zaterdag 13 april 2019

Hattrickduo Dylan en Ivar delen wedstrijdbal

Ivar en Dylan delen de wedstrijdbal
"Jongens wacht even..." Dylan en Ivar wilden al naar de kleedkamer lopen, maar uw IWEKB-verslaggever hield de beide goudhaantjes tegen. "Jullie moeten nog even samen op de foto".

Daar was ook wel reden toe, want zowel Dylan als Ivar hadden allebei in de wedstrijd tegen De Tukkers C1 een hattrick gescoord. Ivar had zijn shirt al uitgetrokken, maar trok het op verzoek van de fotograaf gauw weer even aan. Allebei een hattrick, maar wie mocht de bal mee naar huis nemen? Dylan zou je kunnen denken want hij had een zuivere hattrick gescoord - in de tweede helft - en was ook de eerste van de twee Luctoraanvallers die er drie had gemaakt, maar daar stond weer tegenover dat Ivar een doelpunt meer had gemaakt dan zijn collega. Twee goals per helft. Dat wordt nog lastig kiezen voor Harm. Hoe het ook zij, Luctor liet zich vandaag van zijn beste kant zien. Iedereen haalde een dikke voldoende, met uitstekend voetbal.

Het begin was een beetje slordig, dat wel, maar na twee keer een achterstand te hebben weggewerkt, begon het in de tweede helft echt te lopen. Goals vielen als rijpe appelen, de ene aanval nog mooier dan de andere. Mocht ook wel weer een keer. Eindstand 7-2.

We hebben al een bak met foto's die u HIERRRR kunt bekijken.


Na een serie roerige potjes voetbal had coach Huub wel weer een keer zin in een wedstrijd zonder gedoe. Tot zijn tevredenheid stelde hij vast dat hij gisteren op zijn wenken werd bediend door De Tukkers C1. De ploeg uit Albergen was de ideale tegenstander om het gebutste zelfvertrouwen van Luctor weer wat op te poetsen na drie wedstrijden waarin slechts één schamel puntje werd gehaald.

Net zoveel punten als De Tukkers in het hele seizoen hadden gehaald overigens. Het was dus duidelijk dat Luctor C1 vooraf favoriet was bij de wedkantoren. Een overwinning van Luctor deed € 1.50 terwijl je € 5.25 zou terugkrijgen op elke euro als je die in zou zetten op winst voor De Tukkers. Binnen vijf minuten was al wel duidelijk waarom. Het was te prijzen dat De Tukkers probeerden verzorgd te voetballen, maar omdat het kwaliteit miste lukte het ze niet om het Luctor lastig te maken. Het leunde te veel op hun beste speler - de aanvoerder - die de Albergse kar moest trekken. Dit in tegenstelling tot Luctor waar gisteren geen één van de 11 + 3 spelers verzaakte. Sommige spelers deden zelfs dingen die we ze nog nooit eerder hebben zien doen. De onnavolgbare solo van Koen die tussen een handvol zwartwithemden slalomde, is ongeveer net zo zeldzaam als een luis op het hoofd van zijn zaakwaarnemer. Een van de stafleden (naam bij de redactie bekend) had nog wel een puntje van kritiek op Koen, want de verdediger had naar verluidt een  bad hair day. Dat vonden ze niet erg hoor, want over zijn voetbal was er niets dan lof.

Koen begint aan zijn mooiste solo uit zijn carriëre...

...twee man voorbij...

...de derde gefopt

Nummer vier komt aangesneld vanaf links

...maar Koen passt tussen zijn benen door naar Dylan...

...die vervolgens de kans verprutst...

...door over te schieten.
Luctor stapelde kans op kans maar had het vizier nog niet op scherp staan. Slechts sporadisch meldden De Tukkers zich bij het doel van Tom, maar in tegenstelling tot Luctor was hun kans-doepuntratio perfect. Uit twee kansen vielen evenzovele doelpunten. Luctor wist de schade voor rust nog wel te herstellen (twee keer Ivar), maar de 2-2 stand na 35 minuten deed geen recht aan het spelbeeld.

Coach Huub, die een excellent hair day had, stelde zijn team gerust in de pauze


Coach Huub stelde zijn jongens gerust tijdens de thee. De twee tegendoelpunten waren ongelukjes, als ze zo zouden blijven spelen in de tweede helft zou het nog wel goedkomen. Dat had Huub goed gezien want in het tweede bedrijf begon het Luctormotortje echt op toeren te komen. Vooral Dylan deed van zich spreken. Voor rust viel hij nog op door het missen van kansen, na rust scoorde hij aan de lopende band. Vooral zijn tweede was mooi. De rechtspoot schudde zijn directe bewaker van zich af en dribbelde op volle snelheid over de linkerflank richting de Tukkersgoalie. Oog in oog met hem maakte hij geen fout met een bekeken schot in de verre hoek. Het was een echte Peter van Vossengoal.

Benensalade
Daarna was het de beurt aan Ivar om doelpunt te maken die afgekeken is van een profvoetballer: Een Kuwasgoal. Hij kreeg de bal op de linkerachterlijn, vond een opening die er eigenlijk niet was om zijn man te passeren en verrastte vervolgens de Tukkerskeeper in de korte hoek.

Ivar doet een Kuwasje en scoort

Dylan en Ivar brachten de totaalscore op zeven goals voor Luctor, drie voor Dylan en vier voor Ivar. Ze mochten de wedstrijdbal dus delen.

Naast de fraaie doelpunten verdiende ook het veldspel van Luctor trouwens een dikke pluim. Als ze dit de komende weken weten vol te houden dan kon het nog best een leuke tweede seizoenshelft worden. Te beginnen bij Rood Zwart-uit, altijd lastig.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten