zaterdag 9 november 2019

BAM! Luctor C1 verslaat koploper in eigen huis en meldt zich voor titelrace

Sil en Teun vieren de winnende treffer


Hoe goed is Luctor C1? Die vraag mag gerust gesteld worden, want het in een bloedvorm verkerende team van coach Huub heeft vandaag voor een megsastunt in de Hoofdklasse 2 gezorgd door koploper Wilhelminaschool in eigen huis, in een zinderend spannende wedstrijd en op sensationele wijze, met 2-3 te verslaan. Net als vorige week was het een wedstrijd voor de geschiedenisboeken en kan er opnieuw een herinneringsshirt gedrukt worden. De winst betekent dat Luctor ineens serieus meedoet in de titelrace. De nieuwe koploper Helios voelt Luctor al in z'n nek hijgen en kan zich geen slippertjes meer veroorloven. Toch maken de Almeloërs zich geen illusies. Helios blijft de favoriet maar Luctor C1 zal zijn huid zo duur mogelijk verkopen. 


In de aanloop naar de wedstrijd was al te merken dat er iets in de lucht hing. De spelers van Luctor C1 waren al weken in topvorm en begonnen een beetje praatjes te krijgen. "Als we gewoon zo spelen als we de laatste weken gedaan hebben, dan kunnen we gewoon een resultaat halen". Hoe anders klonken de geluiden na de eerste twee competitiewedstrijden toen ze slechts één schamel puntje bij elkaar hadden weten te voetballen. Maar vanaf dat moment begon het te lopen en werd alles gewonnen. Niet alleen het resultaat was optimaal, ook het spel was genieten geblazen. De harde supporterskern van dit team heeft het ook wel eens anders meegemaakt. Uit liefde voor hun kroost togen zij, weer of geen weer, naar God weet hoeveel amateurclubs, om te kijken naar iets dat voor voetbal moest doorgaan, want er zaten een paar draken van wedstrijden bij dames en heren. Zo niet dit seizoen. De fans staan op zaterdagochtend te trappelen om naar "de voetbal" te gaan.

Even niet trappelen voor Sergio
Ziekenvervoer stond gelukkig dichtbij
Dat trappelen gold trouwens niet voor de zaakwaarnemer van Tristan, die vorige week ernstig geblesseerd was geraakt (gebroken voet) bij een ongelukkig duel om de bal in De Kelderklasse. Hij was voor de komende zes weken uitgetrappeld. Dat betekende ook dat er speciaal gehandicaptenvervoer voor hem geregeld moest worden. Na wat heen-en-weer ge-app bood de zaakwaarnemer van Wout aan, om  ambulancebroeder te zijn voor de ongeluksvogel. Kon hij zijn grote Volvo ook mooi eens ongestraft op de invalidenparkeerplaats zetten. Het was hem gegund, fijn dat er mensen zijn die geheel belangeloos klaar staan voor de manke medemens.

Onze held de ambulancebroeder

Dan nu naar het voetbal. Bij de opkomst van de teams was meteen duidelijk wat de kracht van de thuisclub was. De veldspelers van Wilhelminaschool waren grote knapen vergeleken met die van Luctor. Maar wat er in de goal stond bij de Hengeloërs, was helemaal van een andere categorie. Of liever: van de gewichtsklasse "alle categorieën" zoals in de judosport. Dennis van der Geest met keepershandschoenen. De goalie van Wilhelminaschool was niet alleen imposant van gestalte, hij was ook een dynamische krachtpatser met meer snelheid dan je hem op het eerste gezicht zou geven. Op diepe passes van Luctor stormde hij zijn goal uit als een mechelse herder op een postbode. Spits Delano - qua postuur de helft van de keeper - speelde in de wedstrijd de postbode. Delano's zaakwaarnemer en zijn vrouw moesten een paar keer hun hoofd afwenden wanneer hun oogappel weer eens onbevreesd het sprintduel voor de bal aanging met de aanstormde kolos. 

Delano is te laat, misschien maar goed ook
Bij een van deze duels poeierde de keeper van Wilhelminaschool zo hard met zijn voet tegen het leer dat de bal het stadion verliet in een suborbitale vlucht om de aarde. Maar goed dat Delano zich toen niet voor de bal gooide anders zou hij net zo geëindigd zijn als de Baron von Münchhausen op de kanonskogel.

 De openingsfase van de wedstrijd verliep volgens verwachting. Wilhelminaschool had het iniatief en drong Luctor terug op eigen helft. De meegereisde suportersschare vreesde dat het een hele moeilijke wedstrijd ging worden voor Luctor. Die vrees bleek ongegrond. Al na vijf minuten was de belegering op de Luctorhelft voorbij. De bezoekers combineerden zich handig uit de problemen en penetreerden de speelhelft van hun gastheren vanaf de flanken. De backs van Wilhelminaschool hadden hun handen vol aan de kwikzilverachtige dribbles van Tristan en Teun. Midvoor Delano was de onvermoeibare teckel die elke opbouw van achteruit verstoorde. Ook het middenveld met Noah, Sil en Hein maakte het hun Hengelose collega's ontzettend lastig. Als gevolg hiervan kon de koploper alleen nog via de lange bal in de buurt van het Luctordoel komen. Veel gevaar leverde dat niet op voor Youri, want de defensie stond goed en de ballen die toch doorkwamen kon hij eenvoudig oppakken.

Nee het was uitdager Luctor dat de meeste kansen creëerde, met name via Tristan en Delano. Toen halverwege de eerste helft de score werd geopend door de bezoekers kwam dat dan ook niet als een verrassing. Het was Teun die op de rechterkant van het strafschopgebied naar binnen kapte en op zoek ging naar een opening om uit te kunnen halen. "Schieten Teun! Schieten!" riepen de fans aan de kant. Maar Teun zag te veel rood-wit-blauwe shirts voor zich voor een schot. In zijn ooghoek zag hij Tristan wegglippen aan zijn bewakers. Met een leep passje tussen een kluwen van Hengelose benen werd Tristan bereikt. De linksbuiten aarzelde geen moment en schot de bal kiezelhard tegen de touwen 0-1! 

Teun dribbelt en ziet Tristan op links wegglippen

Zijn pass komt precies aan tussen een woud van roodwitblauw


Tristan haalt uit....

BAFFF! 0-1 voor Luctor!

Het was een dreun van jewelste voor koploper Wilhelminaschool. Het duizelde de Hengeloërs voor de ogen want ze wisten even niet hoe ze het hadden. Luctor had ook in de gaten dat de gastheer kwetsbaar was en ging op zoek naar een tweede treffer. Die kwam er ook toen Delano zijn 93ste sprint inzette waarin hij de keeper van Wilhelminaschool opjoeg. De goalie speelde de bal te haastig op zijn linksback die niet goed oplette. Dat deed Teun wel. Hij ontfutselde zijn bewaker de bal en dribbelde en kapte zich in de zestien naar een goede schietpositie. Die kreeg hij in de schoot geworpen van Wilhelminaschool, want de spelers riepen "pas op hij is rechts!" Iedereen die Teun echter een beetje kent, weet dat hij zijn rechterbeen alleen maar heeft zodat hij niet omvalt. Het is een klassieke linkspoot. De verdedigers dekten echter zijn rechterkant af waardoor hij vrij eenvoudig met een halfhoog schot in de linkerhoek de 0-2 op het scorebord zette.

Delano jaagt de keeper op

Teun heeft de bal ontfutseld en dribbelt...

... en kapt...

...en schiet...

...de 0-2 tegen het net

De meegereisde fans aan de kant klapten hun handen stuk. 0-2 voor tegen de koploper, wat een weelde. Helaas was de vreugde van korte duur. Wilhelminaschool profiteerde van verkeerd instappen van de Luctorverdediging waardoor hun nummer 19 vrije doortocht kreeg naar het doel van Youri. Zijn geplaatste schuiver was onhoudbaar voor de Luctorgoalie. 

Wilhelminaschool scoort de aansluitingstreffer

Bij een 1-2 stand floot scheidsrechter Elia voor rust. De tegentreffer was een smetje op een schitterende eerste helft van de jongens van coach Huub. Ze hadden de lijstaanvoerder alle hoeken van het veld laten zien. Het was dan ook niet zo gezellig in de Wilhelminaschoolkleedkamer tijdens de rust, wat ook goed te horen was. Teammanager Patrick hoorde de donderpreek van de Wilhelminaschoolcoach en waarschuwde zijn pupillen alvast. "Bereid je voor op een stormloop in de tweede helft!"

Dat had hij goed gezien, want Wilhelminaschool schakelde een tandje bij na de rust. Luctor stelde zich hier uitstekend op in. Het liet de Hengeloërs hun gang gaan tot het strafschopgebied en niet verder. Er was veel druk maar weinig kansen voor Wilhelminaschool. Het werd een middenveldslag waar Sil, Hein en Noah zich een slag in het rondte werkten. Met iets minder dan tien minuten op de klok wist Wilhelminaschool de stand toch weer gelijk te trekken uit een vrije trap die hoog over alles en iedereen onhoudbaar in de linkerbovenhoek van het Luctordoel zeilde. 

De slag op het middenveld, met Sil in de Jan Woutersrol

Oefff! Een zucht van teleurstelling gonsde er door het uitvak. Nu kreeg Wilhelminaschool natuurlijk de geest en zouden ze het in de laatste vijf minuten wel even afmaken, zo vreesde men. De spelers van Luctor dachten daar anders over. Wilhelminaschool mocht nu dan wel vol voor de winst gaan spelen, maar Luctor deed precies hetzelfde. Het werd een strijd van box-to-box, voor beide teams. De dood of de gladiolen. De hartlag bij de mensen aan de kant klom naar 190, zo spannend werd het. Ook teammanager Patrick had het niet meer en schreeuwde de longen uit zijn lijf. 

En toen gebeurde het...

Een minuut voor tijd stuurde Diego Sil de diepte in op rechts. De middenvelder had ineens een vrij veld voor zich en kon zo op het doel afrennen als hij de afslag naar links zou nemen. Sil die normaal de ondankbare Jan Woutersrol vervult, had zichtbaar moeite met de voor hem onwennige situatie. Hij komt nooit in scoringspositie, dus hij keek maar steeds in volle sprint naar links of hij de bal niet kon afgeven op een aanvaller. "ZELF GAAN SIL, ZELLUFF!" werd er geschreeuwd vanaf de kant. Sil voelde de energie na de lange sprint uit zijn lichaam vloeien maar wist met een allerlaatste krachtsinspanning nog een schot uit zijn rechterbeen te persen. De toeschouwers hielden hun adem in, zou het dan toch? OH NEE! De Piet Schrijvers van Wilhelminaschool had nog een wereldredding in huis en blokte Sils schot. Maar in de rebound was daar ineens Teun die als een duveltje uit een doosje de rebound oppikte en nota bene met zijn rechterchocoladescheen de 2-3 tegen het net schoot. Spelers, staf en fans schreeuwden het uit van vreugde. Het was prachtig om te zien hoe goaltjesdief Teun en alle andere spelers naar Sil renden om hem te feliciteren. Sil had de goal danwel niet gescoord, maar hij had hem wel "gemaakt". Ere wie ere toekomt. 

Met zijn laatste krachten maakt Sil zich klaar voor het schot

Tot zijn afgrijzen bokst de keeper de bal weg...

Maar daar is ineens Teun met zijn rechterchocoladescheen

Niks aan te doen...

Het staat 2-3!


Onder het toeziend oog van teammanager Patrick wordt Sil bijna doodgeknuffeld door zijn teamgenoten 

Zo, dit moesten ze nu niet meer uit handen geven. De vraag was nu, hoe lang scheidsrechter Elia nog door zou laten spelen. Dat bleek nog gruwelijk lang. Wel zo'n vier minuten die vier uren leken te duren. Daarin gebeurde er ook nog van alles. De keeper van Wilhelminaschool ging mee naar voren zodat er op een gegeven moment 22 spelers in het strafschopgebied van Luctor stonden. Hectisch holknotsbegoniavoetbal, maar hij wilde er niet in voor de thuisploeg. Toen het allesverlossende eindsignaal eindelijk klonk, zegen de spelers ter aarde van uitputting. Wat was het weer een geweldige wedstrijd van Luctor C1 geweest en wat was het weer een schitterend resultaat. Met deze slag staat het team van coach Huub nu in verliespunten gedeeld tweede, met zelfs nog zicht op de titel. Al moet het dan hopen dat de nieuwe lijstaanvoerder Helios de komende tijd een paar steekjes laat vallen. We hebben deze competitie al gekkere dingen gezien, dus het kan nog een hele hete herfst gaan worden.

Naast de foto's in dit artikel hebben we weer een heel webalbum volgeschoten dat u HIERRR kunt bekijken.
2 opmerkingen:

  1. Mooi en reëel verslag met humor.
    Leuk om te lezen!
    Jammer voor mijn cluppie, gefeliciteerd met de overwinning en de punten.

    BeantwoordenVerwijderen