zondag 8 september 2019

Gehavend Luctor C1 houdt schade beperkt tegen Achilles'12

In het bekertoernooi ontving Luctor C1 hoofdklasser Achilles'12 uit Hengelo. Diego en Kervork ontbraken wegens fysiek ongemak, waardoor Lucas uit de C2 mocht aansluiten bij de groep. Beide ploegen hadden met scheidsrechter Lemaire afgesproken dat er doorgewisseld mocht worden. Dat bleek geen overbodige luxe want Sem en Teun - twee ervaren krachten van het team van coach Huub - haalden de eindstreep niet vanwegen de butsen en builen die ze tijdens de bekerclash opliepen.

Het was daarom niet verassend dat de gehavende ploeg uiteindelijk met 0-3 het onderspit moest delven. Toch was de wedstrijd voor de thuisfans nog best te pruimen. Tenminste, als je een droog plekje wist te bemachtigen want in de eerste helft zorgde een flinke plensbui ervoor dat bijna iedereen de beschutting van het clubgebouw opzocht.

Die luxe had teammanager/verzorger Patrick niet. Net op het moment dat de weergoden vol op het orgel gingen, vond Sem het nodig om op de grond te gaan liggen met een blessure. Met frisse tegenzin greep Patrick de waterzak en stapte hij met opgetrokken schouders uit de droge dug-out de regen in op weg naar het slachtoffer.

Teammanager/verzorger Patrick (die zichtbaar geniet van zijn nieuwe rol) haast zich terug naar de droge dug-out.
Sem kreeg de standaardbehandeling met de natte spons. Dit werkt meestal net zo goed als een kusje van mama op de plek waar het auw doet. Helaas was de blessure van Sem dit keer te ernstig om hem met de spons weer op kunnen te lappen. Hij probeerdeerde het nog wel even, maar gooide na 5 minuten de handdoek in de ring.

Hoewel de twee teams aanvankelijk behoorlijk aan elkaar gewaagd waren, creëerden de bezoekers naarmate de eerste helft vorderde een veldoverwicht resulterend in drie goals voor Achilles. Hiervan kwamen echter maar twee goals op het scorebord omdat de derde goal (een hoge bal die via een carambolage van houtwerk en keeper Youri achter de lijn belandde, maar door Youri snel terug het veld in werd gepakt) niet werd gegeven. Invalgrensrechter Youri schoot hierbij zijn naamgenoot te hulp en veinsde dat hij niet kon zien dat keeper Youri de bal echt van achter de lijn had gepakt. Dit tot grote hilariteit van het publiek.

Het bleef 0-2 tot de rust. In de tweede helft bleek dat Luctor er nog echt wel een wedstrijd van wilde maken. De bezoekers kwamen er afgezien van de eerste vijf minuten na rust bijna niet meer aan te pas. De wedstrijd speelde zich nu in lange fases hoofdzakelijk af op de helft van Achilles. Alleen ontbrak het aan doelpunten. Het deed een beetje denken aan de eerste helft van Duitsland - Nederland van een dag eerder waarin Oranje heer en meester was maar niet wist door te drukken. Hetzelfde euvel speelde Luctor C1 parten. Voorin stond het vizier niet helemaal op scherp. Er kwamen kansen voor Teun, Ryan en Tristan, maar allemaal misten ze scherpte. Dat gold ook voor Achilles dat eerst nog een penalty gestopt zag worden door Youri, maar in de slotfase in een van de spaarzame tegenaanvallen nog wel één keer het net wist te vinden.

Zo eindigde de wedstrijd in 0-3, een beetje geflatteerd maar wel verdiend voor de bezoekers. Maar niet getreurd, het spel van Luctor was best ok, vooral na rust, dus daar kon onder het genot van een kannetje bier best nog wel over nagepraat worden.