maandag 6 september 2021

Teammanager zaagt aan stoelpoten afwezige Huub Knoop, na klinkende bekerwinst op PHWe hoeven u niet te vertellen dat er in de voetballerij geen zekerheden bestaan. Het ene moment ben je nog coach, en een wedstrijd later ben je aan de kant gezet door een bestuur dat opportunisme verwart met daadkracht. Dit komt voor op alle niveaus, Frank de Boer kan er over meepraten, maar ook in het jeugdvoetbal zie je met enige regelmaat dat coaches midden in het seizoen hun biezen kunnen pakken.

Wij van Ik Worstel En Kom Boven willen nu geen slapende honden wakker maken, maar de technische commissie zal ongetwijfeld op de hoogte zijn gesteld van de verrichtingen van Luctor B1 in de bekerkraker tegen PH B1. Het geval wil, dat het team die wedstrijd niet door Huub maar door zijn vervanger teammanager Patrick werd gecoacht en dat Luctor B1 als glorieuze overwinnaar van het veld stapte. 

Bovendien was het spel, met name in de eerste 20 minuten, om van te watertanden geweest. Luctor overrompelde PH met pressing en flitsende aanvallen wat resulteerde in 3 doelpunten voor de thuisclub binnen een kwartier. (Via de parkwegbuurjongens Hein, Noah en Teun) De toeschouwers keken hun ogen uit. "Dat wordt 8-0 zo" werd er geroepen. En daar had het ook alle schijn van. Maar zover kwam het niet. PH kreeg na een kwartier meer vat op de wedstrijd terwijl Luctor gas terugnam en krachten leek te sparen. De bezoekers maakten via oud Luctoriaan Gijs de aanluitingstreffer, waarna de wedstrijd redelijk in evenwicht kwam. Dat was prima voor Luctor maar niet voor PH natuurlijk. Zij kregen het niet voor elkaar om Luctor nog meer pijn te doen wat zorgde voor frustraties bij coach en spelers. De scheids moest het regelmatig ontgelden als er weer een beslissing in twijfel werd getrokken.

Het hielp daarbij niet dat de leidsman een paar dagen daarvoor een foute instructie had meegekregen van de KNVB met betrekking tot de regels van wisselspelers. Vooraf had hij aan interim-coach Patrick te kennen gegeven dat de KNVB-regels niet toelaten om door te wisselen. Om de een of andere reden was hem niet bekend dat er vanaf dit seizoen nieuwe regels gelden waardoor er nu 7 spelers gewisseld mogen worden per team, in maximaal 3 wisselmomenten EN dat spelers weer terug in het veld mogen komen. De coach van PH kende die regel wel (maar wist niet van het misverstand bij de arbiter) en wilde in de tweede helft een speler opnieuw inbrengen maar daar moest de scheids niets van weten. Toen waren de poppen aan het dansen. De PH coach pakte zijn smartphone erbij en wilde nog tijdens de wedstrijd de scheids hiervan op de hoogte stellen. Tevergeefs, de scheids hield voet bij stuk. 

Er waren maar twee wisselspelers bij Luctor

Afijn, tussen de coach van PH en de scheids kwam het niet meer goed. PH voelde zich ernstig benadeeld, maar dat was maar ten dele het geval. Luctor, dat slechts over twee wissels beschikte kon natuurlijk net als PH niet doorwisselen in de tweede helft, terwijl er enkele spelers, waaronder aanvoerder Sil, gebust en op hun wenkbrauwen lopend de wedstrijd moesten uitspelen. Met pijn vertrokken gezichten stelden de spelers van interimcoach Patrick de bekerzege veilig. Gezien de fantastische openingsfase was dit dik verdiend.

Een mooie overwinning dus voor interim-coach Patrick die hiermee meteen zijn visitekaartje heeft afgegeven. Hij was slim genoeg om - héél diplomatiek - alle ambities naar de plek van coach Huub weg te wuiven, maar iedereen die een tijdje meeloopt in de voetballerij weet dat Patrick afgelopen zaterdag de eerste van vier poten onder de stoel van coach Huub heeft weggezaagd. Binnenkort zullen we zien hoeveel er nog zullen volgen.

We hebben nog meer foto's van de wedstrijd die u HIERRR kunt bekijken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten