zondag 3 oktober 2021

Luctor B1 zet in tweede helft orde op zaken tegen aartsrivaal PH


Luctor B1 heeft het zichzelf niet makkelijk gemaakt dit seizoen. Het is een team met sympathieke jongens, dat leuk kan voetballen, maar het heeft wellicht iets te veel hooi op de vork genomen door zich in te schrijven voor de Hoofdklasse. Hierbij moet gezegd worden dat dit niveau normaal gesproken niet te hoog gegrepen zou hoeven te zijn, maar om de een of andere redenen zijn er in deze competitie dit jaar een handvol ploegen van divisieniveau die eveneens gekozen hebben om een jaartje Hoofdklasse te doen. 

Excelsior, HHC, Helios, Rohda Raalte zijn clubs waar selectiespelers voor het oprapen liggen. Daartegen moet onderdeurtje Luctor het dit jaar dus opnemen. Er zit weinig anders op dan puntjes bijelkaar sprokkelen tegen ploegen als Hulzense Boys, Diepenveen, MVV, dat werk.

En..... dan is er natuurlijk Luctor tegen PH. Altijd de wedstrijd van het seizoen. Dit keer zelfs twee keer, want nog geen maand geleden stond hetzelfde affiche in het bekertoernooi op de rol. Luctor was er alles aan gelegen om de 3-1 bekerwinst in de competitie nog eens dunnetjes over te doen. Want wie je bij de club ook spreekt, als je van PH wint, dan is alles goed. 

Coach Huub (zelf een ON-ner van origine) wist wat hem te doen stond: de drie punten op De Horst houden. Daar had hij nog wel een beetje een hard hoofd in vanwege ziektes en absenties. Wesley en Teun waren net terug uit de lappenmand en Noah ontbrak vanwege een familietrip. Ook vlagger Koen ontbrak omdat hij het kennelijk belangrijker vond om met een vriendin naar Walibi te gaan. "Kon'ie niet onderuit" aldus coach Huub. Is ook wel heel belangrijk, Walibi.

Afijn grensrechter Kevin van de D1 werd opgetrommeld om in te vallen. Dat kon net, want er zat precies 90 seconden tussen het laatste fluitsignaal van de D1 pot op het hoofdveld en het eerste piepje bij de B1 op het kunstgrasveld. Jeugdvoorzitter Edwin rende gauw even naar de scheids om te zeggen dat de grensrechter onderweg was.

Edwin op weg naar de scheids met de mededeling dat de grens er aan komt

Als je het over de duivel hebt

Vangen Kevin!!

Komt'ie!

Topper

Dan nu de wedstrijd. Net als in de beker begon Luctor sterk, maar PH had de zaakjes achterin nu beter op orde dan toen. De score werd nog wel geopend door Delano die uitstekend werd bediend door Jay vanaf rechts. Daarna was Luctor ook nog wel de betere ploeg, gevaarlijk over de flanken met Tristan die als een brommer langs de lijn scheurde. Jay had de 2-0 op zijn schoen, maar kreeg het van heel dichtbij nog voorelkaar om de bal over te schieten. 

Niet veel later kreeg Luctor het deksel op de neus. Met een verdwaalde hoge bal die slecht door de Luctordefensie werd weggewerkt kreeg PH de gelijkmaker op een presenteerblaadje geserveerd. Het stond zomaar 1-1. 

Luctor ging weer op zoek naar een voorsprong, maar PH hield de boel tot de rust goed dicht. Na de pauze moest het dan maar gebeuren. Dat ging nog een hele klus worden voor de jongens van coach Huub want direct na rust scoorde PH uit een corner waar Luctor het rechterdoelgebied totaal genegeerd had. De PH-speler kon de bal vogeltjevrij binnnenvolleren. Het stond 1-2.

Het kwam nu goed van pas dat de spelers goed hadden geluisterd naar teammanager Patrick die vooraf had gewaarschuwd dat PH weliswaar de underdog was, maar best op voorsprong kon komen. Dan was het zaak om de kopjes niet te laten hangen en gewoon de mouwen op te stropen. "Kein geloel, fußball spielen." Zou Ernst Happel gezegd hebben. En zo geschiedde. Na een aanval uit het boekje over de schijven Lucas, Kervork, Sil en eindstation Hein, scoorde Luctor de gelijkmaker. Daarna ging Luctor volle bak op zoek naar de winst. De verkouden spelverdeler Teun, die al na 10 minuten op eigen verzoek werd gewisseld "Ik ben toch te ziek, Huub", moest het laatste kwart van de wedstrijd er toch weer in om voor een impuls op het middenveld te zorgen. De gewaagde invalbeurt pakte goed uit. Luctor had PH in de slotfase volledig in de houdgreep. Sil's voorzet die onderweg werd aangeraakt kreeg zoveel effect mee dat de PH-keeper hem door de vingers liet glippen. Het slotakkoord was voor snotneus Teun. Hij dribbelde zich vrij en schoot op doel. De keeper kon de bal tegenhouden maar uit de chaotische rebound was Teun er als de kippen bij om alsnog de 4-2 binnen te schieten. 

Wederom een dikverdiende zege voor Luctor B1 tegen de vrienden uit de Schelfhorst. Voor vele volgers van dit team is het seizoen dus al geslaagd. 

Tot slot willen we nog even een pluim uitdelen aan scheidsrechter Kohinor. Deze grote grijze fluitgeitebreier voelde de wedstrijd perfect aan en in plaats van kaarten uit te delen nam hij spelers na een overtreding even apart voor een schoolmeesterlijke preek. Hiermee ontaardde de derby niet in een ordinaire schoppartij, want die kennen we ook in de kleurrijke historie van Luctor tegen PH.

Hulde voor Grote Grijze Geitebreier Kohinor


Wilt u meer foto's zien? Klikt u dan HIERRR voor de link naar het webalbum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten