zondag 3 november 2019

Miraculeuze dubbele come-back van Luctor C1 tegen concurrent TVC'28


De fans van Luctor C1 die gisteren om wat voor reden dan ook hadden besloten om de uitwedstrijd tegen directe concurrent TVC'28 te laten schieten, zullen na het lezen van dit stuk hun beslissing waarschijnlijk wel betreuren. En daar zullen ze ook lang aan herinnerd worden door de fans die wel meegereisd waren. Naar verluidt worden er speciale herinneringsshirts gedrukt met daarop de tekst "De Grote Moat - 2 November 2019 - Ik was d'r bie!"


En de aanloop naar de match begon nog wel in mineur. Uw verslaggever trof de harde kern van Luctor C1 namelijk in bedrukte stemming aan in de kantine van De Grote Moat, de thuishaven van TVC'28. Tot hun ontsteltenis werd hun te kennen gegeven dat er nog geen warme ballen gehakt waren. De keuken ging pas om 2 uur open. Als alternatief waren er - o horror! - broodjes gezond.... Iedereen die de fans van Luctor in het algemeen, en die van Luctor C1 in het bijzonder, een beetje kent, weet dat hun motor (voordat de bierkraan opengaat) voor een belangrijk deel loopt op koffie en ballen gehakt. De zaakwaarnemer van Delano hield zich groot en bestelde met frisse tegenzin een broodje gezond.Toen even later de zaakwaarnemer van Wout het complex betrad en te kennen werd gegeven dat er geen ballen gehakt waren reageerde hij als door een wesp gestoken. Hij overwoog om direkt rechtsomkeer te maken naar de dichtsbijzijnde snackbar, maar daar wilde zijn vrouw niks van weten. Er restte hem niets anders dan om een uurtje of twee te gaan vasten. Nee het leven gaat niet altijd over rozen voor een zaakwaarnemer.Dan nu naar de wedstrijd. Het was een echte zespunter, want TVC'28 had twee punten meer dan Luctor. Bij winst zou het team van coach Huub TVC dus voorbijgaan op de ranglijst. De volgers van dit team wisten dat dit nog geen eenvoudige klus ging worden want de twee ploegen zijn door de jaren heen aan elkaar gewaagd geweest. In de wetenschap dat Sem en Diego nog steeds verstek moesten laten gaan, moest Huub voor de zoveelste keer improviseren met zijn team. Hij besloot om linkspoot Teun de plek op rechtsbuiten te laten invullen. Terwijl Hein weer op het middenveld werd geposteerd naast Noah. Arnak nam daarom de linksbackpositie voor zijn rekening. Omdat Huub slechts over één wisselspeler beschikte mocht David uit de D1 mee als wisselspeler.

De omzettingen in het team pakten zowel goed als slecht uit. Het goede nieuws was dat Luctor voor een groot deel het spel domineerde. Het slechte nieuws was dat ze er veel te weinig mee deden. Waar het met name aan schortte was de passing. Het had die ochtend flink geregend waardoor de ballen op het kunstgras erg doorschoten. Telkens weer waren de passes te hard of onnauwkeurig. Grote kansen waren dan ook op de vingers van één hand te tellen. Na een minuut of twintig was het TVC dat uit het niets op voorsprong kwam. Met dank aan Luctor. Op de rechterflank gaf Luctor  knullig een vrije trap weg aan de thuisclub, waarna Kevork de voorzet ook nog eens ongelukkig in eigen doel werkte. Tot overmaat van ramp liet het centrale duo Wout en Ryan zich even later ook nog eens verrassen door de handige spits van TVC. Hij wurmde zich vrij in het duel en schoot beheerst de 2-0 op het scorebord. Zo keek Luctor, geheel tegen het spelbeeld in, tegen een 2-0 achterstand aan bij rust.Dat was een flinke tegenvaller. De harde kern van Luctor probeerde in de rust een oorzaak te vinden voor de achterstand maar wist het eigenlijk ook niet zo goed. Wat ze wel wisten dat het in de tweede helft een moeilijk verhaal ging worden. Coach Huub dacht daar kennelijk anders over want hij vond het nog niet nodig om na rust een andere koers te gaan varen. Zijn team verscheen in ongewijzigde formatie aan de aftrap voor de tweede helft. Dat leek goed uit te pakken, want Luctor nam nog meer dan voor rust het initiatief. Het werd bijna eenrichtingsverkeer naar het doel van TVC dat prima kon leven met de situatie. Luctor moest het spel maken, TVC kon loeren op de counter.

Bij Luctor waren het vooral Wout en Tristan die zich in positieve zin onderscheidden. Wout pingelde een keer door een woud van Tubbergse spelers alsof ze er niet stonden. Wat hij alleen vergat was dat hij nog op goal moest schieten. Op links was Tristan een plaag voor zijn directe bewaker. Keer op keer liet Tristan hem zijn hielen zien. Luid aangemoedigd door de harde kern langs de kant. Ondanks het goede spel van Luctor, stond het twintig minuten voor tijd nog steeds wel gewoon 2-0 voor TVC. Huub moest nu echt ingrijpen. Hij speelde zijn troefkaart Wout uit. De centrale verdediger moest een linie opschuiven, een beetje zoals Virgil van Dijk tegen Duitsland. Zijn plek achterin naast Ryan werd nu ingenomen door invaller Efraïm. En dat deed hij met verve. Efraïm is niet de grootste en de snelste, maar dat weet hij te compenseren met een ongelooflijke vechtlust. Al het Tubbergse gevaar tacklede hij onschadelijk. Achterin zat het dus wel snor. Nu de aanval nog.

Besloten werd om meer de lange bal te gaan hanteren, want met minder dan een kwartier op de klok was er weinig te verliezen bij een 2-0 achterstand. Dat pakte goed uit. Een mooie diepe trap van Youri werd via een Tubbergse hoofd verlengd, precies voor de voeten van Delano. De Luctorpits was zijn verdediger te vlug af en schoot met links de Tubbergse goalie door de benen: 2:1!

Delano poort de keeper van TVC: 2-1!

Het publiek langs de kant zette zich schrap voor een hete slotfase. Uw verslaggever tikte nog snel een paar woorden op zijn notitie-app over de aansluitingstreffer maar had niet in de gaten dat Luctor alweer vol in de aanval was. Wout speelde Teun vrij in het strafschopgebied die pardoes de gelijkmaker tegen de touwen schoot. Binnen een minuut had Luctor een 2-0 achterstand gelijkgetrokken! Van de tweede goal zijn dus geen foto's omdat uw verslaggever nog met zijn smartphone aan het pielen was in plaats van met zijn camera. Maar wat gaf het, het stond - volkomen terecht - gewoon weer gelijk. Maar hier bleef het niet bij. Er zat nog veel meer in het vat. Luctor was het roofdier dat zijn gewonde prooi tussen de kaken had. Het was niet van plan om deze los te laten.

De genadeklap leek er al snel te komen toen Tristan een corner won voor Luctor. De Almelose luchtmacht (Hein, Ryan en Wout) groepeerde zich in het Tubbergse luchtruim wachtend op de hoge bal van Teun. De trap van Teun kwam precies in de loop van Wout die met een perfecte kopbal de keeper en verdedigers op de doellijn het nakijken gaf. 3-2!!!

Wout kopt onberispelijk binnen

In vijf minuten was de hele wedstrijd op zijn kop gezet! De Luctorfans langs de lijn klapten hun handen stuk! "TIEN, TIEN, TIEN" werd er geroepen. TVC was verslagen, zou je denken. Want wat hadden ze nou laten zien in de tweede helft? Niet veel, maar ze hadden daardoor ook krachten gespaard. De tank was namelijk nog niet leeg bij de Tubbergenaren. De linksbuiten van TVC had nog genoeg energie om op een diepe bal te lopen en uit een moeilijke hoek de totaal onverwachte 3-3 te maken. Oefff!! waar kwam die ineens vandaan?

En toch weer 3-3
4 goals in tien minuten, het was amper bij te houden. De wedstrijd was ontploft. Een dolle achtbaanrit die alle kanten op ging. Het Almelose publiek ging nu ook helemaal los, het joelde en schreeuwde de spelers naar voren. Met twaalf tegen elf (Het Tubbergse publiek was amper te horen) ging Luctor gewoon door met alles of niets. Niks geen gelijkspel verdedigen, "D'r an met de lippe!"

And then... it happened....

Tristan werkte zich een minuut voor tijd op de linkerflank langs zijn tegenstander en gaf de bal aan Delano. De Luctorspits draaide zich naar de goal en speelde de bal halfhoog naar Teun. De linkspoot volleerde de bal in de draai vanaf de rand 16 dodelijk nauwkeurig in de linkerhoek.BAM 3-4!!!!

Teun volleert de bal in de draai...


...tegen de touwen: 3-4!!


Een orkaan van geluid brulde er uit het uitvak. Het wonder was geschied, en het recht had gezegevierd. Luctor had geweigerd op te geven en werd beloond voor zijn goede spel en zijn onverzettelijkheid. Een monument van een overwinning waar nog jarenlang over zal worden nagesproken.

De fans schreeuwen het uit en zelfs de uitgehongerde zaakwaarnemer van Wout kan weer lachen


Voor de ongelukkigen die er niet bij waren hebben we gelukkig de foto's nog die u HIERRR kunt bekijken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten