maandag 28 september 2020

Bijbelse insectenplaag teistert Team Luctor B1 alsmede het broekje van scheidsrechter Fokkert

Wie vroeger een beetje opgelet heeft tijdens godsdienstles kent vast nog wel het Bijbelboek Exodus. Het verhaal van Mozes die zijn volk, de Joden, na een lange jarenlange tocht door de woestijn naar het beloofde land weet te leiden. Voor de reis begon moest hij eerst voor elkaar zien te krijgen dat door de Egyptische farao tot slaaf gemaakte joden weer konden gaan en staan waar ze wilden. Hiervoor was een flink staaltje overredingskracht nodig.  Gelukkig voor Mozes, had hij God de Almachtige Vader aan zijn zijde staan. Aanvankelijk was de farao niet van plan om de Joden zomaar te laten gaan maar nadat Mozes met behulp van zijn goddelijke staf 10 vreselijke plagen had laten neerdalen over Egypte gaf de farao zich uiteindelijk gewonnen. De Joden mochten gaan.

Dik 3000 jaar later leek de wedstrijd Den Ham B1 - Luctor B1 even op een heruitvoering van een van de insectenplagen uit het vermaarde bijbelboek, toen er in de tweede helft van de wedstrijd vanuit het niets een bijbelse zwerm van vele tienduizenden kleine kevers over veld 2 van sportpark De Rohorst vlogen. De kevers leken het gemunt te hebben op spelers en publiek in het algemeen en het broekje van van scheidsrechter Fokkert in het bijzonder.

Scheidsrechter Rohorst houdt het even voor gezien

Wat de beestjes zo onweerstaanbaar vonden aan het broekje van scheidsrechter Fokkert zal wel altijd een raadsel blijven, maar de geplaagde leidsman restte niets anders dan de wedstrijd even te staken. Na een pauze van ongeveer 10 minuten vonden de kevertjes het mooi geweest en trokken ze weer verder.

Afijn, de wedstrijd eindigde in een 3-1 overwinning voor Den Ham. Luctor had het laten liggen in de eerste helft (2-0) en wist na de aansluitingstreffer niet door te drukken. Den Ham kon uit een vrije trap in de slotminuut de zege veiligstellen.

We hebben nog veel meer foto's van deze bijzondere wedstrijd, die u HIERRR kunt bekijken.