zondag 6 september 2020

Luctor B1 "spaart krachten" voor competitie in bekerderby

Na de hardbevochten overwinning in Erve Asito (kleiner konden we het niet schrijven helaas) mocht Luctor B1 drie dagen later alweer een derby spelen. Dit keer in het bekertoernooi tegen AVC Heracles B1. Derby's zijn natuurlijk altijd speciaal, maar deze was extra pikant, vanwege de transfers die er deze zomer over en weer zijn gegaan tussen de teams. Senn is overgekomen naar Luctor, terwijl Casey en Sem de omgekeerde weg bewandelden en terugkeerden naar hun oude club.

Er werd al lange tijd naar uitgekeken naar deze wedstrijd, een prestigeduel dat zou uitmaken wie zich het beste B-team van Almelo zou mogen noemen. Uw IWEKB-verslaggever had natuurlijk gehoopt om hier een lang meeslepend verhaal te schrijven van een heroïsche strijd tussen twee aan elkaar gewaagde teams. Helaas voor de Luctorfans, zal het een kort stukje zijn. AVC Heracles was net als ON afgelopen woensdag, een team dat voetballend meer in huis had dan Luctor, maar anders dan ON, mentaal ook veel evenwichtiger was. 

Sil was een van de weinige spelers bij Luctor die een voldoende scoorde voor vlijt


Luctor dat het vaak strijdend betere teams nog heel moeilijk kan maken of zelfs verslaan, gaf vandaag niet thuis. Het eerste kwart van de wedstrijd ging het nog redelijk gelijk op maar gaandeweg bekroop je het gevoel dat de jongens van coach Huub het echte geloof misten dat ze konden winnen van AVC. Voor de wedstrijd hadden ze al hoog opgegeven van sommige spelers van AVC, en dat namen ze onbewust toch mee in de wedstrijd.

AVC scoort de 0-1


AVC speelde zijn eigen spel, terwijl Luctor alleen maar lange ballen speelde op spelers die niet vrij stonden. Het korte combinatiespel, dat Luctor echt wel beheerst als het wil, was vandaag met een lampje te zoeken. Maar goed, als het voetballend niet loopt, dan kunnen altijd nog de mouwen opgestroopt worden. Maar dat gebeurde ook niet. Het resultaat was een 1-4 afstraffing door AVC dat zelfs nog mocht mopperen dat het niet met grotere cijfers had gewonnen. Luctor scoorde, mede geholpen door een scheids op leeftijd die zijn dag niet had, een eretreffer door Razmig. De goal had niet mogen tellen wegens buitenspel van Teun, die de assist gaf. 


Razmig scoort de eretreffer

Zo draaide het al met al uit op een deceptie voor het team van coach Huub. Laten we het er maar op houden dat ze "krachten hebben gespaard voor de competitie".

Afijn, na 3 zeges op rij, staat Luctor B1 weer met de beide beentjes op de grond. Misschien maar goed ook, anders gaan ze nog praatjes krijgen.


We hebben als altijd weer veel foto's gemaakt (niet bewerkt), die u HIERRR kunt bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten