zaterdag 12 oktober 2019

Vriend en vijand verrast door voetbalshow Luctor C1 in Delden (1-4)


Wegens personele problemen van uiteenlopende aard had coach Huub nog een hele puzzel op te lossen om de gaten in zijn selectie op te vullen in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Rood Zwart. Zijn selectie was uitgedund tot 10 spelers door het ontbreken van Arnak, Diego, Sem en Sil. Drie ervaren tweedejaars  en een nuldejaars paradepaardje niet van de partij, ga d'r maar aan staan. En dan ook nog tegen Rood Zwart, de nummer twee van de ranglijst. Maar coach Huub liet zich niet van de wijs brengen. Hij kende uit de voorbereiding van het seizoen nog wel een paar talentjes uit de C2 die hij kon optrommelen. Zo mocht Jay meteen al beginnen in de basis terwijl Bram en Lucas later kwamen aansluiten na eerst hun wedstrijd bij C2 afgewerkt te hebben.

In de tactische bespreking vooraf had Huub zijn jongens herinnerd aan de weergaloze eerste helft van een week geleden in de derby tegen PH. Als ze dit weer konden brengen, dan zou het wel goed komen. De positiviteit die coach Huub uitstraalde was verfrissend, heel anders dan de verwachtingen bij de meegereisde zaakwaarnemers, die in de schitterende kantine van Rood Zwart een aanstaande nederlaag tot de meest waarschijnlijke uitkomst rekenden. Om de gedachten over de nakende nederlaag wat te verzetten verschoof de discussie zich naar vrolijker onderwerpen zoals de hemelse ballen gehakt die er in Delden geserveerd werden (er was zelfs een zaakwaarnemer die er aan één niet genoeg had) en het nieuwe broertje dat Delano volgend jaar welkom mag heten. De zaakwaarnemer van Delano wist overigens al lang dat het weer een jongetje werd, want de echo liet niets te raden over zo verklapte hij met een trotse en ondeugende glimlach. Afijn, de stemming zat er weer goed in.


Dan nu naar de wedstrijd. Voordat er werd afgetrapt was er eerst een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan een vooraanstaand lid van Rood Zwart - opa van één van de Rood Zwart spelers van vandaag - die eerder deze week was overleden. Het bleek een stilte voor de storm, want toen scheidsrechter Zwartjes voor het eerst op zijn fluit blies, schoot Luctor als een raket uit de startblokken.

Dit werd nog het best geïllustreerd door Tristan die zijn directe tegenstander meer dan eens zijn hielen liet zien. Hieronder zien we Tristan in een van zijn vele sprints met in geen velden of wegen een Rood Zwartverdediger te bekennen.
Er viel zoveel te genieten voor de meegereisde Luctorfan, bijna te veel om op te noemen. Luctor was als een roedel wolven dat jaagde op een Rood Zwart wild zwijn wiens laatste uur geslagen was. Op alle punten werden de Deldenaren overklast door een supergeconcentreerd spelende Almelose opponent. Iedereen van Luctor haalde een zeven of hoger. Efraïms directe tegenstander mocht dan wel een halve kop groter zijn dan hem, de tackles van de Luctorback waren allemaal perfect getimed en altijd op de bal. Maar ook in aanvallend opzicht liet hij zich gelden. Met een briljant Wim Jonkpassje stuurde hij Teun in de vrije ruimte die op zijn beurt met een lobje over de keeper Delano bediende die zo simpel de 0-2 kon binnentikken. Het was al zijn tweede goal van de wedstrijd.

Op het middenveld was het Hein die zich onderscheidde met enkele wonderschone slaloms, waarbij zijn tegenstanders de slalompoortjes waren. Achterin toonde het duo De Ligt - Van Dijk zich een onklopbaar defensief duo. Ryan en Wout, zoals ze beter bekend staan, hadden de voorhoede van Rood Zwart in de tuk. Als kers op de taart kunnen we het hebben over de toverballen die Teun vandaag aan het publiek toonde. Hieronder zien we hoe de frêle middenvelder een bal uit de lucht plukt, nog even hoog houdt en weer doorspeelt.Maar ook zijn passing was een lust voor het oog. Isaac Newtons natuurkundige wetten der mechanina leken af en toe geen vat te krijgen op zijn kromme bananenballen waarvan er één de 0-3 inluidde. Zijn pass over links sneed als een krom snijdend zwaard de Rood Zwart-defensie aan stukken waarna Tristan de bal kinderlijk eenvoudig aan Delano kon geven voor de complettering van zijn hattrick.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar mensen, waarom zou u er alleen over willen lezen? U kunt het allemaal gratis en voor niks bekijken in het echie. Volgende week zijn ze vrij, maar over twee weken (op 26 oktober) spelen de Almelose balartiesten hun volgende wedstrijdo Sportpark De Horst. Komt dat zien!

Als opwarmertje hebben we nog de foto's van de wedstrijd van vandaag als u HIERRR klikt. (Het zijn er belachelijk veel dit keer, dus ook geen tijd om ze bij te werken, dat doet u zelf maar).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten