woensdag 2 september 2020

Prestitieuze zege Luctor B1 tegen ON dankzij onklopbare Youri

Youri stopt de pingel en voorkomt zo de voorsprong van ON


Luctor B1 mocht op woensdagavond aantreden in Erve Asito voor een oefenpotje tegen ON B1. Een duel dat eigenlijk nergens om ging. Zou je denken.  Maar zo werkt het niet natuurlijk. Wedstrijden tussen Almelose clubs gaan altijd ergens om. 

Vooral ook voor coach Huub, die als kind van ON er alles aan gelegen was om met zijn team goed voor de dag te komen tegen het op papier sterkste B-team van Almelo. De jongens van Luctor wilden natuurlijk ook winnen van hun plaatsgenoten. Ze hadden geen ontzag voor het een klasse hoger spelende team en gingen vol aan de bak. 

Het werd een enerverende pot voetbal met strijd binnen en buiten de lijnen. Teammanager Patrick wist de ON vlagger uit de tent te lokken met een zuigerige opmerking nadat hij volgens Patrick onterecht had gevlagd voor buitenspel voor Luctor. "Of werd het te gevaarlijk, hé Grens?" wierp Patrick hem toe. Dat viel niet lekker bij de ON vlaggenist. In plaats van het van zich af te laten glijden, ging hij het debat aan met de ex-Heracles-goalie. Het leek er op dat hij vijf minuten later nog steeds met de strijd buiten de lijnen bezig was toen hij eigenlijk op een uitbraak van Dylan had moeten letten. Hij stond meters te ver naar voren en zag niet dat Dylan in buitenspelpositie de bal aangespeeld kreeg. De Luctorlinksbuiten mocht gewoon doorlopen om vervolgens met enig fortuin de 0-1 op het scorebord te zetten. 

Het gaat ergens om, dat is wel duidelijk

Dat was extra zuur voor ON want voorafgaand aan de counter van Luctor claimde ON gescoord te hebben toen een keihard schot via onderkant lat over de doellijn terug het veld in stuiterde. Zo althans, vertelden de spelers van Luctor na afloop met een grijns. Maar de scheids was het ontgaan. Dit was trouwens de enige keer dat Youri geklopt werd in de wedstrijd, want wat er verder ook op hem af kwam, hij ranselde alles uit het doel, waaronder een penalty:


ON bleef beuken op het doel, maar ze hadden tot middernacht door kunnen voetballen, je wist gewoon dat ze niet gingen scoren. Luctor speelde het slim uit en had in de slotfase de score nog zelfs kunnen vergroten. Het bleef echter 0-1. ON mocht zich met recht bestolen voelen, maar moet ook in de spiegel kijken. Het was veel te slordig met de kansen omgesprongen en hun grens had scherper moeten vlaggen. 

Huub en zijn jongens hadden daar natuurlijk allemaal lak aan. Met grote grijnzende gezichten zochten ze de kleedkamer op. Lelijke overwinningen, dat zijn vaak de mooiste.

Lachende gezichten op de bank


We hebben nog een bult (onbewerkte) foto's die u allemaal HIERRR kunt bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten