zondag 1 december 2019

Ook Gelderland maakt hardhandig kennis met voetbalmachine Luctor C1

Wat zeg je? Vroeg de zaakwaarnemer van Delano aan de zaakwaarnemer van Tristan. De laatste riep dat Teun een vrije trap net zo moest nemen als Paulo Dybala. "Die watte?" Zei de hardhorende zaakwaarnemer/lasser nog een keer. "DIE BALHAAR!!!" riep de vrouw van de zaakwaarnemer van Tristan toen gevat. Dit was zo ongeveer het niveau van het Luctorpubliek vanmiddag in de uitwedstrijd van C1 tegen Ruurlo. Het ging meer over de ballen gehakt in de kantine en de pijnlijke ballen van de zaakwaarnemer van Sem. Over voetbal ging het allang niet meer. Luctor wint toch alles tegenwoordig, is gewoon niet leuk meer. De fans houden het gezellig door het ouwehoergehalte op te schroeven naar standje 11. Ook in het team is te merken dat het allemaal wel heel erg gemakkelijk gaat tegenwoordig. De scherpte is een beetje weg.

De zaakwaarnemer verstond de naam van Dybala niet goed
Neem nu vlagger Tom. Komt gewoon niet opdagen bij de teambespreking, maar strompelt met een niet zo fris hoofd een minuut voor vertrek de Luctorkantine binnen. Hij ging er al van uit dat hij niet zo veel hoefde te rennen die middag, tegen het laaggeklasseerde Ruurlo. Het waren vast niet alleen maar glaasjes ranja die hij de avond tevoren had gedronken.

Tom was vandaag ongeveer net zo scherp als deze foto

Ook teammanager Patrick was niet in vorm. Vergat te plassen voor vertrek, met als gevolg dat hij het laatste kwartier van de lange rit door het Gelderse, steeds wanhopiger naar de aankomsttijd van zijn TomTom (Garmin) zat te kijken. Eenmaal aangekomen stak hij, nadat hij zijn middelbare blaas had geleegd, een welverdiend sigaretje op. Wat hij echter niet had gezien, was dat VV Ruurlo buiten een groot bord had opgehangen met daarop het verzoek om (vanwege de kwetsbare jeugd) niet voor 15:00 uur te roken op het sportpark. Het kwam hem op een stekelige opmerking van een Ruurlse voetbalmoeder te staan. Volgende keer beter Patrick.

Dan hebben we ook nog Hein. Hij kwam er tot zijn schrik in Ruurlo pas achter dat hij zijn voetbalschoenen vergeten was. Gelukkig was daar nog de vrouw van Heins zaakwaarnemer die al haar charmes in de strijd gooide bij een ontvankelijke barman van Ruurlo, die voor haar maar wat graag een paar kicksen ging regelen. Helaas voor Hein, besloot coach Huub hem voor straf voor de rust op de bank te zetten. Tot overmaat van ramp bleek na afloop ook nog dat Hein - wat'n sloaptablet - zijn handdoek vergeten was.

Hein op weg naar het strafbankje. Hij kan er wel om lachen.

Op het veld was het ook nog niet je van het. Noah die een bal tegen de rug van een medespeler ingooit, of Teun en Kevork die beiden voor foute ingooien werden teruggefloten. Allemaal gebrek aan scherpte.

Dit was zeker ook terug te zien in het veldspel, al waren de jongens van coach Huub in de beginfase en in het laatste kwartier van de wedstrijd wel goed bij de les. Maar wat er in het middendeel van de wedstrijd werd vertoond door de Almeloërs, niet...om...aan...te...gluren.Niet dat het veel uitmaakte want Ruurlo had niet de kwaliteit om het Luctor ook maar enigszins lastig te maken. Een ietwat gelukkige vrije trap van Sem en een goede goal van gastspeler Jay haalden al vroeg de spanning uit de wedstrijd. Daarna volgde een periode van zo'n veertig minuten verdeeld over beide helften die het Luctorpubliek nooit meer terugkrijgt. Daar gaan we u als lezer dan ook niet mee lastig vallen. In het laatste kwartier van de wedstrijd werd het toch weer leuk om naar te kijken. Ineens besloot Luctor C1 om de mensen uit Gelderland te laten zien wat het allemaal in huis had. Opjagen van verdedigers, schijnbewegingen, mooie snelle combinaties, over de vleugels en door het midden. Ruurlo werd er tureluurs van, resulterend in vier doelpunten van achtereenvolgens Hein, Teun, Tristan en weer Teun. Ook Delano liet zich gelden met liefst drie assists.

Opnieuw dus een klinkende zege voor het in supervorm verkerende Luctor C1. Met de zege is de ploeg van coach Huub verzekerd van een plaats in de promotiepoule van de Hoofdklasse na de winterstop. Theoretisch kan het zelfs nog kampioen worden als Helios zou verliezen tegen laagvlieger Reünie, maar dat gaat niet gebeuren. Volgende week is de laatste wedstrijd thuis tegen Lochem (tenzij de gestaakte wedstrijd tegen PH nog uitgespeeld wordt) Laatste kans voor u dit jaar dus om het beste juniorenteam van Luctor in levende lijve te kunnen aanschouwen. Komt dat zien.

Foto's hebben we ook nog. Die kunt u HIERRR allemaal bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten