zaterdag 23 november 2019

Ook Lemelerveld legt het loodje tegen zakelijk Luctor C1

En weer kon Luctor C1 een club aan zijn zegekar binden. Vandaag was het team van Lemelerveld C1 niet opgewassen tegen de voetbalmachine van coach Huub. Al bij rust was de wedstrijd zo goed als gespeeld na een hattrick van Teun. Ondanks aanhoudend blessureleed waren de gastheren de Sallanders op alle fronten de baas. In de tweede helft spaarde Luctor zijn krachten en was er niet meer zo veel te beleven. De fans beginnen het zo langzaam aan gewoontjes te vinden. 
De voetbalgoden zijn Luctor C1 niet gunstig gezind dit najaar. De ene blessure is nog niet genezen (Diego en Delano) of de volgende dienen zich alweer aan (Efraïm en Sil). Daarnaast is Ryan met zijn gebroken knieschijf pas ergens in het voorjaar weer inzetbaar. Dat betekende dat Lucas en Jay-Breyon na hun wedstrijd bij C2 weer een plaatsje in de dug-out mochten uitzoeken naast teammanager Patrick die gelukkig weer was hersteld van de griep. Luctor C2-coach Dilano was hier zichtbaar mee in zijn nopjes want hij kon dus weer twee kannen bier van zijn gewaardeerde C1-collega tegemoet zien.

Een blik op de stand leerde dat Lemelerveld, de tegenstander van vandaag, "te doen" moest zijn. Maar toch, je weet't mangs nie. Ze hadden wel met 4-3 gewonnen van TVC '28 dus voorzichtigheid was geboden. "Het wordt 4-2 vandaag." zei de zaakwaarnemer van Tristan optimistisch. Ook zijn collega zaakwaarnemers waren in opperbeste stemming. Het aan arrogantie grenzende zelfvertrouwen onder de harde kern had een voorlopig hoogtepunt bereikt.
De zaakwaarnemers hebben er weer zin in


Dat zelfvertrouwen liep wel even een deukje op in de eerste minuut van de wedstrijd want de Sallanders schoten uit de startblokken. Luctor was nog helemaal niet bij de les toen de linksbuiten van Lemelerveld in de eerste minuut alleen op het doel van Youri afrende. De Luctorgoalie had geluk dat de vleugelaanvaller niet voor eigen succes ging maar de bal afspeelde op rechts naar... niemand. Daar kwam Luctor goed weg. Maar het was nog niet gedaan. Lemelerveld vloog er in de beginfase vol in, waardoor Luctor alle zeilen moest bijzetten om niet tegen een vroege tegentreffer aan te lopen. Na vijf minuten ging de Lemelerveldse storm luwen en nam Luctor de regie van de wedstrijd in handen.

De Almeloërs wisten elkaar steeds beter te vinden met mooi technisch voetbal hierbij geholpen door Lemelerveld, dat ietwat gemakzuchtig de duels aanging. Het was wachten op een doelpunt van Luctor. Die goal kwam er nadat Arnak Teun wegstuurde op links. De gelegenheidsaanvoerder had een open veld voor zich en zag dat de keeper van Lemelerveld ver voor zijn doel stond. Vanaf een metertje of 20 en in de volle sprint, schoot hij de bal met veel gevoel loepzuiver over de keeper zo het doel in.
Een prachtgoal die naar meer smaakte, moet Teun gedacht hebben want de nummer 11 die op "10" speelde kreeg het op zijn heupen. Niet veel later verdubbelde hij de score toen hij de bal aangespeeld kreeg door Sem op de linkerpunt van het strafschopgebied. Met een klein tikje legde hij de bal goed voor zijn dodelijke linker: schot, doelpunt!


En dat is twee
Maar nog was het niet genoeg voor de frêle middenvelder. Enkele minuten later was het weer raak toen Kevork Teun - die aan zijn bewaker was ontsnapt - op rechts inspeelde. Teun stoomde op het doel af maar zag in zijn linkerooghoek de voorstopper van Lemelerveld met rasse schreden en vol snode plannen naderen. Hij gooide er nog een tackle uit maar de vlugge linkspoot was hem net voor en schoot zijn derde onhoudbaar in de linkerhoek: 3-0!

Teun is ontsnapt

een sprintduel om de bal. Wie gaat dat winnen?

Het is.....

....Teun!


Koekoek, 3-0!
Het was alweer de achtste goal die Teun in vier wedstrijden had gescoord. Die heeft wel een FIFA informkaartje verdiend. Toen Teun twee minuten voor het rustsignaal een lichte blessure opliep, besloot coach Huub hem naar de kant te halen. De harde kern langs de kant klapte de handen stuk voor de man van de hattrick. Zo kreeg hij al in de eerste helft een publiekswissel, een unicum.

Teun krijgt een open doekje van de dankbare harde Luctorkern


Maar denk nu niet dat het een grote Teunshow was vandaag. Er viel genoeg te genieten van wat zijn collega's lieten zien.

Zo had Youri een paar prima reddingen in huis op schoten van de bezoekers, want ondanks dat Luctor de betere ploeg was, was Lemelerveld af en toe best gevaarlijk.

Vrije trap voor Lemelerveld. Youri bokst de bal uit het doel.
Een andere speler die zich onderscheidde was Hein. De linkermiddenvelder mag het publiek graag vermaken met op het oog onmogelijke solo's die dan ook vaak inderdaad minder mogelijk blijken dan hij dacht toen hij er aan begon. Maar vandaag lukte het keer op keer. Hieronder een mooie actie van Hein die eerst een mannetje passeert en dan met een prachtige pass Diego vindt in de diepte.

Hein passeert een mannetje en passt de bal...

...loepzuiver op Diego. Een schitterende pass, alleen jammer dat Huub met zijn omvangrijke hoofd in de weg staat

Kijk hier is Diego wel in beeld
Maar de speler die vandaag misschien wel het meest in het oog sprong was Arnak. Want wat had hij vandaag de rechtsbuiten van Lemelerveld in zijn achterzak. Zijn talloze intercepties moeten de arme Lemelevelder tot wanhoop gedreven hebben. Voor de fijnproevers was het smullen geblazen. Arnak verdedigde als een baas. In één woord soeverein.

Arnak was vandaag "the Boss"
Afijn, het was weer genieten geblazen vandaag. Al moet gezegd dat de sjeu er wel een beetje van af was in de tweede helft. Luctor schakelde een tandje terug waardoor Lemelerveld af en toe mocht ruiken aan een doelpunt. De bezoekers kwamen er een paar keer gevaarlijk uit maar misten het killersinstinct om Luctor echt pijn te doen. Uiteindelijk werden ze toch beloond voor hun inspanningen toen invaller Lucas zijn tegenstander in de zestien onreglementair vloerde waarna de scheids niets anders kon dan fluiten voor een strafschop. Youri kreeg zijn hand nog tegen de pingel maar het schot van de Lemelevelder was te hard: 1-3. De bezoekers kregen weer hoop op een resultaat, maar het was Wout die deze hoop resoluut de kop indrukte. De centrale verdediger was meegegaan naar voren en pikte een rebound op van een schot van Sem, die hij vervolgens onberispelijk binnenschoot: eindstand 4-1.

En hiermee is vandaag alles wel gezegd. De jongens van coach Huub gaan vrolijk door met winnen, aan Ruurlo volgende week de schone taak om hier eens een keer wat aan te doen.

We hebben natuurlijk weer vele foto's in een webalbum gezet die u kunt bekijken als u HIERRR klikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten