dinsdag 31 augustus 2021

Kenners scharen Luctor B1 na oefencampagne niet bij titelkandidaten HoofdklasseToen de na de loting eerder deze maand de tegenstanders van Luctor B1 uit de Hoofdklasse uit de koker van de KNVB waren gerold, zorgde dat voor gefronsde wenkbrauwen bij de volgers van dit team. Excelsior '31, ROHDA Raalte, HHC Hardenberg, Helios, om er een paar te noemen. "Is dit niet de 3e Divisie?" vroeg de perschef van het team aan coach Huub en teammanager Patrick in de groepsapp. Coach Huub hield zich groot: "Ja een mooie zware competitie haha" zei hij dapper. Je wist niet beter dan dat bovengenoemde clubs steevast hun bovenste jeugdteams op divisieniveau afvaardigden, maar dat is tegenwoordig kennelijk niet meer zo.Luctor B1 mag zijn borst dus nat maken. Of zou Huub een plan de campagne hebben uitgedokterd waarme hij komend najaar op de (voornamelijk) Sallandse velden voor een daverende verrassing kan zorgen? Een antwoord op die vraag kon misschien gevonden worden in de mini-oefencampagne tegen Rood Zwart B1 en DOS'37 B1. 

Uw IWEKB-verslaggever volgde de verrichtingen van het team dat met 6 jonge veulens uit de C-jeugd aantrad. Van de oude garde waren alleen Hein, Ryan,Sil en Teun nog overgebleven. De rest werd aangevuld met doorstromers uit andere B-teams. De eerste wedstrijd was afgelopen woensdag tegen Rood Zwart op het prachtige sportcomplex "De Scheetheuvel" in Delden. 

Interim coach bij Rood Zwart B1 was Christian Noppers, de hoofdtrainer van het eerste elftal en ook zijn vlagger Leendert (ex Luctor) had hij meegenomen. Bovendien kwam Lars Bosch de wedstrijd fluiten. Het leek wel een thuiswedstrijd.


Luctor begon de wedstrijd met Ryan op de bank. De rots in de branding van de Luctor B1-defensie kreeg straf van coach Huub omdat hij te laat was. Dat was jammer want de beide goals van Rood Zwart vielen in de eerste 20 minuten met Ryan als toeschouwer. Toen hij eenmaal mocht invallen  stond het achterin meteen een stuk solider. 

Rood Zwart was dus sterk aan de wedstrijd begonnen want ze stonden met hun 12 beste mensen aan de aftrap. Nee dit is geen tikfout, ze begonnen met 12 (twaalf) man. Elf voetballers en een vlagger. Grensrechter Leendert is namelijk iemand die zich voor de volle 100% inzet voor een maximaal resultaat. Dat deed hij in zijn Luctortijd ook altijd al. Met de vlag in de hand was hij een echte kampioenenmaker (vraag maar aan de A1 van destijds). En of het nou om een bekerfinale gaat of een spek-en-bonen-pot zoals afgelopen woensdag, hij vlagt altijd vol voor de overwinning. "Kun je beter hebben dan Koen" aldus voormalig Luctor A1-legende Dilano van Rey, die nog met weemoed terugdenkt aan de vele punten die Leendert in de loop der jaren bijelkaar gevlagd heeft. 

Maar afgelopen woensdag deed hij dat dus voor Rood Zwart. Zo gaf hij een bal uit die zich nog vol bovenop de zijlijn bevond en als je als Luctorspeler niet buitenspel gevlagd wilde worden was het zaak om een metertje of anderhalf achter de verdediger te blijven hangen want anders was Leendert onverbiddelijk. Hartstikke buitenspel. De verbaasde blikken van coach Huub en teammanager Patrick richting Leendert kwamen niet aan. De Rood Zwart vlagger deed of zijn neus bloedde en vermeed elk oogcontact met de Luctorstaf. Een echte vakman dus, die alle facetten van het vak tot in de puntjes beheerst.

Kampioenenmaker Leendert bij de kampioenswedstrijd van Luctor A1 in 2019

Afijn, het was dus een lastige eerste pot voor het nieuwe Luctor B1. Het maakte nog wel een aansluitingstreffer (intikker Ryan), maar daar bleef het ook bij. Over het vertoonde spel mocht coach Huub niet mopperen. Dat zag er al heel verzorgd uit voor zo'n eerste wedstrijd.

De tweede oefenpot was afgelopen zaterdag in Vriezenveen tegen DOS'37. Een wedstrijd waar uw IWEKB-verslaggever weinig woorden aan vuil wil maken. Een redelijke eerste helft (0-1) en een draak van een tweede, maar wel twee goals er bij waarmee de eerste overwinning van het nieuwe seizoen een feit was. Leek het er tegen Rood Zwart nog op dat ze dit jaar in de zware Hoofdklasse misschien nog voor een verrassing zouden kunnen gaan zorgen, dat was na DOS'37 wel anders. Als kippen zonder kop renden de spelers in de tweede helft over het veld, zonder ideeën en gevoel van urgentie.

De voetbalanalisten waren onverbiddelijk in hun oordeel: "Wördt niks dit joar.". Wie 10 euro durft in te zetten op een kampioenschap van Luctor B1 krijgt 3 duizend terug van de bookmakers in Londen, mocht het daadwerkelijk gebeuren.

Nog veel werk te doen dus voor coach Huub om zijn jongens in het gareel te krijgen. Dat moet dan wel snel gebeuren want zaterdag is de eerste bekerwedstrijd tegen aartsrivaal PH B1. We zullen het zien.

We hebben ook nog meer foto's van beide wedstrijden die u HIERRR kunt bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten