zondag 14 april 2019

Saaie Formule 1 krijgt weer kleur door ingrijpende regelwijziging

Ik Worstel En Kom Boven - dè plek voor voetbalnieuws in het algemeen en Luctornieuws in het bijzonder - maakte vandaag een uitstapje naar een andere sport: De Formule 1.

Ook de F1 race op het circuit van Francorchamps krijgt volgend jaar weer kleur

Na de zoveelste slaapverwekkende vertoning, kwam de FIA vandaag na afloop van de Formule 1 Grand Prix van Shanghai met groot nieuws. Om de hoogste klasse in de autoracerij een nieuwe impuls te geven, wordt in het volgende seizoen (2020) de sport helemaal omgegooid. Na de persconferentie sprak uw IWEKB-verslaggever in Shanghai met de CEO van de Formula One Group, Chase Carey die het nieuws na de race bekend maakte.

IWEKB: Wat gaat er volgend jaar gebeuren?

Carey: We gaan het helemaal anders doen, we hebben gemerkt dat de amusementwaarde van de Formule 1 een nieuwe impuls nodig heeft. Panelonderzoek heeft uitgewezen dat we voorbijgestreeft zijn door sporten als snelwandelen, de 10 km langebaanschaatsen en skûtsjesilen. Door nieuwe regels willen we de spanning weer terugbrengen in de Formule 1.

IWEKB: Wat zijn de nieuwe regels?

Carey: Alle coureurs worden volgend jaar uitgerust met een pot verf en een kwast. Als bij de start het rode licht verspringt, moeten de coureurs zo snel mogelijk hun bolide schilderen. Degene die het eerst zijn wagen helemaal overgeschilderd heeft en waarvan de verf helemaal is opgedroogd, heeft gewonnen.

IWEKB: Met andere woorden, de Formule 1 wordt volgend jaar een sport waar je niet naar achterelkaar rijdende auto's kijkt, maar naar verf verf dat aan het opdrogen is.

Carey: Precies! We hebben er alle vertrouwen in dat de racefans die ons de afgelopen jaren hebben verlaten weer terugzullen keren naar de Formule 1, nu we de spanning weer terugbrengen met deze innovatieve regelwijziging. Want zegt u nu zelf, het zien opdrogen van verf is toch veel boeiender dan de Grand Prix van Shanghai van vandaag?

IWEKB: Meneer Carey, ik dank u voor dit gesprek.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten