zondag 17 november 2019

Ook DETO kan gehavend Luctor C1 niet afstoppen

Gedeelde smart is halve smart. Zaakwaarnemer Sergio krijgt gezelschap van Ryan.
De ziekenboeg bij Luctor C1 wil maar niet kleiner worden. Diego die op de weg terug leek, kreeg een terugslag te verwerken met zijn knie op de woensdagavondtraining. Deze week werd de lijst aangevuld met Delano, Ryan en teammanager Patrick. Delano kreeg van zijn fysio te horen dat zijn bovenspier rust moest krijgen. Voetballen mocht nog wel, zolang hij daarbij maar niet ging sprinten.... Duh! Voor Delano - die maar twee standen heeft: hollen of stilstaan - betekende dit dus een weekje toekijken. De blessure van Ryan is een stuk ernstiger. Tijdens de gymles op maandag was de center back van een toestel afgevallen met een gebroken knieschijf - AUW! - als resultaat. Het is nog onduidelijk hoe lang hij nodig heeft om hiervan te herstellen. Last but not least was teammanager Patrick niet in goeden doen. Hij kampte met griepachtige verschijnselen

Het goede nieuws was dat Sem na een sabbatical van 4 wedstrijden zijn opwachting maakte in de basiself. Maar goed ook, want meer dan elf spelers had coach Huub niet tot zijn beschikking. De Luctor C1-coach moest dus een belletje plegen met zijn collega Dilano, coach van de C2. De twee levensgenieters hebben goede afspraken met elkaar gemaakt over het onderling (uit)lenen van spelers (1 speler = 1 bierkan), waardoor Lucas en Jay-Breyon van C2 na hun wedstrijd tegen SV Almelo plaats mochten nemen op de reservebank. 

Dilano (midden) en Huub (rechts) zijn druk bezig met de "administratie" van hun spelersuitleenafspraken (archieffoto)
Voorafgaand aan de wedstrijd was het zaak voor coach Huub dat zijn team de wedstrijd niet te licht zou opvatten. DETO was namelijk hekkensluiter en de gedachte dat het na de glorieuze winst tegen koploper Wilhelminaschool een eitje zou worden tegen de nummer laatst, is dan al gauw gemaakt. Maar zo werkt het niet in de voetballerij. Zie bijvoorbeeld de moeite die Ajax dit seizoen had om rode lantaarn RKC te verslaan. De grootste tegenstander in dit soort wedstrijden is niet de underdog, maar ben jezelf.

Huub waarschuwt zijn spelers DETO niet te onderschatten
En DETO mocht dan wel laatste staan, het scoort wel vaak de eerste goal. Ze kunnen dus wel wat met een bal. Dat was ook wel te te zien in de openingsfase van de wedstrijd. Luctor was dominant, maar de gevaarlijkste ploeg was DETO dat een paar keer gevaarlijk opdook voor het doel van Youri. Na die eerste paar schrikmomenten was het toch Luctor dat de wedstrijd naar zich toetrok. Aavoerder Sil manifisteerde zich als een tweede rechtsbuiten (naast Teun) door keer op keer over de rechterflank op te stomen. Hij had vorige week de smaak te pakken gekregen na zijn historische rush in de wedstrijd tegen koploper Wilhelminaschool die leidde tot de winnende goal (2-3). Dat smaakte naar meer. En het had ook resultaat: Hij opende de score na goed voorbereidend werk van Tristan. Hij stond precies op de goede plek om de voorzet van de linkerspits via de keeper binnen te werken. Even later scoorde hij ook nog bijna een tweede goal. Het moest niet veel gekker worden.

Sil scoort 1-0
Volgers van het team moesten diep nadenken over hoe lang het geleden was dat Sil voor het laatst had gescoord. Niemand die het wist. Hoe het ook zij, het stond 1-0 voor Luctor. De thuisploeg was nu helemaal warmgedraaid. Het ging op zoek naar de tweede goal en die liet niet lang op zich wachten. Ook de 2-0 kwam van een speler die normaal nooit scoort: Kevork. Zijn schot was absoluut houdbaar, maar de zanderige bal (het was een dramatisch, met scherp zand ondergestrooid veld) glipte de DETO-keeper door de vingers.Een lelijke goal, maar die telt net zo goed. Net zoals de prachtige goal die er op volgde. Wout stoomde vanaf de middenlijn op, met een van zijn befaamde dribbels. Na een één-twee met (nota bene) een speler van DETO speelde hij Sil vrij op links. De aanvoerder stormde op het doel af en dreigde te schieten maar gaf de bal op het laatst weer terug aan Wout die geheel vrijstaand de bal in het doel schoot. Een aanval uit het boekje: 3-0. 

Er kwamen nog volop kansen voor Luctor om de score verder uit te breiden maar het bleef 3-0 tot het rustsignaal. In de tweede helft gingen de gastheren vrolijk verder met waar ze gebleven waren, maar slaagde DETO er toch in om in één van hun spaarzame aanvallen wat terug te doen. Bij een corner stonden drie spelers van DETO helemaal vrij, waarvan de grootste van het trio - hun midvoor (een flinke meid) de bal voor het inschieten had. Zij maakte geen fout en bracht de stand op 3-1.Er was eigenlijk nog niks aan de hand maar er slopen wat foutjes in het spel van de gastheren, tot ongenoegen van hun coach. Lang hoefde Huub zich geen zorgen te maken want Luctor schakelde weer een tandje bij. Het was Kevork die aan de basis stond van de fraaiste aanval van de wedstrijd. De rechstback stuurde twee tegenstanders het bos in waarna hij met buitenkantje rechts Sem perfect de diepte instuurde, om te watertanden zo mooi. De gelegenheidsmidvoor had de hoek voor het uitkiezen maar kreeg ruzie met de slechte grasmat waardoor hij half in de grond trapte resulterend in een lullig schotje dat simpel kon worden gekeerd door de DETO-goalie. 

Kevork wordt belaagd door twee Vriezenveners

Hupsakee! allebei het bos in


Kevork kijkt en ziet Sem diep gaan

Zijn pass met de buitenkant van zijn rechtervoet komt precies aan

Sem begint aan een lange sprint naar het doel

Zijn belagers zijn te laatSem schiet maar raakt de bal maar half


De DETO-keeper kan de bal met zijn rechtervoet keren

Het was te zien dat Sem er een tijdje uit was geweest want de gretigheid straalde er van af. Hij scoorde  niet, ondanks vele pogingen, maar was wel verantwoordelijk voor de assists bij de laatste twee doelpunten. Met twee perfecte passes stelde hij zowel invaller Jay als Teun in staat om te scoren. Zo kwam de eindstand van 5-1 op het scorebord. Opnieuw een prima wedstrijd van Luctor C1, waardoor het nog steeds in de race is voor het kampioenschap in de Hoofdklasse 2. Wordt volgende week vervolgd (opnieuw thuis) tegen Lemelerveld. 

Van deze wedstrijd hebben we weer een webalbum gemaakt met belachelijk veel foto's. Die kunt u allemaal bekijken wanneer u HIERRR klikt.

Jay-Breyon scoort 4-1 na mooi aangeven van Sem


Teun scoort 5-1 na een nòg mooiere assist van Sem


Afgelopen.


"Hartelijk dank en tot ziens!"


Geen opmerkingen:

Een reactie posten