zaterdag 5 juni 2021

Vermakelijke derby van Almelo Noord doet lockdownsores vergeten

Weet u nog wat de laatste wedstrijd was waar uw IWEKB-verslaggever verslag van deed op deze plek? Ik wist het niet meer. Geen schande. De COVID lockdown op de sportvelden duurde 8 maanden. Het overkomt me wel eens dat ik naar de keuken loop om iets te pakken, maar eenmaal in de keuken aangekomen, ben ik vergeten waarvoor ik ook alweer kwam. Dan is het mij hopelijk vergeven dat Luctor 1 - UDI 1 van 4 oktober 2020 (uitslag: 1-1) mij niet meer zo helder voor de geest stond.

Wat hebben we hier lang naar uitgekeken, naar de voetbal. Natuurlijk, er zijn ergere dingen in het leven, maar het gemis aan voetbal in het algemeen en Luctor in het bijzonder is iets waar niet te lichtvaardig over moet worden gedacht. Alle sores van de hele week verdwijnen als sneeuw voor de zon als je onder de poort met de woorden WELKOM OP SPORTPARK 'DE HORST' doorloopt.

Vandaag mocht het weer.

Na een hele lange pauze weer een vertrouwd beeld op de velden van de Horst

En voor het team dat we dit seizoen gevolgd hebben, Luctor B1, kwam er meteen een heel mooi affiche uit de KNVB Regiocup-koker rollen: PH B1 - Luctor B1. Na zo'n lange pauze kon men zich geen betere pot wensen als de derby van Almelo-Noord.

PH besloot, door omstandigheden gedwongen, om in plaats van de huidige B1, de A1 van volgend seizoen te laten oefenen tegen Luctor B1. De jongens van Huub stonden dus tegen een veel sterker team dan waar ze eerder dit seizoen van hadden gewonnen. Ook Huub had te kampen met enkele uitvallers. Wout en Ryan waren niet van de partij, daarom besloot hij om Stan en Moos te lenen van A1. Het gehussel van spelers in beide elftallen was wellicht niet helemaal volgens de regels, maar hierdoor stonden wel twee aan elkaar gewaagde teams tegenover elkaar.

PH en Luctor maakten er een vermakelijke derby van waarin PH aanvankelijk de overhand had. Via snelle counters wisten ze keer op keer diep te penetreren op de helft van Luctor wat uiteindelijk maar één doelpunt voor de thuisploeg opleverde. Gaandeweg de wedstrijd kwam Luctor meer aan voetballen toe maar ondanks enkele kansen stond er bij het rustsignaal nog steeds 1-0 op het scorebord.

Coach Huub vertelde zijn jongens dat er nog geen man overboord was. Aan de bal liet Luctor prima dingen zien, maar verdedigend moest het beter. Terwijl hij zijn team oppepte voor de tweede helft haalde uw IWEKB verslaggever een kopje koffie in de PH-kantine. Het kantinepersoneel keek - na 8 maanden pauze - enigszins verschrikt op toen er opeens een heuse klant aan de toog stond. De koffie bleek gauw gezet, maar het duurde even voordat iemand zich herinnerde waar het doosje met suikerzakjes waren opgeborgen. Waar waren die in oktober ook alweer neergelegd? Het zij ze vergeven.

In de tweede helft kantelde de wedstrijd. PH kwam nog zelden in de buurt van Youri terwijl de bezoekers nu juist vaak met snelle aanvallen, zoals PH voor rust, opstoomde naar de overkant. Niet zonder succes want Luctor scoorde hieruit twee keer. Moos maakte de gelijkmaker en Sen schoot de 1-2 tegen de touwen.

Moos scoort de gelijkmaker

Lange tijd was PH niet bij machte om de wedstrijd weer naar zich toe te trekken en leek het te berusten in een nederlaag. Pas in de tweede minuut van de blessuretijd wist het alsnog de (over de hele wedstrijd bezien verdiende) gelijkmaker te scoren. Toen het einsignaal klonk wilde iedereen gaan douchen maar scheidsrechter Koetsier gaf aan dat er nog penalty's genomen moesten worden. Alsof het een pupillenwedstrijd was. Wat niemand echter wist was dat de penalty shoot-out een regel was in de Regiocup voor wanneer de wedstrijd in gelijkspel eindigt.

Hierin bleek PH net iets beter. De thuisploeg wist alle penalty's te verzilveren terwijl Luctor een strafschop gekeerd zag. Jammer voor de jongens van coach Huub die een minuut voor tijd nog dachten de drie punten in de tas te hebben, maar lang werd er niet getreurd. Ze hadden eindelijk weer een echte wedstrijd gespeeld en de blijdschap hierover was aan de gezichten van de spelers te zien. Ze hadden zelfs zin om samen te douchen, want dat mocht nu ook weer. Lekker ouwehoeren in de kleedkamer met de muziek aan.