zondag 23 augustus 2020

Uitverkocht huis bij laatste thuiswedstrijd Harm ten Napel

Luctor zal nooit meer hetzelfde zijn. Harm is er niet meer.

Harm zoals we hem kenden

Het bekendste gezicht van de mooiste club van Almelo, de grappige brompot, de onvermijdelijke, alomtegenwoordige Mr. Luctor, kreeg vandaag een ontroerend eerbetoon op de plek wat door de jaren heen zijn tweede huis is geworden.

Iedereen die Luctor een warm hart toedraagt was vanmiddag op Sportpark De Horst, om afscheid te nemen van Harm, een waar Luctoricoon. Een prachtig mens die je - hoe langer je hem kende - steeds meer ging waarderen. Net als olijven. In het begin is het even wennen, maar daarna weet je niet meer wat je zonder zou moeten.

Het werd een dag om nooit te vergeten. Het hoofdveld fungeerde als openluchtkerk waaromheen de hele Luctorfamilie zich had verzameld. Niet eerder was de bijnaam van het sportpark - De Blauwgele Tempel - zo toepasselijk als vandaag. 

De ceremonie was aangekleed met mooie woorden van dochter HenriĆ«tte, het "laatste fluitsignaal" door schoonzoon Ewald, een eresaluut van Luctor 1, toepasselijke muziek van Normaal en een laatste ereronde van Harm over het hoofdveld onder een hartverwarmend minutenlang applaus van alle aanwezigen. 

Iedereen was verdrietig maar ook geroerd door de saamhorigheid en schoonheid van dit prachtige welverdiende afscheid. Verdriet kan ook mooi zijn, en dat was het vandaag.

Rust zacht Harm.Geen opmerkingen:

Een reactie posten