zondag 4 oktober 2020

Hondstrouwe fans steunen Luctor vanuit de bosjes

 

Clubliefde op klapstoeltjes

Het coronaspook heeft zich een tijdje koest gehouden in Nederland maar sinds eind september is het weer raak. Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames is de afgelopen weken flink gestegen waardoor de autoriteiten zich genoodzaakt zagen om flink op de rem te trappen. Versoepelingen maken plaats voor aanscherpingen. Dat heeft ook het voetbal gemerkt:Geen publiek meer toegestaan en de sportkantines gaan dicht. Maar anders dan in maart, mocht er nog wel gevoetbald worden, alleen dus zonder fans langs de lijn.

Alleen personen in functie mochten zich vertonen binnen de hekken van Sportpark De Horst: Spelers, trainers, medische staf, arbitrage, begeleiders en last but not least, de pers. Wij van IWEKB waren dus gelukkig ook welkom om gewapend met de camera de thuisblijvers toch nog iets van de wedstrijd mee te kunnen geven.

Vanwege het drukke zondagprogramma van uw IWEKB-verslaggever was een volledig fotoverslag niet haalbaar. 

11:00 met echtgenote koffiedrinken bij schoonvader.

12:45 op bezoek bij moeder in Enter om haar nieuw fitnessapparaat te installeren en daarna pannenkoeken eten.

14:00 Atrap Luctor - UDI op Sportpark De Horst.

Dat ging krap worden. Het nieuwe fitnessapparaat van de Lidl voor moeder moest namelijk uitgebreid getest worden. Na wat heen- en weer gedraai met de knop die het weerstandsniveau regelt, lukte het om de juiste balans te vinden voor de krasse 93-jarige fietster. Zie hier het resultaat:Afijn daarna moesten er ook nog pannenkoeken gegeten worden terwijl de wedstrijd van Luctor al op het punt van beginnen stond. De eerste 35 minuten van de match gingen zodoende aan de IWEKB-neus voorbij. 

Maar om 14:35 waren we dan toch eindelijk present. Het was wel een vreemde gewaarwording. De kantine maakte een verlaten indruk, evenals het hoofdveld omdat de wedstrijd plaats vond op het kunstgrasveld.

Kantine en hoofdveld maken een verlaten indruk

Eenmaal aangekomen op het kunstgrasveld worden we echter positief verrast. Het was weliswaar niet toegestaan voor de Luctorfans om zich op het terrein van Sportpark De Horst te begeven, maar dat gold niet voor de bosjes net buiten het terrein. Op verschillende strategische plekken net buiten de rand van het terrein hadden zich supporters verschanst om maar niets te hoeven missen van de wedstrijd. 


Het Luctorbloed kruipt waar het niet gaan kan

Vanaf de bosjes in de Horstlaan is de wedstrijd nog goed te volgen

De kantine is dicht, maar de koeltas met bier is open

Ook aan de kant van de Van Rechteren Limpurgsingel hadden zich enkele hondstrouwe fans genesteld op klapstoeltjes. Op zich een goede plek, maar toen de wind opstak, besloten de twee die-hards toch maar een plekje uit de wind op te zoeken.Werd er dan ook nog gevoetbald? Jazeker. Luctor had lange tijd uitzicht op een 1-0 overwinning na de openingstreffer van Kevin Damhuis. Het had in de tweede helft zelfs een paar honderd procent kansen op de 2-0. Die werden helaas allemaal verprutst. En dan zul je net zien, dan schieten ze er aan de andere kant er eentje in. UDI kreeg zo'n 10 minuten voor tijd een penalty waardoor de wedstrijd in 1-1 eindigde.

Na het laatste fluitsignaal liepen de spelers naar de kleedkamer en moest de rest van de staf buiten blijven. De kantine was immers dicht.  De assistent-terreincommisaris van Luctor vond dat allemaal maar niks en koos het hazenpad. Of liever: fietste met haastige spoed naar cafetaria De Haghoek, voor een bal gehakt.

Spelers gaan douchen

Luctors assistent-terreincommissaris stapt op de fiets voor een verdiende bal gehaktEet smakelijk Henny!


PS: we hebben nog veel meer foto's van de wedstrijd die u allemaal HIERRR kunt bekijken

1 opmerking: