zondag 29 september 2019

Luctor C1 laat winst tegen koploper liggen

Vantevoren werden er al grapjes gemaakt door de spelers van team Huub. "Wij gaan zo dik verliezen jonguh." Zaterdag stond namelijk de uitwedstrijd tegen Bon. Boys in Haaksbergen op het programma. Dit team had vorige week de koppositie gepakt nadat het Ruurlo met 5-1 had weggespeeld. Toen Huub ook nog bekend maakte dat keeper Youri ziek was en niet mee kon doen, was het voor de spelers zo klaar als een klontje: we gaan eraan.

Toen invalkeeper Hidde zich meldde bij de tactische bespreking, keken sommige spelers verbaasd op. Hidde? Wat is die gegroeid! Zijn Heracles shirtje dat hij droeg was niet met hem meegegroeid en was zo'n drie maten te klein. Over hoge ballen hoefden ze zich dus niet zo'n zorgen meer te maken. Je zag meteen weer wat kleur op de Luctor C1-wangetjes komen. Wie weet, kon het nog wat worden in Haaksbergen.

De reis naar Haaksbergen was een verhaal op zich, met auto's die door donkeroranje reden, flitsers op de A35, en de technische staf die wat moeite had om het complex te vinden. Maar daar gaan we u vandaag niet mee vermoeien.

De Almelose luchtmacht is die van Haakbergen de baas

De wedstrijd begon meteen goed. Vanaf seconde één dicteerde Luctor het spel. Al na 30 seconden doken de bezoekers gevaarlijk op voor het doel van Bon. Boys wat de coach van Bon. Boys maar matig kon bekoren. En dat zouden zijn spelers weten ook. De coach had kennelijk geen boodschap aan het Derde Gebod:
Gij zult den naam des HEEREN uws Gods niet ijdellijk gebruiken; want de HEERE zal niet onschuldig houden, die Zijn naam ijdellijk gebruikt.
Zijn intimiderende scheldkannonade(s) richting zijn pupillen deed teammanager Patrick zelfs verschrikt opkijken. Ook Luctorback Hein was er niet van gediend en zei hem na de zoveelste uitbarsting dat hij er maar eens mee op moest houden. Afijn, de toon was gezet. Maar de Bon. Boyscoach had nog meer in petto. Daar kan Sem over meepraten. De Luctorspits maakte een keiharde overtreding op een speler van Bon. Boys nadat hij zijn tackle te laat inzette. Gevolg was dat zijn noppen in een Haaksbergs been belandden. Sem mocht van geluk spreken dat hij er zonder kaart mee wegkwam. Maar de toorn van de Bon. Boyscoach kon hij niet ontwijken. Volgens meerdere bronnen (Uw IWEKB-verslaggever heeft het uit de monden van verschillende spelers gehoord) beet de coach Sem toe dat hij "Een vuile flikker was en als hij dat nog eens deed, dat hij hem na de wedstrijd wel zou pakken", of woorden van gelijke strekking. Dat is nu net de toon die je niet bij Sem moet aanslaan. Alsof er een knopje was ingedrukt bij Sem. De rest van de wedstrijd speelde hij op het randje van het toelaatbare, wat de Haaksbergenaren alleen maar bevestigde in hun oordeel over Sem. Overigens was de coach van Bon. Boys zich in de rust van geen kwaad bewust. Hij ontkende tegenover teammanager Patrick dat hij zich verbaal had misdragen naar de Luctorspits. Het was dus zijn woord tegen dat van een aantal Luctorspelers.


Het was een smet op de wedstrijd die verder eigenlijk heel sportief verliep. Daarnaast was het voor de meegereisde supporters mooi om te zien dat Luctor op enkele kleine fases na, de wedstrijd volledig onder controle had. Achterin was Ryan het slot op de deur dat al het Haaksbergs gevaar rücksichtlos maar correct wegtackelde. Zijn kompaan Wout in het centrum van de verdediging zorgde op zijn beurt voor de opbouw van achteruit, met gecontroleerde dribbels naar voren. Al met al kreeg invalkeeper Hidde amper wat te doen. En als hij aan de bal was, dan was hij de rust zelve met vaak een voetballende oplossing, in plaats van een wilde trap naar voren.

Het schot van Delano gaat rakeling naast.
Waar het achterin bij Luctor wel snor zat, was het voorin rommelig. De bezoekers creëerden vele kansen, maar waren veel te ongeduldig in de afwerking. Vaak was er nog genoeg tijd om de bal nog even goed te leggen, maar daarvoor ontbrak het aan koelbloedigheid bij Luctor voorin. Hierdoor gingen vele schoten naast het doel of werden de bal een prooi voor de kleine maar dappere Bon. Boyskeeper. Luctor had ook pech dat er geen VAR was om scheidsrechter ten Brinke bij te staan, toen deze liet doorspelen nadat Ryan overduidelijk onreglementair was gevloerd in het strafschopgebied van Bon. Boys. Ook in de slotfase van de wedstrijd speelde scheidrechter ten Brinke een hoofdrol. Bij een corner voor Luctor schoot Wout de bal onberispelijk tegen de touwen, maar de man in het zwart constateerde een overtreding (duwen?) van één van de Luctorspelers. Ook hier werd de VAR node gemist.Zo eindigde de wedstrijd in 0-0. Een resultaat waar de jongens van coach Huub vooraf blind voor zouden hebben getekend, maar nu toch echt voelde als een verlies van twee punten.

Als u meer foto's van de wedstrijd wilt zien dan kunt u HIERRR klikken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten