smidserve op alle fronten de baas. Het contrast met de oefenwedstrijd die ze eerder deze week hadden gespeeld tegen Rood Zwart in Delden was enorm. Op woensdagavond hadden Rood Zwart en Luctor er nog een fascinerend schouwspel van gemaakt (einduitslag 3-2) waar ze van minuut één tot het laatste fluitsignaal in adembenemd tempo elkaar met mooi verzorgd voetbal hadden bestreden.

Hulzense Boys daarentegen was andere koek. Wat de technisch verantwoordelijken van de club hebben bewogen om het team in te schrijven voor de Hoofdklasse mag Joost weten, maar de Boys uit Hulsen hebben er niets te zoeken. Luctor B1, een aardige middenmoter in de Hoofdklasse, speelde met zijn tegenstander als een kat met een hulpeloos muisje. De spelers van Hulsen zagen er kennelijk de noodzaak niet van in om hun tegenstander op te jagen. Tegelijkertijd waren ze niet te beroerd om zich in balbezit keer op keer door Luctor de bal te laten ontfutselen. 

Delano maakt 0-1 na prachtig samenspel met Tristan


Hierdoor kon je nauwlijks spreken van een wedstrijd maar eerder van een sparringspotje. Spanning was ver te zoeken. Uiteraard zag je veel leuk voetbal van de bezoekers, omdat hen geen strobreed in de weg gelegd werd. Voor een keer leuk, maar volgende week wel graag weer een echte tegenstander. Dat is overigens Excelsior, de nummer twee van de competitie, dus dan kunnen ze er weer 'an met de lippe'.

We hebben nog een bult foto's gemaakt van de wedstrijd die u HIERRR kunt bekijken. Daarnaast ook nog foto's van de oefenwedstrijd van afgelopen woensdag tegen Rood Zwart. Onder beroerd kunstlicht dus de foto's HIERRR zijn van dito kwaliteit.Deze dugout van Falco is nog gelast door de zwaaiende man op de foto hierboven

Patrick denkt het zijne van de lollig bedoelde grafitti op de Falco-dugoutDe vlagger van Hulsen was een wijs man, gekleed in regenbroek

De tijd wordt goed benut door Arnak. (Maandag proefwerk Biologie.)

Alaaf!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten