zaterdag 7 december 2019

Luctor C1 sluit af in stijl na achtste overwinning op rij

Het najaarsseizoen zit er op voor de jongens van coach Huub. Als het aan hen lag had het nog wel tien wedstrijden langer mogen duren, want wat waren ze goed deze competitie. Na een valse start tegen de uiteindelijke kampioen Helios (0-4) en een (van arbitraire kant) zeer discutabele 0-0 bij Bon Boys, heeft Luctor C1 als een kampioen huisgehouden in de Hoofdklasse 02. Acht wedstrijden achter elkaar werden er gewonnen plus nog een wedstrijd tegen PH die bij 1-0 voorsprong gestaakt werd. Je kan met recht zeggen dat de ploeg het huidige hoofdklasseniveau is ontstegen. In het voorjaar zal het aantreden in de promotiehoofdklasse waar gestreden zal worden voor een plek in de 3e divisie.


Wie had dat eind september gedacht, toen er nog volop geluiden klonken dat Luctor C1 "...niets te zoeken heeft in de Hoofdklasse". Hoe anders was dat de afgelopen wedstrijden. Nu hoorde je ineens "WE ZIJN TE LAAG INGEDEELD!!!" uit de kelen van zaakwaarnemers langs de kant, die eerder uit een heel ander vaatje tapten. Zo opportunistisch kan het gaan in de voetballerij. Wij van IWEKB hebben daar (uiteraard) nooit aan meegedaan. In juni van dit jaar zagen we al dat er iets moois aan het groeien was in de nieuwe ploeg van coach Huub. Snel, intelligent, verzorgd combinatievoetbal. Maar dat de ploeg vanaf wedstrijd 3 in de Hoofdklasse zo'n ongekende strafexpeditie van 8 +1  wedstrijden kon uitvoeren op de Overijsselse en Gelderse velden, dat hadden ook wij niet kunnen bevroeden.

De afsluitende wedstrijd van vandaag was misschien wel exemplarisch voor dit seizoen. De bezoekers uit Lochem mochten na een redelijk gelijkopgaande eerste helft nog hopen op een resultaat maar die hoop was na de 2-0 in de slotseconde voor rust (goals van Teun en Wout) zo goed als vervlogen.

In de tweede helft maakte Luctor aan alle twijfel een eind en denderde het door naar een 6-0 einduitslag, waar 10-0 ook niet eens geflatteerd zou zijn geweest. Alle spelers scoorden een ruime voldoende, met enkelen die zelfs cum laude afzwaaiden. Zo was Wout vandaag weer eens het slot op de deur, deze veldboer liet niet met zich sollen. Daar zijn enkele spelers van Lochem vandaag ook achter gekomen. Dat Wout daarbij vandaag alweer zijn derde gele prent kon toevoegen aan zijn verzameling vanwege een kennelijk iets te stevige schouderduw, daar kon iedereen wel mee leven. Temeer daar hij twee van de Almelose goals voor zijn rekening nam.

Deze veldboer liet vandaag niet met zich sollen


Ook Teun was vandaag een speler van de buitencategorie: Onnavolgbare dribbels, slimme passjes, heerlijke voorzetten, 3 assists en een goal, het kon weer niet op voor de tengere baltovenaar. Maar de speler die vandaag de Man of the Match Award verdiende was Sil. Hoe hij heerste op het middenveld was indrukwekkend. Nu eens niet alleen als stofzuiger, maar ook als creatieve spil van menig Luctoraanval. In de tweede helft bekroonde de aanvoerder zijn vorstelijke optreden met een magnifieke goal. Een schot vanaf de rand zestien, waar de Lochemse goalie alleen maar naar kon kijken. Zie hiervoor de fotoreeks hieronder.Die zat er lekker in Sil!

Toen het laatste fluitsignaal klonk wilde het verwende Luctorpubliek hun helden op een ludieke manier bedanken. Er werden een paar stukken knalvuurwerk van dubieuze oorsprong afgestoken, die nu nog nazoemen in het hoofd van uw verslaggever. Godvergeme wat gingen die hard. Even later in de kantine ging het ook hard, met de tapkraan welteverstaan. De zaakwaarnemers en coach Huub zorgden voor een passend slotakkoord in de beste Luctortraditie.

We hebben natuurlijke weer veel foto's in een webalbum gezet dat u HIERRR kunt bekijken.


De jeugd van tegenwoordig wordt steeds ouder

Perfect pilsje Huub!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten